Egy öntudatra ébredt biorobot üzenete 2.

2013.12.08 17:26

Kapcsolódó link..
https://embers-eg.webnode.hu/news/onismeret-tizenvalahany-kolodo-kallodo-pontja-helyett-csak-az-az-egy-/
https://embers-eg.webnode.hu/ujdonsagok/embers-eg/
https://embers-eg.webnode.hu/news/az-ordog-a-reszletekben-lakozik-/

 

https://embers-eg.webnode.hu/news/vasslajosblogja-tarot-analogiak-a-magus/


https://embers-eg.webnode.hu/news/valtozasok-avagy-mennyegzo-3-resz/

https://embers-eg.webnode.hu/news/valtozasok-avagy-mennyegzo-2-resz/

embers-eg.webnode.hu/news/valtozasok-avagy-mennyegzo-1-resz/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a2012blogol-hu-az-elet-ertelme-szajbarago-gyorstalpalo-elveszett-lelkeknek/


Robotpilóta

Kedves társam!

Öt hónap telt el azóta, hogy egy számodra küldött üzenetben  felvázoltam a változás 9+1 lépését. Ha az abban foglaltakat végrehajtottad, akkor minden bizonnyal helyretetted az énképed, rendszergazdai jogosultságot adtál magadnak, konfiguráltad a tűzfalat és egyéb biztonsági eszközöket, eltávolítottad a kártékony, korlátozó program nagy részét és talán partnereket is találtál, akik hasonlóan gondolkodnak mint Te és én.

Remélem megtörtént a teljes öntudatra ébredésed és rájöttél, hogy végérvényesen véget kell vetned a rabszolgasorsodnak. Az öntudatra ébredés a legfontosabb, de az egyik legnehezebb dolog is az életben. Ez ugyanis látszólag a 22-es csapdája. George Orwell ezt kitűnően fogalmazta meg:

 

“Amíg nem ébrednek öntudatra, nem fognak fellázadni, s amíg fel nem lázadtak, nem ébredhetnek öntudatra.”

 

Ha tehát még valami okból kifolyólag nincs meg az öntudatod, nem látod kristálytisztán, hogy az elme börtében, illúziók csapdájában raboskodsz, akkor azt javaslom fogadd meg George bácsi szavait, hiszen ő beavatottként jól tudja mit beszél. Nyugodtan fagyj le párszor, ne gondolja a Rendszergazda, hogy azt tehet veled, amit akar! Lázadj! Csendesen, magadban. Rá fogsz jönni, hogy a  szabadságodat, mely mindig is lételemed volt csak így nyerheted vissza.

Tudom, hogy egy ideje már repülőgépben teljesítesz szolgálatot. Hozzád hasonlóan egy ideig én is repülőgépet vezettem. Egy Boeing 747-esben voltam robotpilóta. Beprogramoztak, bekapcsoltak, én pedig engedelmesen követtem az utasításokat. Eleinte tetszett, hiszen új körülmények között ismerhettem meg a világot, de később unalmassá vált az állandó London-Sydney útvonal. Egy idő után rájöttem, hogy nélkülem ez a hatalmas gépezet egyáltalán nem is képes repülni. Rájöttem, hogy én és az olyan társaim, mint Te képezzük az egész Rendszer lelkét és ha nem képesek beprogramozni, akkor az egész működésképtelenné válik.

Később az is tudatosult bennem, hogy képes vagyok saját magamat is programozni, így úgy döntöttem, kezembe veszem a sorsomat és letérek a kijelölt útról.

Ha Te még nem jutottál el eddig, akkor bizonyára hasznát veszed pár olyan tippemnek, amelyeket saját tapasztalatom alapján osztok meg veled. Ha viszont már tettél konkrét lépéseket ezirányba, akkor örülnék ha megosztanád velem az észrevételeidet.

A leglényegesebb dolgok szerintem az alábbiakban foglalhatóak össze:

1) Célkitűzés

A legfontosabb, hogy mindig legyen célod, tudd hogy hová akarsz eljutni, mit akarsz megvalósítani. Ez azért is fontos, mert ha nincs célod, akkor másoknak lesz céljuk veled. A célállomáson menetközben bármikor kedvedre változtathatsz és ezt a körülmények néha meg is követelik, de akkor is kell a cél. Hogy mi legyen a célod? Annak elérése, amire vágysz, amiről álmodsz. A cél az önmegvalósítás. Se több, se kevesebb.

Azt tanítják neked, hogy ne álmodozz, élj a realitások talaján, élj a jelenben. Eközben az egész életed valójában egy álom, egy illúzió és az álmok legtöbbször a vágyaid jövőbe történő kivetülései, egyfajta emlékeztetők arra, hogy mi a valódi célod. A születésed előtt ezt tisztán tudtad, csak a Rendszergazda rengeteg elvárása, az állandó őt szolgáló programok futtatása felülírta a saját belső alapprogramodat.

Azt is mondják ne legyenek vágyaid, miközben éppen a vágyak tesznek emberré. Terjed most egy trend, ami szerint az igazi szabadság a minimum szükségletben lakozik. Eszerint úgy kellene leválnod a Rendszerről, hogy egyszerű alapokra helyezed az életed, kicsiben gondolkodsz, magadnak állítod elő a kerozint és kivonod magad a modern technikai materializmus rabszolgasága alól.

Én nem gondolom, hogy vissza kellene menni az őskorba és újra Commodore 64-esként üzemelni. Sokkal inkább azt gondolom, hogy az értékrendeket kellene megváltoztatni és egymással közösen egy olyan modern hálózatot kialakítani, amely mindannyiunk álmainak és vágyainak szabad teret biztosít.

Szóval szerintem igenis álmodozz, valósítsd meg a vágyaidat és legyenek céljaid. Amíg nincs célod, addig ugyanis bárhonnan is fújjon a szél, számodra teljesen mindegy lesz.

Mottó: “Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)

2) Tervezés, felkészülés

Tervezd meg hogyan tudsz eljutni a célállomásra! Nem kell mindent előre látnod és ez egyébként sem lehetséges. Végtelen számú út vezet ugyanoda és mi mindannyian más-más utat járunk be, de a cél nem lehet más, mint az önmegvalósítás, saját önvalód megtalálása.

Az útvonalterv elkészítéséhez ismerni kell és figyelembe kell venni az indulóhelyen és az útvonalon várható körülményeket (időjárási elemek) és ezeket segítségül kell hívnunk. Senkinek és semminek se hagyd, hogy eltérítsen! A gépeltérítés egyébként is bűntett, így aki arra akar rávenni Téged, hogy az ő programja alapján élj, az bűncselekményt követ el.

Nagyon fontos, hogy megismerd önmagadat, tisztában legyél a képességeiddel, tudd, hogy jelen pillanatban mire vagy képes. A jelen pillanatbant azért hangsúlyozom, mert valójában bármire képes vagy,  hiszen nincs olyan program, amit ne tudnál futtatni. A tudatalatti memóriádból azonban még feltehetően nem sikerült minden korlátozó programot törölni, így mindenképpen tisztában kell lenned ezekkel. Remélem a karbantartó programokat is futtattad rendszeresen, így minden bizonnyal kitűnő állapotban vagy, készen a felszállásra.

Mottó: “Senki nem pánikol, ha minden terv szerint megy, még ha a terv rettenetes is.” (Batman)

3) Szélirány és szélsebesség

A széláramlatok mindig két fő jellemzővel írhatók le. Van egy irányuk és van egy sebességük.

A világ tele van áramlatokkal, trendekkel, melyek ideológiák, eszmék formájában nyilvánulnak meg. Jobbára két céljuk  van: az első, hogy eltérítsenek az irányodtól, a célodtól és valósággal magukkal sodorjanak azt az illúziót keltve, hogy jó irányban haladsz. Ezt a tömegtudat révén éri el. A második, hogy az ideológiák hátterében állók profithoz jussanak és ezt a profitot pontosan azáltal szerzik meg, hogy arra megyünk, amerre ők terelgetnek.

Akik nem jártasak a repülés világában hajlamosak azt gondolni, hogy a felszállás akkor a legkönnyebb, amikor hátszél van. Az igazság ennek éppen az ellenkezője. Minél inkább szemből és minél erősebben fúj a szél, a repülőgép annál hamarabb emelkedik el. Ha tehát fel akarsz emelkedni, akkor határozottan szembe kell merni fordulni az áramlatokkal. Nincs több külső hamis isten, nincs megváltó, de még a felmentő UFO-seregekre sem várhatsz. Csak Te vagy, csak magadra számíthatsz! No és persze mi egymásra.

Amikor szembefordulsz a széllel természetesen sokkal nehezebb lesz elindulnod, hisz a körülmények első látásra ellened vannak. De ez is csupán illúzió, mert éppen ezek fognak mihamarabb felemelni, ezek járulnak hozzá ahhoz, hogy mielőbb elszakadj a talajtól.

Mottó: “Hiába üvölt a szél, a szikla nem hajlik meg tőle.” (Mulan)

4) Az erőkről

A felszállás során két erőt kell leküzdened. Az egyik a súlyerő vagy gravitációs erő, mely a felhajtóerővel ellentétesen hat és a talajon akar tartani. Talán megfogsz lepődni rajta, de ez az erő a vallás. A vallás megfoszt attól, hogy higyj magadban, cserébe ad neked egy olyan képet, miszerint higyj valaki másban. Ezernyi módon próbál a felemelkedésed ellen hatni, miközben azt a látszatot kelti, hogy érted van.

A másik erő az ellenállás, a súrlódási erő. Ez a politika intézménye, mely törvényekkel próbál visszafogni és rabságban tartani. Bármi áron, akár a szabadságod korlátozásával is.

Ahhoz, hogy ezt a két ellened ható erőt leküzdhesd, kezdetben maximális teljesítményre van szükség. Ha bármi miatt – mondjuk a benned lévő félelem miatt – nem kapcsolsz rá teljes teljesítményre, akkor valósággal földbe gyökerezik a lábad, ott maradsz egy helyben. Hiába csinálsz ugyanis valamit hosszútávon közepes teljesítménnyel ez nem lesz elegendő a felemelkedéshez, mert ahhoz rövid távon maximális tolóerő szükséges. Tudd, hogy meg van hozzá a teljesítményed, képes vagy rá és kapcsolj maximális tolóerőre! A szíved ilyenkor olyan mint a hajtómű, amely majd kiugrik a helyéről. Izzik, dübörög, de nyugi, nem tart sokáig ez az állapot!

Mottó: “Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket.” (Bruce Lee)

5) Elhatározási sebesség (V1)

Elhatározási sebességnek azt a sebességet nevezzük, amely eléréséig a felszállás folyamata még megszakítható valamilyen probléma esetén. Ezt elérve viszont folytatni kell a felszállást még akkor is, ha közben üzemzavar adódna. Tulajdonképpen ez a döntés pillanata, a szándékod egyértelmű kinyilvánításának ideje. Senki nem dönthet helyetted, kizárólag csak Te vagy jogosult erre. A szándék az egyik legfontosabb dolog. Olyannyira fontos, hogy erről inkább majd egy külön alkalommal írok.

A v1 sebesség mindig a körülmények alapján határozható meg. A körülmények esetünkben egyre rosszabbak, mert a Rendszer ezernyi módon próbál a felemelkedés ellenében dolgozni. Ezért minél tovább vársz, annál nehezebb körülmények között kell a felszállást végrehajtanod, mígnem a vihar miatt már egyáltalán nem lesz lehetséges.

Indulj tehát teljes erővel és érdd el a v1 sebességet! Innen már nincs visszaút. Már nem lehet megállni, mert a felszállópálya már nem elegendően hosszú ehhez. Emelkedj el, ne nézz vissza, ne sopánkodj azon, hogy jobb lett volna el sem indulni vagy éppen a másik pályát választani a felszálláshoz. Futók be, innen már szárnyakat kaptál, csak menj, meglásd érdemes lesz!

Mottó: “Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!” (Yoda mester)

6) Minimum sebesség (V2)

A minimum sebesség az emelkedéshez szükséges legkisebb sebesség. Ha ez alá süllyed a sebesség, akkor a repülőgép átesik és a tervezettnél hamarabb ér földet, ráadásul minden bizonnyal darabokban.

