Érdekesvilág - Rendkívül bizarr turistalátványosságok

2014.06.06 12:48

 

Kiemelt..

A legkreatívabb esküvői fotók, amiket valaha láttál

Vicces fotósorozat! 33 tökéletesen időzített felvétel

Fun-tasztikus pillanatok

 

Előzmény..

Mivoltma - Olyan régóta követjük el ugyanazokat a hibákat – 20 szürreális rajz a modern világról


 

Kapcsolódó link..

Gyönyörű fényképek a világ eltűnőben lévő nomád törzseiről

 

 

Isla de las Munecas, Mexikó

Világhírű turisztikai látványosság lett a mexikói Isla de las Munecas vagyis a Babák szigete. A sziget minden bizonnyal egyike a világ leghorrorisztikusabb hangulatú helyeinek, ugyanis több ezer játékbaba borítja be . Egy legenda szerint egy kislány szelleme kísért itt, aki a szigetet övező csatornába fulladt. Sok évvel ezelőtt egy elmebeteg férfi hagyta itt az első játékbabát a szellemkislánynak, majd az ő példáját követve az emberek egyre többet és többet hordtak ide, így mára gyakorlatilag a sziget összes fájáról, bokráról és arra alkalmas felületéről fürtökben lógnak a babák.

 

SAMSUNG

babak-szigete-3

babak-szigete-2

Bizarr turistalátványosságok, Isla de las Munecas vagyis a Babák szigete

Bizarr turistalátványosságok, Isla de las Munecas vagyis a Babák szigete

Bizarr turistalátványosságok,

 

Rágógumi-sikátor, San Luis Obispo, USA

A kaliforniai kisváros San Luis Obispo nem mindennapi  látványossága a 21 méter hosszú és 4 méter magas rágógumi-sikátor. Egyesek szerint nem sokkal a második világháború után alakult ki ez a szokás a helyi középiskolások körében, míg mások a késő ötvenesekre teszik az időpontot, és két iskola vetélkedésének eredményeként állítják be Bubblegum Alley létrejöttét. A környékbeli boltosok nyomására a hetvenes évek során kétszer is teljesen letakarították a sikátort, sőt még a kilencvenes években is próbálkoztak. Mára már sokan inkább a város különlegességének tekintik a furcsa képződményt, nem pedig gusztustalan rongálásnak.

 

Bizarr turistalátványosságok, rágógumi sikátor

Bizarr turistalátványosságok, rágógumi sikátor

Bizarr turistalátványosságok, rágógumi sikátor

 

Aokigahara Forest, Japán

Japánban, Fuji hegy lábainál található az úgynevezett Halál erdő. Az erdő az öngyilkosságok miatt vált hírhedté, a San Francisco-i Golden Gate-híd után itt követik el a legtöbb öngyilkosságot. 1950 óta több mint 500 ember választotta halála helyszínéül ezt a sötét  erdőt. Ami egészen érthetetlen, hogy nagyon sokan felkeresik a Halál erdejét.

 

Bizarr turistalátványosságok, Halál erdő

Bizarr turistalátványosságok, Halál erdő

Patkányok temploma, Dasha, India

Az indiai Dashaban áll egy szokatlan szentély a Patkányok temploma.  A templomban 20.000 patkány él, melyeket a helyiek és az ide érkező zarándokok etetnek, itatnak. Évente több tízezer zarándok érkezik a bizarr templomhoz. A Patkányok templomáról hosszabb cikket olvashatsz itt: Patkányok temploma Indiában

 

karni-mata

karni-mata-2

Bizarr turistalátványosságok, Patkányok temploma

Bizarr turistalátványosságok, Patkányok temploma

Bizarr turistalátványosságok, Patkányok temploma

Santa Maria della Concezione

 

Róma legbizarrabb látványosságát egy 17.századi templom, a Santa Maria della Concezione vagy másik nevén a Kapucnisok temploma rejti. Santa Maria della Concezione templom kriptájának padozatát a Szentföldről származó föld, falait pedig mintegy négyezer kapucinus barát csontja borítja. 1500-1870 között leltek itt örök nyugalmat a kapucinus szerzetesek és Róma legszegényebb halottai. A kriptában egy emléktábla figyelmezteti az ide látogatót, hogy aki ide belép, átélheti, miként zárul be az idő ajtaja s nyílik ki az örökkévalóság kapuja. A táblán ez olvasható: “Voltunk, mint te, leszel, mint mi”…

bizarr-templom-13

bizarr-templom-5

bizarr-templom-2

 

Téma: Érdekesvilág - Rendkívül bizarr turistalátványosságok

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása