Így készítsünk házi vajat

2014.02.05 09:45

 

Előzmények:

http://embers-eg.webnode.hu/news/keszits-magadnak-vegyszermentes-fogkremet-/

http://embers-eg.webnode.hu/news/azonnali-gyogyir-torokfajasra-gyogyszer-nelkul-/

http://embers-eg.webnode.hu/news/csinalj-mecsest-ki-ne-dobd-a-citrus-hejat-/

http://embers-eg.webnode.hu/news/termeszetes-antibiotikumok/
http://embers-eg.webnode.hu/news/hagyma-de-holnap-is-/
http://embers-eg.webnode.hu/news/milyen-betegsegek-ellen-hatasos-a-hetkoznapi-diolevel-nep-praktikak-/
http://embers-eg.webnode.hu/news/hasznos-holmik-gyomber/
http://embers-eg.webnode.hu/news/a-szodabikarbona-47-fele-felhasznalasa/
http://embers-eg.webnode.hu/news/hasznos-holmik-fahej/
http://embers-eg.webnode.hu/news/varosiaknak-krumplitermesztes/
http://embers-eg.webnode.hu/news/oszi-torokszirup/

http://embers-eg.webnode.hu/news/a-doktorno-aki-meglatta-a-valosagot-/

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/egeszseg/gyogynoevenyek/1413-maria-treben-egeszseg-isten-patikajabol

 

A kereskedelmi forgalomban is megtalálható hamisított vaj disznózsírt, marhafaggyút, halolajt vagy akár petróleumszármazékot is tartalmazhat.

 

vaj

 

A vajhoz ráadásul nagyon zsíros tejszín is szükséges, és ha nem a megfelelő helyről vásároljuk, könnyen meglepetésekben lehet részünk annak összetevőit illetően – hívja fel a figyelmet Gheorghe Mencinicopschi táplálkozási szakértő.

Szerinte ugyanis a tejszínt nagyon egyszerű hamisítani liszt, zselé, aludttej, tojásfehérje, kréta vagy gipsz felhasználásával. Ugyanez ráadásul a vaj kapcsán is elmondható, amit a legjobban állati vagy növényi zsírok hozzáadásával lehet hamisítani.

 

Azonban, ha házilag készítünk vajat, megszabadulhatunk attól a dilemmától, hogy a boltban vásárolt termék mennyire eredeti. A művelet csak 15 percet vesz igénybe. Mindössze egy 32 százalékos vagy annál magasabb zsírtartalmú tejfölre van szükségünk, amelyet konyhai robottal addig keverünk, amíg szétválik a zsír és a savó. A savót áttöltjük egy másik edénybe és 2-3 kanál forró vizet adunk hozzá. Addig keverjük, amíg sima nem lesz, majd ízlés szerint fűszerezzük.

 

Az eljárás az alábbi videón látható:

 

 

Forrás: filantropikum.com

 

http://tudnodkell.info/igy-keszitsunk-hazi-vajat/?fb_action_ids=759427097403929&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B257480957750668%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

 

Téma: Így készítsünk házi vajat

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása