Hogyan szabadul, akit a komondor leszorít?

2014.03.02 09:33

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/demeny-a-kotsog-macera/

https://embers-eg.webnode.hu/news/leragott-poraz/

https://embers-eg.webnode.hu/news/latod-nem-latod-na-latod-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/egy-allatmento-levele-egy-kedves-ismeretlen-ismeroshoz/

 

 
"A legszőrösebb hungarikum" címmel a komondorról írt remek összefoglalót a Népszabadság újságírója, Rab László.



 

A hasznos fajtaismereti és kultúrtörténeti összefoglaló mellett sok érdekes, személyes történetet is megoszt velünk a szerző, akinek két komondora is van.

Az egyik történet főszereplője Omo (igen, a vicces kedvű gazdi a dobozos mosóporról nevezte el a fehér óriást...). Egy tapasztalatlan vízóra-leolvasó érkezett a nógrádi községbe. Csak Omo tartózkodott a kertben, a tapasztalatlan fiatalember úgy látta, a békés komondortól nem kell tartania, és beugrott a kerítésen. Omo valóban egykedvűen bámulta a szöszmötölő vízóra-leolvasót. Amíg a fiatalember be nem fejezte a munkáját, nem is történt semmi. Amikor azonban ki akart mászni a kerítésen, ahogyan jött, Omo azonnal lerohanta.

Az ötvenkilós férfit a földre szorította, és nem bántotta ugyan, de nem volt kellemes a tíz centire az arcától lihegő komondor alatt tölteni az időt, amíg a gazda hazaérkezett... A komondor a betolakodót szemből támadja le, és nem a megsemmisítés, hanem a hatástalanítás a célja.

A másik sztori is jellemző a komondor fajtára: minden körülmények között megvédik a gyerekeket - akár kell, akár nem. Egy társaságban, ahol a házigazdának komondorja volt, a vendégek a kertben a gyerekkel játszottak. Bogáncsos Balu, a komondor is ott ugrándozott. Amikor azonban a gyerek elbotlott, és a vendég fel akarta segíteni, Balu azt hitte, bántani akarja, és tíz éles körmét húzta végig a hátán.

Nem lehet rá haragudni ezért. Megalkuvás nélkül, akár élete árán is védi az otthont és a családot.

 

https://allatportal.hu/allati_hirek/hogyan-szabadul-akit-a-komondor-leszorit/469/

 

Téma: Hogyan szabadul, akit a komondor leszorít?

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása