Az ERSTE bank elismerte, hogy semmisek a szerződései...

2013.03.02 10:59

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-kasler-ugy-reszletei-1-emlekezeto-feljelentes-hagaba-szigoruan-terjeszteni-magyar-angol-verzio-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-kasler-ugy-reszletei-kiut-a-devizahitelbol-5-resz-egy-letiltott-video-tortenete-es-a-rendszervalto-mozgalom-rvmp-iranyelvei-/

 

 

Az elmúlt egy hétben, több panaszos kapott olyan válaszlevelet az ERSTE banktól, amiben a bank a következőt közli:

"Tájékoztatjuk, hogy az árfolyamrés, mint fogalom pénzügyileg nem értelmezhető."

Ezen kijelentésével a bank, szándéka ellenére azt is közölte az adósokkal, hogy a hitelintézetekről szóló 1996. évi CXII. törvény , közismertebb nevén Hpt. A Hpt. 213. § értelmében a 2010.06.10.-e előtt megkötött deviza és deviza elszámolású szerződései semmisnek minősülnek.

"213. § (1) Semmis az a fogyasztási, lakossági kölcsönszerződés, amelyik nem tartalmazza

c) a szerződéssel kapcsolatos összes költséget, ideértve a kamatokat, járulékokat, valamint ezek éves, százalékban kifejezett értékét,"

Semmisek a szerződések ,mert a bank kijelentette, hogy az árfolyamrés nem értelmezhető pénzügyi fogalom, ezért nyilvánvaló, hogy a szerződések nem tartalmazhatják az árfolyamrést ,mint költséget.

Előző árfolyamrésről szóló cikkünkben már kifejtettük, hogy a PSZAF honlapján a Tudástár menüpontban, a mai napig megtalálható egy 2005-ben az Elemzési és kutatási főosztály által kiadott elemzés, amely a következő megállapítást tartalmazza:

"A deviza hitelezés során felmerülő speciális költségek közül a THM mutató csak azokat a költségeket veheti számításba, amelyek biztosan felmerülnek, mint például

a deviza-vételi és deviza-eladási árfolyam közötti különbséget (árfolyamrés),

.

Ezt a költséget a teljes hiteldíj mutatónak (THM) tartalmaznia kell.

A teljes elemzés letölthető a PSZAF honlapjáról.

https://www.pszaf.hu/data/cms355169/A_bankok_ingatlanfedezet___devizahiteleinek___sszehasonl__t___elemz__se.doc

Ezen tények ismeretében nem túlzó az a megállapítás, hogy a fent jelzett szerződések semmisnek tekintendők.

A hivatkozott banki válaszlevelek megtalálhatók a Tagi fórum Banki válasz - elszámolás kérésre című topikjában.

A Hiteles Magyarok Fóruma megkér minden ERSTE banki deviza vagy deviza elszámolású szerződéssel rendelkező adóst, hogy vegye fel a kapcsolatot bankjával, kérjen felvilágosítást az árfolyamrésről írásban vagy rögzített telefonvonalon, hogy a későbbiekben is bizonyítható legyen a bank tájékoztatása. A kapott választ pedig küldje el az erste@hitelesmagyar.comEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Köszönettel:

Hiteles Magyarok Fóruma

 

https://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=2808

 

 

Téma: Az ERSTE bank elismerte, hogy semmisek a szerződései...

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása