"Bolygók tánca" a viseleten, avagy a sujtás (zsinórminta) energetikai jelentősége (+ érdekességek)

2014.04.02 12:53

 

Előzmény..

Ősi gyógymódok, csodálatos magyar szokások

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-magyar-haz-szentsege-es-magikus-titka/

embers-eg.webnode.hu/news/osi-magyar-szimbolumok-mai-lakasokban/

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/az-ember-eletkore/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szelestey-laszlo-emlekere-hirok-nevok-fennmarad-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/betyaros-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szelestey-laszlo-emlekere-rettegett-bakonyi-betyarok-/

 

 

 

 

Mostanság egyre több olyan hagyományőrző ruhát látok, melyet zsinórozással díszítenek. A zsinórozás alapvetően NEM csak a díszítést szolgálja, hanem elsősorban a finomenergiákra hat. Mikor ilyen ruhát viselünk, egyrészt megkapjuk tőle az energetikai védelmet, másrészt a finomenergiák áramlásában is segít. Ugyanis, ahol megreked az áramlás, ott előbb-utóbb testi tünetek, majd betegség is jelentkezhet.
 
A zsinórminták általában egyvonalasak, ritkábban több vonalból állnak. Az egy vonal azt jelenti, hogy a vonalat egyhuzamban végighúzhatjuk anélkül, hogy megszakadna. Ha több vonalból áll, azok összekapcsolódnak. A vonalak hurkolódhatnak, merőlegesen vagy rézsútosan kereszteződhetnek, hajtű-szerűen visszakanyarodhatnak, szíveket és tulipánokat formázhatnak.
 
 

 
 
Egy bocskai-kabáton vagy mellényen lévő hét gomb, illetve 2x7 hurkot alkotó sujtás a 7 fő csakrának felel meg, és illik begombolva hordani.
 
 
 
 
Többek között Szőke Lajos is kutatja ezeket a formákat és energetikai hatásaikat. Íme, egy  idézet tőle, a honlapjáról:
 
"Ami lényeges, az az, hogy rajzolása közben nem szabad megállni, elakadni, egy - egy részre visszatérni, belejavítani, írószerszámot felemelni, másik kézbe venni, gyorsítani vagy lassítani, mert ilyenkor éppen az Idő minősége az, ami csorbát szenved, s az alkotást elerőtleníti, érvényteleníti. Általában két sor rajzolt alakzatot alkalmazunk, amelyet ugyanazon kézzel kell készíteni!"
 
 

 
 
 "Természetesen a legtöbben nyomban felismerni vélik a huszárok mentéjén látható zsinórmintázatot, hiszen az energetikai lényegük azonos; E vonalvezetés a gonoszság ahrimáni kóborló energiától (félelem, ösztönerők, vágyak) megvéd, a vonalvezetés összhatása pedig erőt ad és feltétlenül gyógyít."
 
 

 
 
És hogy miért "bolygók tánca"? Mert a bolygók, holdak messze nem kör vagy ellipszispályát írnak le, hanem hurkokat, ciklois pályákat.

 

 
A videón a Föld és a Vénusz keringője látható a Nap körül.

 
 
A pólóimon lévő minták ugyan nem azonosak egy-egy adott bolygó pályájával, de hurkokat vetnek és bezárulva új ciklust kezdenek.
 
 
 


 Figyeld meg a mintákat: mind EGYvonalas!

 

 

Egy könyvajánló..

Színia Bodnár Erika: Az öltözködés mágikus titkai

Püski Kiadó

 

Amikor meglátunk egy idegen embert, 10 másodperc alatt eldöntjük, tetszik-e nekünk vagy sem, szimpatikus vagy épp ellenkezőleg. Az első benyomás alapján ítélkezünk és ebben nagy szerepe van a külső megjelenésnek. Tudat alatt ezt minden ember jól tudja, így az öltözködés a társadalmakban fontos szerepet játszott és játszik ma is. A ruházat véd az időjárás viszontagságaitól, de nem ez az egyetlen feladata. Kifejezhet társadalmi rangot, népcsoporthoz tartozást, életkort, családi állapotot, stb. Ezzel mindenki tisztába is van, hiszen naponta használja az öltözködés "jelrendszerét" Van azonban az öltözködésnek olyan szerepe is, amelyet nagyon kevesen ismernek: a finomerő szintű hatása, amelyet a felhasznált anyagok és a felhasznált minták, színek, jelképek határoznak meg. Akármilyen hihetetlen, a viselet gyógyíthat, erőt adhat, de éppígy megbetegíthet és gyengíthet is minket.

 

Idézetek a könyvből..

 

"Az első 10 másodpercben eldöntjük egy idegenről, szimpatikus nekünk, vagy épp ellenkezőleg. Ez idő alatt nem mondhatja el a véleményét az állatvédelemről, nem fejtheti ki, hisz-e Istenben, sőt talán arra sincs ideje, hogy a nevét kimondja. Még meg sem szólal, mi már felmértük, és ítéletet hoztunk felőle. Mondhatjuk erre, hogy felületes ítélethozatal, és igazunk is lesz, mégis így működünk szinte mindannyian.

 

Amikor a női és a férfi szerep normálisan működik, szépen haladnak előre az életben. Ha a szerepek felcserélődnek, az bizony komoly lelki és fizikai problémákat okoz a párkapcsolatban. Az igazi házasságok nem a külön-külön önmegvalósításról, hanem a közös célokról szólnak... Ha a nő képes forrásként működni, de a férfi nem képes a nő álmait megtermékenyíteni, és ezáltal megvalósítani, a kapcsolat sikertelen.

Az isteni szikra mindenkiben megjelenhet, ahány ember, annyiféleképpen. Emiatt minden ember lehet művész, és egyetlen ember sem helyettesíthető másikkal, mert mindenki egyedi és megismételhetetlen.

Az ember önmagában hosszú távon nem lehet boldog, mert akár tetszik, akár nem, az egész földi emberiség összeköttetésben áll egymással, ugyanis mindannyiunk agya, tudata ugyanabban az 1-40 Hz közötti adósávban működik. Az amerikai multimilliomos agya össze van kötve az etióp éhezőével, és akár akarja, akár nem, tudat alatt a világ összes szenvedőjével, ezért ő maga sem érti, hogy miért - mégsem boldog. Mindent megkaphat, amit csak akar, mégis hiányérzete van, és tovább gyűjt, még nagyobb hatalmat akar. A hiányérzetnek pedig soha nincs vége, ugyanis csak akkor lehetünk felhőtlenül boldogok itt a Földön, ha mindannyian boldogok vagyunk. Amíg azonban a földi emberek igen nagy százaléka éhen hal, és háborúzik, kis része pedig birtokolja a világ összes javait, addig erre esélyünk sincs.

Ismertem egy idős asszonyt: 84 éves volt, foga már csak kettő, a szemén hályog, szóval nagyjából amolyan a mesék gonosz boszorkánya (...). Ettől függetlenül imádta, amikor fényképezték, és mindig ünnepélyesen, szépen beállított testhelyzetben és mosollyal pózolt a fényképezőgép előtt, a kész fényképeket pedig boldogan mutogatta fűnek-fának. Tetszett magának. Még ma is él: 96 éves... No, ezt kellene megtanulni, mert itt kezdődik a boldog élet. Arcfesték, hajfesték, plasztikai sebész és szépségszalonok nélkül.

Menjünk ki az utcára és nézzük meg, hányan vállalják bátran természet adta önmagukat. Bizony nagyon kevesen. Ezért olyan jó üzlet a szépségipar: a kozmetikumok, arcfestékek, hajfestékek, fogyasztószerek és egyebek piaca. Ezekkel a segédeszközökkel akarjuk elhitetni magunkkal és másokkal, hogy a lelkünkkel minden rendben - köszönjük - mi nagyon boldogok vagyunk. Nem öregszünk, nem ráncosodunk, nem vagyunk sápadtak az aggodalomtól, nem karikás a szemünk a kialvatlanságtól, és nincs is tele a hócipőnk az egész világgal.

 

A tükör csupán a felszínes világ mércéje. Aki nem szereti, nem fogadja el önmagát reggel, kócosan, festetlenül, őszülő hajjal és az esetleges hibáival, ráncaival - azon a szín- és stílustanácsadás is csak átmenetileg segít.

Ebben a világban ruhák és testek beszélgetnek egymással, a lelkek pedig közben csendesen szunyókálnak, mert ez nem az ő világuk... halálra unják magukat benne, és igazából nem is értik, hogy mi zajlik körülöttük. Ez egy hamis, képmutató világ.

Abban a világban, ahol mindenáron kötelező megőrizni a látszatot, abban a világban, ahol az ember sem igazi társat, sem hű barátot nem talál, abban a világban, ahol senki nem beszélget őszintén, hanem csupán az elvárásnak megfelelően társalog, cseveg, mű-mosolyog. Ebben a világban valóban a ruha teszi az embert.

A mi felszínes világunkban, amit kulturált társadalomnak nevezünk, szinte mindenki másnak akar látszani, mint aki valójában. A 15 éves szűz kislány szexdémonnak, a 60 éves nagymama 20 éves szűzlánynak."

 

https://www.citatum.hu/konyv/Az_%F6lt%F6zk%F6d%E9s_m%E1gikus_titkai

https://kreativ-mandala.blogspot.hu/2014/01/bolygok-tanca-viseleten-avagy-sujtas.html
 

Téma: "Bolygók tánca" a viseleten, avagy a sujtás (zsinórminta) energetikai jelentősége (+ érdekességek)

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása