Star Wars – Hogyan élj ez erőben

2012.10.07 13:33

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-felelem-invokacioja-/

 

 

Nemrégiben felfrissítettem emlékeimet a Csillagok háborúját illetően, azaz konkrétan megnéztem a régi trilógiát, és elhatároztam lejegyzem a mondanivalóját.
 
Első sorban az erőről szeretnék szavakat ejteni, mely az egész film központi forrása, ahogy az életnek is Jedi fejjel gondolkozva. Ez az erő mindent áthat, mindent körülvesz, benne van élőben és élettelenben egyaránt. Mindig jelen volt és mindig jelen lesz. Ez a fajta dolog energia, amit irányítva hatni lehet bármire, látni jelent, múltat és a lehetséges jövőszálakat. Különleges képességekkel ruházza fel tehát használóját, aki két út között választhat. Lehetősége van a jó és rossz oldalhoz.
 
A műben bemutatásra kerül egy tudatalatti utazás is. Ez amolyan beavatás féle, mely összehozza az embert a legmélyebb személyiségével. Ez minden rejtett vágyat és az azokból kifejlődő lehetőségeket bemutatja, mely segíti az erő tulajdonosát magasabb szintekre juttatnia. Az erő megvilágosít és éberré tesz, ahogy tudatosabban foglalkozik azzal gazdája.
https://information2share.files.wordpress.com/2011/09/wallpaper-334491.jpg
 
A Jedi a világot illúziónak tartja, fő célja a csalóka látszat és az igazság között különbség tétel. Ezért nem érez, de nem is érezhet. El kell temetnie ezen emberi tulajdonságokat. Nem szabad kilengésekbe esnie, mert a hatalom felelősséggel jár az univerzum rendjében. Ám, ha félelem, gyűlölet vagy harag jelenik meg a szívében az a sötét oldalhoz vezeti, mely út sokkal simább, könnyebben járható, ahogy a történet is tartja. Az érzések elárulják az embert, becsapódik önmaga által és sötétséggé válik. Ezért a kételyeket jobb időben eloszlatni és békésen tekinteni a környezetre.
 
A film, a folyamatos belső küzdelmeket is szemlélteti. Rámutat arra, hogy az igazság sok esetben csak a mi nézőpontunkból igaz. Mindenképpen minden állásfoglalásra késztet. Valami mellett dönteni kell és vállalni azt.
Ahogy Yoda mester mondaná: „Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld.”
 
 
 
 

Téma: Star Wars – Hogyan élj ez erőben

Dátum: 2012.11.01

Feladó: g

Tárgy: gf

f g

Dátum: 2012.11.01

Feladó: gfd

Tárgy: g gd

gdf

Dátum: 2012.11.01

Feladó: ff

Tárgy: ffg

gggg

Dátum: 2012.11.01

Feladó: P.

Tárgy: ?

Hm

Dátum: 2012.11.01

Feladó: ll

Tárgy: Re:?

próba

Új hozzászólás hozzáadása