Ninja Erő - NINJA MIND CONTROL 4. - KUJI KIRI

2013.12.09 17:00

Előzmények:

https://embers-eg.webnode.hu/news/ninja-ero-ninja-mind-control/
 https://embers-eg.webnode.hu/news/ninja-ero-ninja-mind-control-2-resz/ 
https://embers-eg.webnode.hu/news/ninja-ero-ninja-mind-control-3-resz/
https://embers-eg.webnode.hu/szellemi-bazar/choa-kok-sui-telepatikus-onvedelem/
https://embers-eg.webnode.hu/news/noi-nindzsak-iran-legujabb-fegyvere/
https://embers-eg.webnode.hu/news/az-orosz-spetsnaz-szellemi-technikaibol-egy-reszlet/
https://embers-eg.webnode.hu/news/taisen-deshimaru-a-zen-es-a-harcmuveszetek/
https://embers-eg.webnode.hu/news/testtudatossag/
https://embers-eg.webnode.hu/news/aikido-allj-kigyo-avagy-a-szeretet-harcmuveszete/
https://embers-eg.webnode.hu/news/a-maba/

 


KUJI - KIRI


Az erő 9 szintje


A japánok Kuji Kiri-nek nevezték el az ujj-kötés 9 formuláját, ami szószerint azt jelenti:

"9 alakzat".

 

Ezt a hindu és a tibeti hagyomány "mundras"-nak hívja. A tibeti láma kántálási gyakorlata is ezt alkalmazza, mely szerint, így érhető el a megvilágosodás. Úgy hiszik, hogy aki elért egy magas szintű képzést, annak az ujjai már maguktól kifejezik a formulákat, akár szemlélődéskor, de akár stressz esetén is. Néhány iskola énekeket és mantrákat is ad hozzá, mások gyöngyöket dörzsölnek erőteljesen a tenyerükben. Mindez azért fontos számukra, mert úgy vélik, a kéz a test egy olyan mikrokozmosza, amellyel ösztönözni és lenyugtatni lehet az energia áramlását, az egész rendszert át lehet hatni a kéz mozdulataival, a vér áramlásába generálva a mozdulatok dinamikáját. A speciális szimbólumok által, minden egyes mintázattal, a Ninja képes magát programozni, hogy ellenálljon bármilyen külső ellenséges hatásnak, még kínzásnak is, ezért szólnak legendák a Ninják emberfeletti bátorságáról.

 Az ujjak formulákba való rendezése nem hátráltatja a harcost, mert saját test-ismeretéből tudja, hogy az alakzat csatlakozik az egész rendszeréhez, sőt azt is tudatosítja, hogy tudatalatti szinten hatással van a környezetére is. Így a Kuji Kiri egyszerre az elme tudatos befolyásolása, valamint öntudatlan  vagy inkább ösztönös védelmi gesztusok is külső hatásokra. Tiszta alkalmazása esetén a tudat teljesen megváltoztatható.

  Bizonyos extraszenzoros érzékelési (ESP) vizsgálatok kimutatták, hogy egyik elme hatással van a másikra. Ezt vizuális technikákkal érték el. Olyan ősi szimbólumokat alkalmaztak, ami mindenki tudatalattijában könnyen felismerhető, még egy beavatatlan számára is. Persze léteznek olyan szimbólumok is, amelyek egyéniek, saját "tudatttalanból" hívva elő, és így, egyéni szinten, ezek is elfogadhatóak.

  A kéz mindig is óriási jelentősségű volt a kínai kozmológiában is, hiszen mikro szinten az egész univerzum kapcsolatait megmutatja. Nyitott tenyerünket a mellkasunkra tesszük az alázat, békesség jelképeként, vagy imádkozva összeérintjük őket, mintegy egyesítve két oldalunkat, máris a kétségeinket eloszlatva megnyugszunk és éneket vagy imát mondunk. Az ököl pedig agressziót és haragot jelképezhet, vagy akár összpontosított, tehát nem szétszórt, hanem marokban megtartott, erős határozottságot és irányított elszántságot is. Mindezt az öntudat, az egyéniség határozza meg magában, hogy minek tiszteli saját megnyílvánulásait, mit súg a szíve és azt miképp jelképezi kezeivel, avagy mit képvisel az egész testében, a magatartását a testtartásában is kifejezi.

  Egy Ninjitsunak a nyitott bal tenyér, amely a jobb, zárt öklöt érinti, ezt jelenti: Sing of Eternity, vagyis az Örökkévalóság rejtett tudása.
Az áramkörök kapcsolatait szolgáló ujj-kötés formulák azt a célt szolgálják, hogy az energia megfelelő szabályok szerint keringjen a szervezetben.

A The last Ninja (Az utolsó ninja) című filmben volt egy jelenet, amelyben egy kormányzati képviselő megpróbálta befolyásolni a Ninját, hogy vegyenek részt egy akcióban. A Ninja ott, a hüvelykujj összedörzsölésének technikáját alkalmazta, de a képviselő szemszögéből tekintve a Ninja kezei végig nyugalmi állapotban maradtak. A Ninja ösztönös reakciója a manipulációra annyira finom, hogy láthatatlannak tűnik, tehát a mély tudatokból működik mindig, ezért akire a hatással van, végül mindig tehetetlen marad.

De ez történhet más szándékkal is: ezen elveket vallják manapság a reklámok is, ezzel késztetve a nézőket tudattalan befolyásra, ugyanazon finom jeleket ellenőrzésként alkalmazva az alanyok agyában. Az átlag embernek esélye sincs arra, hogy ennek a művészetnek mestere legyen, a KUJI-KIRI képességét csak belső körökben tanítják. Csak azoknak mutatják meg, akik már nem önző célokra használják a motívumokat és valószínű, hogy a 9 "vágás" módszerét nem alkalmazza gátlástalan célokra.

 

 


A 9 SZINT


A kínai orvoslás a testet három régióra osztja: felső, középső, alsó.
A felső a fejtől a rekeszizomig tart, a köldök alatti pedig, az alsó régióra utal, beleértve a lábakat is. A középső rész, a felsőben és az alsóban is megtalálható szervek összessége: a legfelső rész tartalmazza a szívet és a tüdőt, a középső tartalmazza a májat, a lépet és a gyomorot, míg az alsó tartalmazza a húgyhólyagot, a veséket, a vékony- és vastagbelet. Tehát a középső testi rész a három régiónak megfelelő szervi régió: a mellkasi, hasi és kismedencei üregek.

 

A kínai orvoslástól eltérően a japánok ezt 9 részre osztják, mert mindhárom szint generál egy-egy elektromágneses mezőt, azaz aurát, és ezek speciális vibrációs energiák 9 szintűvé teszik az energia áramköreit. A Ninjitsuk azt tanítják, meg kell tanulni a 9 szint uralását, így ebben a japán rendszerben az ujj-kötések, az egyes szintek harmonizációja - a Kuji Kiri meditációs technika. Ezek az áramló mozgások a lélegzet-szabályozással együtt az elsőtől az utolsóig ritmikusan végzendőek.

A 9 erő szint a  következő:

       1.  Rin          - "Megerősíteni az elmét és a testet"       a kínai Chu;
       2.  Kyo          - "Irányítani az energiát"                        a kínai Shen;
       3.  Toh          - "Harmonizálódni az univerzummal"       a kínai Tai;
       4.  Sha         - "Gyógyítani magunkat és másokat"       a kínai Sha;
       5.  Kai          - "Megelőzni a veszélyt"                          a kínai Kai;
       6.  Jin           - "Megismerni mások gondolatait",         a kínai Jen;
       7.  Retsu      - "Mestere az időnek és térnek",              a kínai Tung;
       8.  Zai          - "Kontrolálni a természeti elemeket"       a kínai Hua;
       9.  Zen         - "Megvilágosodás"                                a kínai Tao.


A Kuji - Kiri pozíciókat megtestesítő kilenc hatalmi szintek harmonizációjához használnak egy emlékeztető eszközt is, amely a Ninja szellemi és fizikai képességére vonatkozik, ezt a chi energia mozgásának, a testen belüli haladására alkalmazva.

A kezdők minden szinten külön-külön mélyedjenek el a gyakorlatokban és csak jól megismerve azok hatásait a testükben, csak ezután fűzzék fel egymás utáni sorrendben a formulákat. Így lehetnek majd az okkult méltóságok tagjai között, mint egy RYU. (A Ryu egy fegyelmi, harcos, iskolai irányzat, utcai, de van, ahol az utcai harcok helyett inkább spirituális alapokra helyezi a hangsúlyt - a szerk. megjegyzése).



I.MegERŐsítés

 


Az első ujj-kötés helyzete:
Az ujjak egymásba kulcsolódnak, a középső ujj kinyújtva marad. Eközben a kilégzésre kell összpontosítani és koncentrálni a figyelmet arra pontra, ahol érezni lehet a pulzust a kezekben. Ez az elme és a test erejének szimbóluma, másképp a "kadzsi" vagy "mudra". A tűz-elemhez kapcsolódik, azt szokták mondani, ha egy Ninja megismerte az erejét, akkor tud és mer is hallgatni, vagyis ekkor tudja meg, mennyit ér a valós figyelem és akkor már lesz bátorsága is csendben maradni.
A Tao te King azt mondja: "Végzett a munkával, majd feledésbe merült, így maradt az Örökéletű." Vagyis: egy Ninja nem gyűjt jó pontokat, csak teszi, amit tennie kell. Ez a belső erő nemcsak a testtartásra vonatkozik, hanem egy túlvilági erőt is képvisel, és felkészíti a jövőbeli esetleges nehézségekkel szemben. A napi spirituális tevékenységben a várakozás örömét is el kell ismerni, mint élményt.



II. Az Energia IRÁNYÍTÁSa

 

 


Az első ujj-kötésből kiindulva, most a mutató ujjak hegyeit érintjük össze és így begörbítve, nem kinyújtva tartjuk, míg a középső ujjakat összekulcsoljuk, szintén a többi ujjat összekulcsolva tartjuk, a hüvelykujjakat, egymás mellé fektetve, a mutató ujjak alá zárjuk.
Ez megadja azt a képességet, hogy az energiát a testrészek között áramoltassuk és irányítsuk. Az első gyakorlat fejleszti a tanulók érzékszerveit, és azok kiismerését, hogy mikor erősítsék vagy vonják vissza egyes funkcióit, belső hangok és rezgések által. A második gyakorlat már az erőt áramoltatja a szerveken belül és az erőt a testen kívül is, így fejlesztve a pszichokinetikus képességet is. Itt is, akár csak a hindu Hatha jógában, a két egymásba fonódó csatorna az energiák egyesítését jelenti, így a különböző erőközpontokra irányítható a testben.

 



III. HARMONIZÁLÁS

 

 


(A képen látható: A kiss ujj és a gyűrűs ujj kinyújtva, ujjbeggyel érintkeznek, a középső és a mutató ujjak kulcsolódnak és a hüvelyk ujjak egymás mellé helyezve a mutató ujjakra fekszenek - a szerk.)

Amikor az ember megérti a meditáció elvét, az objektív valóság kitágul az univerzum tudatosságába. Ilyenkor a jó egészség természetesen áramlik. A harmadik szint ujj-kötése a tűz elemet képviseli. A kéz automatikusan alkotja az új kapcsolatot, ösztönösen követi a megfelelő utat. Belső békét teremt, az állatok is megérzik  ezt és a tanuló szinte beszélni tud velük. Kígyókkal teli gödörben nem lehet úgy járni, hogy ne érné kár, mégis az állatok felismerik békés szándékát és kitérnek előle. Vagy egy másik példa: a méhész mentálisan elképzel egy hatszöget, így harmónikusan létrehoz egy rezgést az egész személyében, így a rovarok nem válnak fenyegetővé.



IV. GYÓGYÍTANI magunkat és másokat

 



A mutató ujjak vannak nyújtva, a hüvelyk ujjak egymásmellé helyezve, a mutatón nyugszanak, a többi ujj össze van kulcsolva. Aki ezt az ujj-kötési gesztust jeleníti meg, az előző szintekkel egyben, a betegségeket képes gyógyítani, mind magában, mind másokban. Az erő meg tud ölni és vissza is tudja adni az életet. Az orvos nemcsak saját erőit áramoltatja, hanem előidézi a betegben annak saját energiáját is és a megfelelő oldara irányítja. Az áramforrás a solar plexus.



V. A MEGELŐZÉS ereje

 



Az összes ujj össze van kulcsolva, ez megnyugtatja az elmét. Helyezze összekulcsolt kezeit úgy, hogy a hüveyk ujjait felülről lássa. Ez a mozdulat arra szolgál, hogy veszély esetén megnyugtassa önmagát és hatodik érzékeivel összekapcsolódva a veszély előjelét is észrevegye. Ezzel az ujj-kötéssel a körülöttünk élőket is érzékelni lehet, gyakran kialakul pszichés-hatásokra való érzékenység, továbbá szélsőséges környezeti helyzetekre is tud reagálni azáltal, hogy bizonyos fizikai testi hatáskörök felett átveszi az irányítást.
A kereskedők gyakran összedörzsölik a tenyerüket (ez a haszonlesés egyik árulkodó jelévé is vált, de itt nem ezt jelenti, hanem erősítést), majd összekulcsolják ujjaikat egy fontos tárgyalás előtt. Energiát mozgósítanak és lepihentetik az elmét. A Shiatsu, az akupresszúra művészete is támogatja a kezek összedörzsölését, a kezelő ezzel elfinomítja saját erőit és a gyógyító hatást felerősíti, így nem zavarja meg a páciensét.



VI. Ismerni mások gondolatait

 



Tenyereit fordítsa le, és az ujjakat egymás alá illesztve kulcsolja össze azokat, és a hüvelyk ujjakat keresztezze a mutató ujjak határán.
Ez a gesztus belső tudást jelent, és arra utal, hogy a szakember elolvassa mások gondolatait, és így nyomasztó mentális hatásokat is ki tudja küszöbölni. Ez az a Saimenjitsu szimbólum telepátia, ( " Way of the Mind kapu " - írta Hsi Men Jitsu, kínai író), amely azt is lehetővé teszi, hogy szavak nélkül kommunikáljon más, hasonló gondolkodású egyénekkel, de ugyanakkor gátat is tud szabni mások hamis szándékainak. Ennek művészetével kiváló tárgyalóképességet és magasfokú empátiát nyerhet el, amíg e formula közben a belső hangra koncentrál.



VII. A tér és az idő uralása

 

 


Ez kéz-pozíció, teljesen begörbített ujjakkal, a kéz öklöket formál, a hüvelykujjat a mutatóujjhoz szorítva, a bal kezet a jobb alá, annak külső széléhez illeszti a hüvelykujj körmét, úgy, hogy az ujjak egy sorba rendeződjenek. (lásd 7. kép). Így érint egy akupunktúrás pontot: ez az úgynevezett Sho Yo, a " Young Merchant " pontot. Ez az kezelés a lázat és a hasmenést megszüntetheti, egy éles tárgyat erősen rányomva addig, amíg egy belélegzést bent tartunk kilenc szívverésnyi ideig

(7-10 másodpercig), és ezt 3-szor megismételjük.
Ez a ujj-kötő pozíció kapcsolódik a harmadik szemhez és ebből kiindulva a Kiai hanggal egészen nagy erő érhető el, amely pszichésen egy pillanatra befagyasztja az ellenfelet (a Kiai egy japán harcművészetekben alkalmazott kiáltás, amellyel egy pillanatra lebénítható az ellenfél, a belső erő vetülete, hangja - a szerk.).



VIII. A természet elemeinek ellenőrzése

 



(A 8. képen az ujj-kötés: a kezek az arc előtt, tenyérrel az arctól elfordítva, az ujjak széttárva és kinyújtva úgy érintkeznek, hogy a mutató ujjak és a hüvelyk ujjak egy háromszöget alkotnak. A hüvelyk ujj a háromszög alapja, a mutató ujjak a szárai.)

Ebben az állapotban a természeti folyamatokat képes észlelni, és leginkább ezekkel az erőkkel összhangban akar és tud lépni, nem pedig befolyásolni azt, mert olyan hatalmakkal játszik, amiket teljesen lehetetlen befolyásolni. (Vagyis az igazi erőt az adja, hogyha együttműködik az óriási erőkkel.)
Ez a formula az "Ezer szirmú Lótusz", az agy teljes kérgének felszínére hat.
A meditáció hatására egység érzet és mély jólét élménye jön létre, kémiailag ezt a fizikai szervezetben, az endorfinnal dúsított vér éri el.  Bár a régi írások nem írták le az anatómiai folyamatokat ennyire pontosan, de az intuitív megfigyeléseket mindenképpen. Egy ilyen élmény leírására nem elég pusztán a szó. A testi folyamatok azonban ma már mérhetőek és kísérletbe vonhatóak. Csakhogy a KUJI KIRI ezen technikájával, az igazi Ninja, a láthatatlanságot is elérheti.



IX.Megvilágosodás

 



(A 9. képen az ujj-kötés: a szív előtt tarva a kézfejek, a tenyerek a test felé fordítva, úgy, hogy a jobb kéz, a bal kéz felületére simul, elrejtve a bal kezet, az ujjak lazák, a bal kéz mutató ujja azonban látszik és a jobb kéz mutató ujja felett fekszik, a hüvelykujjak begörbítve köröm élén érintkeznek.)

Ez a rejtett-kéz formulája, azt jelzi, hogy a beavatott elérte a Satori, a Nirvana, vagyis a "végső" boldogságot. Bármelyik nevet használják is, jelentése egyértelmű: teljes megértése önmagunknak és másoknak. Miután az önbizalomhiány gátján átjut és mélyen magába tud szállni, tükörbenéz, megszünik sajnálni önmagát, vagy a múltba tekinteni hibáztatással a jelenlegi szerencsétlenségekért, és megszabadul attól is, hogy csak várja a szebb jövőt, és képessé válik arra, hogy itt és most élvezze az éppen adódó falatját, pillanatát, élményét az életnek. Ezt nem tanulják meg könnyen azok, akik éhesek...
Ámulattal tekinteni egy napfelkeltét, rácsodálkozni az élet sokszinűségére ezen a bolygón, - ez a követhető arany középút. Aki ennek a formulának valódi jelentését tudja, azok már Tanítók.

 

 



A KUJI KIRI tanításának 7 alap elve

1. Érzékszervi visszavonulás - ülj egyedül, kényelmes helyzetben, egy csendes helyen;

2. A légzésre irányított figyelem rögzítése relaxációban;

3. A lelki hajlamokra való érzékenység, a chi-energia művelése és összegyűjtése a szervezetben;

4. A cirkulációs energia ismerése - mint az apály-dagály ereje a természetben;

5. Belső mérlegelés és döntés képesség: a fizikai és mentális egyensúly, amely magával hozza önmaga és mások megértését;

6. Harmónia: egyrészt külső figyelem, amely más forrásokból szívja magába az erőt és másrészt a belső hangra való figyelem: így tükrözi az energiát, oly módon érvényesül, hogy megnyitja az ellenfél szivét, miszerint mindenki Egy, és így az összes konfliktus eltünik;

7. Alkalmazni azt, hogy a kulcs a gyakorlásban a kitartás és türelem - megtanulni azt: akármit is teszel, tedd azt alaposan.
Helyesen kell beállítani a célokat és tisztán látni a módszereket, és megosztania tudást másokkal is.

 

 

 

 

Téma: Ninja Erő - NINJA MIND CONTROL 4. - KUJI KIRI

Dátum: 2014.09.14

Feladó: Csahi

Tárgy: Folytatás

Kedves szerkesztő!

Csak azt szeretném tudni, hogy mikor lesz ennek a könyvnek a folytatása? Nagyon érdekes és könyv és nagyon szuper, hogy van valaki aki ezt le is fordítja!

Új hozzászólás hozzáadása