Itt az új földtörvény! Azonnali nyílt levél a vidékfejlesztési miniszternek!

2013.06.02 21:48

 

Kapcsolódó linkek..
https://embers-eg.webnode.hu/news/egy-tanar-levele-a-somlo-vedpajzs-szovetseg-hirportalhoz-/
https://embers-eg.webnode.hu/news/a-magyar-holokauszt-2014-emlekbizottsag-reszere-/
https://embers-eg.webnode.hu/news/tortenelemhamisitas-egyetemi-tamogatassal/
https://embers-eg.webnode.hu/news/a-kasler-ugy-reszletei-1-emlekezeto-feljelentes-hagaba-szigoruan-terjeszteni-magyar-angol-verzio-/

 

A külföldi földtulajdont kizáró hangzatos kormányzati nyilatkozatok ellenére a földtörvény kormányzati tervezete 30 európai ország 508 millió lakosának nyitja meg az utat a magyar állampolgárokkal azonos feltételekkel való földszerzéshez! Az új földtörvény Vidékfejlesztési Minisztérium által javasolt, véglegesnek szánt szövege nem szolgálja a vidéket, nem szolgálja az országot. A tervezet 2013. május 16-án - Pünkösd előtti csütörtökön - jelent meg a kormányzati honlapon, és az ugyanott megjelent tájékoztatás szerint ezen a héten a parlament mezőgazdasági bizottsága elé kerül. Ezért ezúton SÜRGŐSSÉGGEL fordulunk  Fazekas Sándorhoz, mert a tervezetben jelentős koherencia- zavarokat látunk. Amennyiben a Kormány célja „a családi gazdaságok megerősítése, korszerű európai mezőgazdasági modell kialakítása” – a tervezet ezt nem szolgálja!

 

 

földrablás_greenr_blog.jpg

 

 

Kedves Barátaink/Ismerőseink!

A kormány folytatja azt a jól bevált gyakorlatot, hogy nagyobb egyházi ünnepek mögé rejti azokat az ügyeket - melyeket a nyilvánosság, az ország megkerülésével igyekszik keresztülvinni. Erre volt példa, amikor a korábban sosem említett "mezőgazdasági termelésszervezési integráció" alaptörvénybe iktatását Advent idején terjesztették a Parlament elé - majd a Karácsony előtti utolsó rendkívüli ülésen 2012. december 17-én Orbán Viktor dörgedelmes fenyegetéseinek súlya alatt szavazták meg. Ángyán József képviselő volt az egyetlen, aki nem szavazta meg - ezért kapott 250.000 forintos büntetést a frakciótól (ami nem mellesleg alkotmányellenes volt)...

Hasonlóan történik a földtörvény ügyében most is... Pünkösd előtti csütörtökön - május 16-án 13 óra 49-kor jelent mega Kormány honlapján a jövőnket alapvetően meghatározó földtörvény Kormány által véglegesnek szánt szövege. (Erre Ángyán József előre figyelmeztetett! Hangfelvétel + lásd: Csíksomlyói médiapuccsal készülnek az oligarchák)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tervezet 30 európai ország 508 millió állampolgára számára nyitja meg a földvásárlás lehetőségét a magyar állampolgárokkal azonos feltételekkel, és több ponton is a milliárdos érdekkörök, a giga birtokok felé tereli a magántulajdonban levő földek forgalmát.

A földtörvény átdolgozott tervezete ma kerül a Parlament Mezőgazdasági Bizottsága elé - és holnap már szavaznak róla, majd hétfőnként a plenáris ülésen : vita a módosító indítványokról (05.27.) - szavazás a módosító indítványokról (06.03) - végszavazás a földtörvényről (06.10.).

A média mindezt elhallgatja - tisztelet a kivételnek - ezért arra kérlek legyél Te a média - tájékoztasd barátaidat, ismerőseidet az ügyről, és ajánld figyelmükbe az Élőlánc Magyarországért miniszterhez írt nyílt levelét. Ebből részleteiben is megtudhatják, hogy mi a gond a földtörvény tervezetével.

https://umvp.eu/files/fazekas_sandor_negyzetes.jpg

Vidékfejlesztési Minisztérium
Dr. Fazekas Sándor
miniszter

Tisztelt Miniszter Úr!

Az új földtörvény Vidékfejlesztési Minisztérium által javasolt, véglegesnek szánt szövege nem szolgálja a vidéket, nem szolgálja az országot. A tervezet, 2013 május 16-án - Pünkösd előtti csütörtökön -  jelent meg a kormányzati honlapon, és az ugyanott megjelent  tájékoztatás szerint jövő héten a parlament mezőgazdasági bizottsága elé kerül. Ezért ezúton SÜRGŐSSÉGGEL fordulunk Önhöz, mert a tervezetben jelentős koherencia- zavarokat látunk. Amennyiben a Kormány célja „a családi gazdaságok megerősítése, korszerű európai mezőgazdasági modell kialakítása” – a tervezet ezt nem szolgálja. A korszerű európai mezőgazdasági modell a családi gazdaságokra és azok szövetkezeteire épül.  Korszerűnek a tudomány mai állása szerint csak az tekinthető, ami a fenntartható vidékfejlesztést szolgálja.

Alapfeltétel, hogy

1. a helyi erőforrások a helyi közösségek boldogulását szolgálják,
2. a helyi családok találjanak megélhetést - ne kelljen elvándorolniuk,
3. a bevételek helyben maradjanak, a helyi gazdaság fejlődését szolgálják,
4. az élelmiszereket a lehető legkisebb szállítási távolságban állítsák elő,
5. az erőforrásokat fenntartható módon használják,
6. a mezőgazdaság ne szennyezzen, ne pusztítsa a természet rendszereit,
7. egészséges, vegyszermaradványoktól mentes élelmiszert állítsunk elő.

Történelmi horderejű, nemzetbiztonsági jelentőségű döntés előtt áll a Kormány és a Parlament.

Az Élőlánc Magyarországért figyelmeztet minden döntéshozót, hogy a nagytőkés érdekcsoportokat, és csakis őket szolgáló rendelkezések továbbra is gerincét alkotják a földtörvény tervezetnek – ez pedig szemben áll a Nemzeti Vidékstratégiával, szembenáll a magyar nép érdekeivel.

Figyelmeztetünk továbbá, hogy a külföldi földtulajdont kizáró hangzatos kormányzati nyilatkozatok ellenére a földtörvény kormányzati tervezete 30 európai ország 508 millió lakosának nyitja meg az utat a magyar állampolgárokkal azonos feltételekkel való földszerzéshez.

A Kormány súlyos mulasztást követett el, azzal, hogy nem kezdeményezett tárgyalásokat az EU-val a külföldiek földvásárlási moratóriumának meghosszabbítására, illetve nem kezdeményezte, hogy a földet vegyék ki a tőke szabad áramlásának rendelkezése alól.

MOST még mindezt pótolhatja:

• A tárgyalásokat a társadalom nyomására való hivatkozással még mindig meg lehet kezdeni -  ez lenne a valódi „szabadságharc”.
• Egy sanda trükköktől mentes, valóban a magyar vidéket, a magyar családokat és a magyar társadalmat támogató földörvény az elkövetkező években helyreállíthatná az elviselhetetlenségig fajuló társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségeket  ( „Minden gyerek lakjon jól” versus milliárdos támogatásokat elszívó érdekcsoportok)  - új esélyt adva vidéknek és városnak egyaránt.

Fentiek érdekében a tervezettel kapcsolatban az alábbiakban fejtjük ki véleményünket a tervezetről:
1. Már a célok meghatározása is zavaros
• nem beszél kis és közepes családi gazdaságokról
• közepes méretű agrárüzemek elterjedését tűzi ki célul – de nem határozza meg, hogy mit ért ez alatt
• versenyképes mezőgazdasági termelésre alkalmas méretű földbirtokokról beszél, de nem határozza meg, hogy mit ért ezalatt
• birtokelaprózódásokról beszél, de ezt sem lehet tudni, hogy mit ért alatta
2. Már az 1. §-ban hangsúlyozza, hogy külön törvények eltérő szabályokat is megállapíthatnak. Az ismeretlen tartalmú  üzemszabályozási törvény, a botrányos körülmények közt alaptörvénybe emelt integrált mezőgazdasági termelésszervezés – a tény, hogy az integrátorok ma még ismeretlen feltételekkel födet is szerezhetnek – komolytalanná teszi a földtörvény tervezetének egészét.
3. Az, hogy mindezeket gondosan titkolják a közvélemény elől, hogy a magyar népnek  nincs joga  idejekorán megismerni  és részletesen megvitatni az életünket, jövőnket alapvetően meghatározó törvényeket  - arra utal, hogy a magyar nép érdekei ellen való törekvések bontakoznak ki a ki tudja hol működő hatalmi centrumokból.

Részletes vélemény a 2013. 05.16-án a Kormány honlapján nyilvánosságra hozott tervezetről itt olvasható!

Kérjük miniszter urat és minden döntéshozót, hogy népünk jövője szempontjából gondolják újra a földtörvény és a kapcsolódó törvények ügyét.

Magyarország, 2013. május 21.
Tisztelettel : az Élőlánc Magyarországért elnöksége

Az Élőlánc és a Váralja Szövetség petíció formájában állt ki Dr. Ángyán József és programja mellett tavaly májusban. Felhívásunkhoz eddig közel 9000-en csatlakoztak. Az aláírásgyűjtést hamarosan lezárjuk - ezért kérjük, küldje tovább ismerőseinek, rokonainak ezt a levelet, hogy minél többen álljunk az ügy mellé! Kattintson: https://varaljaszovetseg.hu/02/

Blogunk propaganda képekbe foglalta  véleményét a leírt helyzet kapcsán...
Katt a képekre, vagy "jobb gomb mentés másként", vigyétek, osszátok, küldjétek!

elolanc_fazekas_foldtorveny3.jpg

elolanc_fazekas_foldtorveny2.jpg

elolanc_fazekas_foldtorveny1.jpg

 

videkpusztitasi.jpg

 


https://greenr.blog.hu/2013/05/21/itt_az_uj_foldtorveny_azonnali_nyilt_level_a_videkfejlesztesi_miniszternek