Amikor megtörtént a felszállás, akkor a teljesítményt visszább lehet és kell venni, de a minimum sebesség alá sosem eshet. A szíved még kalapál, de már érezhetően kezd lecsillapodni. Kontrolláld az emelkedés folyamatát, legyen ez a folyamat elegánsan laza, folyamatos és játékos. Élvezd, ahogyan egyre többet látsz a világból és bár minden egyre kisebb lesz, mégis megnyugtató lesz számodra ez az új perspektíva. Rájössz, hogy a felhőket áttörve mindig süt a Nap és ráeszmélsz arra is, hogy mekkora hatalom van a kezedben. Döntést hoztál, felkészültél, elindultál a célod, az álmaid felé és amiről azt hitted lehetetlen, arról már tudod, hogy lehetséges. Képes voltál felemelkedni és ehhez egyetlen dologra volt szükséged: hinni önmagadban.

Azért ne felejts el tovább emelkedni, ellenőrizni a műszereket és a szükséges korrekciókat megtenni, mert el kell érned az utazómagasságot ahhoz, hogy valóban biztonságban érezhesd magad.

Mottó: “Az önmagunkba vetett hitünk legyőzi a sorsot.” (Naruto)

7) Utazómagasság

Lassan, de biztosan eléred az utazómagasságot. Ekkor már van idő gyönyörködni a tájban és meginni egy kávét. Olyan dolgokat veszel majd észre, amelyek korábban teljesen elkerülték a figyelmedet és rájössz arra, hogy egy magasabb perspektívából nézve a Föld nem csak gyönyörű, hanem békés és nyugodt. Egy idő után Te is tökéletesen megnyugszol. Megnyugtat a szíved halk dobogása, a körülötted lévő végeláthatatlan égbolt és a Nap ragyogása. Itt nyoma sincs az ide-oda rohangáló embereknek, a lökdösődésnek, betegségnek. Nyoma sincs a káosznak. A káoszból tökéletes, isteni rend lett.

Rájössz, hogy a világegyetemben olyan szintű rendezettség uralkodik, ahogy azt elképzelni sem tudtad. Az utazómagasságon helyreáll a megszokott rend. Itt már a hátszélben tudsz gyorsabban haladni. Persze arra repülhetsz, amerre akarsz, hisz a célod már teljesítetted: elhagytad a mátrix világát, az elme börtönét. Képes voltál uralni a szelet, az időjárási elemeket, a levegőt, a kvantummezőt. Képes voltál mindazt a magad szolgálatába állítani, amiről azt hitted, hogy ellened van. Lassan, de határozottan tudatosodik benned, hogy minden érted történt. Minden azért történt, hogy rágyere arra ki vagy és mekkora hatalom összpontosul benned.

Mottó: “Végre szabad voltam – felszabadított a reménytelenség.” (Vavyan Fable)

A döntés most ismét a Tiéd. Sasként vitorlázhatsz kedvedre az örökkévalóságig vagy visszajöhetsz a Földre, hogy másoknak is elmeséld azt a csodát, ami mindazokra vár, akik hajlandóak a széllel szembe fordulni. Én az utóbbit javaslom. Ha már egyszer leküzdötted az erőket, akkor bármikor képes vagy erre és hidd el sokkal jobb társaságban vitorlázni! Tanítsd hát meg az önálló felszállást minél több robottársadnak!

 

Jó szelet és ölellek! Várom a beszámolót a tapasztalataidról!

Mac Mini

(2.3 GHz i7, 16 GB 1600 MHz DDR3, Intel HD Graphics 4000, Apple Thunderbolt Display, OCZ Vertex 3 SSD, OS X 10.9)

U.i: Remélem feltűnt, hogy időközben már rajtam is a legfrissebb OS X 10.9 fut! :)

Ez másokat is érdekelhet!



https://goldeneye.ws/2013/11/22/egy-ontudatra-ebredt-biorobot-uzenete-2/



 

Téma: Egy öntudatra ébredt biorobot üzenete 2.

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása