PI Klub - Ima

2012.11.07 20:04

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/te-dontesz-ilyen-vagy-olyan-/

https://embers-eg.webnode.hu/blog/pi-klub/

 

Ma már sok mindennel úgy vagyok, ahogy vagyok, a többi meg mellékes, mint vesén a kéreg. Kérded: a vaj mikor köpüli ki magát? Mikor a befőtt teszi el a nagymamát? Lassan beköszönt a „hallgatni arany”- korszak. Fel is teszem az egyik bakelit lemezem a tűre Rimszkij-Korszakov karcolatával, hátha ki – és eltalálja a hangulatom.
Ma sem akarok hosszúra nyúlni, pedig a kezem elér, hová tekintetem sem, de ezt érteni már nem is kell. Döccenőkkel, de jól haladnak a dolgok. Ezért sem érzem szükségét a naplózásnak. Túl sok minden van már így is közkézen és azzal sem tud a zöm mit kezdeni. Ma sem ezért ragadtam le a billentyűzet előtt, hogy lemorzézzam az sos-perecet, inkább csak az ima kedvéért. Nemrégiben tudtam meg a szó eredeti jelentését, amelyet mi most is úgy, használunk, ahogy értjük, csak nem értjük. Egy Japánt megjárt mester közölte, hogy ő ott értette meg magát a tartalmát, mikor a japán nyelven az ima-t lefordították neki. Meglepő, de a „mai nap” jelentéssel bír. Carpe diem! Ora et labora! Ja, hogy az Ora az imádkozni, amely az órát jelöli és az oral, a beszédet, a kimondást, a szájon keresztüli közlést…melynek fordítottja „a ró” – vás-vés, vagyis az írás.

Na, de vissza az imához, vagyis "a mi" a mához, a mában „levéshez”, a mai nap értékéhez, a szamuráj-törvényhez, amely naptól-napig éltet, a szkíta „napvalláshoz”, amely pontosan ezt jelenti. A nap 24 órás ciklusa az élet és minden új napra ébredés, új élet lehetősége. Fura, ugye, hogy az ima nem jelent sem ájtatosságot, sem könyörgést, sem a Teremtőhöz felköhögött kéréseket, követeléseket…és sorolhatnám még. Egyszerűen benne lenni abban, amit teszünk, ahol tesszük s amiért tesszük, oszt pont! Ne tessék már Istent zaklatni, tudják ők mi a dolguk, de elfoglaltak a sok baromarcúval, akik repesve várják a csodát, miközben süt belőlük az ostobaság és ahhoz sincs erejük, hogy saját környezetükben rendet tegyenek, nehogy a félelmeikkel szembe nézzenek. Jaj, bocs, ez egy és ugyanaz. Most SMS-el Orosházi Feri barátom éppen, így a jobbomból a tőrt le kellett tegyem, pedig már kezd hozzám nőni. Köszönöm a sok névnapi köszöntőt, de tudjátok mit, zavar. A nevemet megszolgálni vagyok itt, az érdem nem az enyém, sajnos, vagy hála a Teremtőnek! Más nevével is így vagyok. Nem ünneplek és a szülinapot sem tekintem annak. Lassan lekopnak rólam ezek a külsőségek, csak udvarias vagyok és a család, gyerekek miatt teszek úgy, hogy érdekel, de ők ezt tudják. Szerencsére Veronika is így van ezzel.

Aki tud, ásson, kap-álljon, mert mit sem ér a mai nap, ha nem gondolsz a hol-nappal, mert egyszer eljön az is, hogy keresni fogod, mi természetes volt egykoron.
Nem akarok ma sem „politizálni”. Vicces fiúk jól kavarják a globális lekvárt. Az idő beérett és hasad a föld, nem csak remeg. Egyelőre időt nem tudni, de nem csak Rimszkijé a Korszakov –lemez és ezen a barázdán bizony nem csak Szomália mállhat szét és utópiává Etiópia, hanem a záróakkord lehet rázós és egészen közeli a távoli reccsenés. Egyelőre úgy néz ki, hogy érdemes lesz kapaszkodni, imádkozni! Tartsatok ki! Tartsatok össze!


Tudjátok, hogy a tét nem a tétlenség, hanem a fény, vagy a se-tét!

 

https://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=1998

 

Téma: Ima

Dátum: 2013.12.07

Feladó: Rhidapydaylig

Tárgy: VMRFDnnm19



Dátum: 2013.12.02

Feladó: Rhidapydaylig

Tárgy: DMOCPuzv25



Dátum: 2013.12.01

Feladó: Rhidapydaylig

Tárgy: JNSYUjti75



Új hozzászólás hozzáadása