168óra - Atomtemető a Mecsekben: hallgat a Fidesz

2015.04.01 18:29

 

Előzmény..

Szovjet fakopáncs

Piros Pirula Project - Bill és Ted zseniálisan álcázott kalandja

PI Klub speciál - Fontos lehet

Posta Imre - Háború Zajlik Az Ionoszférában - Chemtrails találkozó PECSA 2014

Negyedóra - Nikola Tesla, elektromos világunk alkotója

 

Kapcsolódó link..

Szellemtan - Az Elemek törvényszerűségei (részlet)

A szubliminális sátán propaganda

Tudatmódosítás és a 3G

2012blogol.hu - Sötét tudás

Hatodik napon - ALMAgeddon

Hungarian Real News - Bábel tornya és a pokol tornáca

 

Eddig nem cáfolt sajtóinformációk szerint a kormány arra készül, hogy végleges nukleárishulladék-tárolót létesítsen Pécs közelében, Bodán – mondta el Berkecz Balázs, az Együtt baranyai elnökségi tagja a 168 Óra Online-nak. Ebben a létesítményben tárolhatják a Paks2 atomerőműből származó kiégett fűtőelemeket. A tárolóhelynek több százezer évre kellene garantálnia azt, hogy a sugárzó anyag nem érintkezik a természettel.

 

 

Ha Magyarország egyik legnépesebb városa mellett végleges nukleárishulladék-tárolót létesít a kormány, az Berkecz Balázs szerint komoly kockázatot jelent az ott élőkre nézve. Nagyságrendileg tízezer emberöltő az az idő, amíg a tárolónak őriznie kell az elhasznált fűtőelemeket és egyéb nukleáris hulladékot. Ennyi – felfoghatatlanul hosszú – idő alatt számos előre nem látható természeti katasztrófa – például földrengés, hatalmas esőzés – veszélyeztetheti a létesítmény biztonságát, és ezzel a környéken lakók egészségét. Hozzátette: a pécsiek pontosan tudják, hogy a már nem működő uránbányák is kockázatot jelentenek, hiszen azokat folyamatosan monitorozni kell, például figyelni és kezelni a csurgalékvízeket az ivóvízforrások megőrzése érdekében. A politikus emlékeztetett: a Pécs közigazgatási területén belül található Tubesre tervezett katonai lokátorállomás is óriási felzúdulást keltett a lakosságban, egy nukleáris tároló ötletét pedig még nagyobb ellenkezéssel fogadják az ott élők. Március 15-én Juhász Péterrel közösen vett részt tüntetésen Pécsett, ahol a transzparensek jelentős részén már az atomtemető elleni jelszavakat lehetett látni.

 

Berkecz Balázs
 

Az Együtt baranyai elnökségi tagja szerint a vonatkozó EURATOM irányelv alapján a kormány úgy is megállapodhatott volna, hogy Oroszországban történjen a fűtőelemek végleges elhelyezése. Hogy miért nem így történt, annak a politikus szerint meggondolatlanság lehet az oka. Ugyanakkor, mivel a kormány 30 évre titkosította a paksi bővítés részleteit, nem lehet tudni, pontosan milyen opciók álltak még nyitva a kormány előtt. Most úgy tudni: a fűtőelemeket Oroszországba szállítjuk, ahol szétszerelik őket, majd visszahozzák Magyarországra – a visszautaztatás pedig megint csak kockázatot hordoz. Az Együtt baranyai elnökségi tagja szerint a kormány láthatóan nem gondolta végig, hogy 2030-ra az emberiség jóval nagyobb arányban használhat megújuló és alternatív energiaforrásokat. Kötöttek egy egyezséget, amelynek részleteit az állampolgárok előtt titkolják, és amely több évtizedes elköteleződést jelent az oroszok felé, miközben a keletkező nukleáris hulladékot több százezer évig kezelni kell.

Berkecz Balázs levélben tette fel kérdéseit Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének, Nagy Csabának, a megyei közgyűlés elnökének, valamint Tiffán Zsolt, Csizi Péter, Hargitai János, Hoppál Péter és Bánki Erik országgyűlési képviselőknek. Azt tudakolta: helyesnek tartanák-e a fűtőelemek mecseki tárolását, tudnak-e arról, hogy a kormány olyan megállapodást is köthetett volna, hogy Oroszországban történjen a fűtőelemek végleges elhelyezése, és tájékozódtak-e a kormánynál arról, miért így állapodtak meg az oroszokkal. Kérdéseire semmilyen válasz nem érkezett a megye vezető Fidesz–KDNP-s politikusaitól.

 

Plusz komment

Na szóval, már 15 éve tudtam: Van egy orosz barátom, bányamérnökként dolgozott sokáig oroszba, és ő mondta nekem, hogyha jót akarok akkor Pécs környékére ha tehetem még átutazóba se menjek, mert nem tenne jót az egészségemnek.
Elmondta, hogy annak idején az oroszok minden atomhulladékot odavittek.
Ez az igazi hír, és nem véletlenül akarnak odavinni még többet, hiszen már nagyjából ott úgyis mind1!
Azóta ha tehetem nézem a statisztikákat, nem véletlen hogy még úgyis Pécs környékéről jelentik a legtöbb rákos embert, hogy amennyire csak tudják kozmetikázzák az adatokat és amit csak tudnak eltussolnak.
Ez nekem már önmagában több mint bizonyíték arra, hogy a barátom nem beszélt a levegőbe, és minden szó szerint úgy van ahogy mondta!

 

 

Téma: 168óra - Atomtemető a Mecsekben: hallgat a Fidesz

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása