Jóportál - Ingyen parkolhatsz az egész országban. Megmutatjuk, hogyan!

2014.06.02 06:15

 

Előzmény..

Budapest közlekedésfejlesztésének útvesztőiben II.: A 4-es metró-ügy





Kapcsolódó link..

Tudnodkell.info - Lenne megoldás a borzalmas magyar utakra

Tuholep - Valóság

Banksy, az utca embere

 


 

Ha egy nagyvárosban, mondjuk Budapesten tartózkodunk, akkor egy napi utcán parkolásért akár 5-6000 forintot is otthagyhatunk.

Pedig van egy egyszerű módszer, melynek segítségével teljesen ingyenessé tehető a parkolás.

 

 

Abban az esetben, ha az autó csomagtartóját nem csukjuk le, akkor a parkolóellenőrök nem büntethetnek meg, azért mert a rakodás nem minősül parkolásnak.

Egy jogszabályban talált kiskaput kihasználva ingyen állhatnak a kocsik a fizetőövezetekben is, mindössze annyit kell tenni a sofőrnek, hogy felnyitja a járgány csomagtartóját.
Az érdekes felfedezést a mai Blikk tette közzé, majd azonnal meg is kérdeztek egy parkolóőrt, hogy ő szerinte ez, hogy is van.

A parkolóőrtől a Blikk megtudta, hogy a felnyitva hagyott csomagtartó folyamatos rakodásnak minősül.

Egyre több autós alkalmazza a módszert. A csomagtartóból kiveszik az értékesebb holmikat, az utasteret lezárják, felnyitják a hátsó ajtót, és már mentesültek is a fizetés alól – panaszolta el az első kerületben dolgozó parkolóőr.

Ha a kocsit parkolási zónában nyitott csomagtartóval hagyja, a parkolóőr nem bünteti meg, mert nincs bizonyítéka, hogy ezt mi folyamatosan csináljuk-e vagy sem.

A Blikk munkatársai kipróbálták a nyitott csomagtartós trükköt és bejött nekik, hiszen a Nagykörúton simán büntetés nélkül tudtak parkolni a nyitott csomagtartóval.

Már csak arra kell odafigyelni mindenkinek, hogy a reggeli indulásnál a csomagtartót rendesen ürítse ki, mert arra nincs garancia, hogy a forgalmas városban a csomagtartó rakománya a helyén is marad.

Az Emberibb Parkolásért Egyesület főtitkára számára nem volt ismeretlen a trükk. Mint Murányi József elmondta, a kiskapu miatt valóban nem lehet megbüntetni az így parkolókat akkor sem, ha nem váltottak jegyet.

A jogszabály szerint a rakodás nem minősül várakozásnak, így parkolási díjat sem kell fizetni érte. A rakodás addig nem minősül várakozásnak, amíg az folyamatosan tart. A rakodás időtartamáról nem rendelkezik a fővárosi közgyűlés önkormányzati rendelete – fejtette ki Murányi, és hozzátette: ha megbüntetik a felnyitott csomagtartóval parkoló autókat és az ügy bíróságra kerül, a parkolási társaság nem tudja bebizonyítani, hogy az adott gépjárművel blicceltek, s nem pedig pakolt a tulajdonos.

 

Forrás

Fotó: delmagyar.hu

 

https://joportal.hu/ingyen-parkolhatsz-az-egesz-orszagban-megmutatjuk-hogyan/
 

Téma: Jóportál - Ingyen parkolhatsz az egész országban. Megmutatjuk, hogyan!

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása