Demény, a kötsög - Szájbarágós

2014.09.05 21:59

 

Kiemelt..

Emberségből Elégtelen - Nyugati téri macskák

Emberségből Jeles - Nyugati téri macskák

A kutyák testbeszéde

Tenyészszemle - Amit a szaporítókról tudni érdemes, avagy ne legyünk bűntársak! - 1. rész

 


Előzmény..

12 éve várja vissza halott gazdáját a hűséges kutyus Mátyásföldön

Hogyan szabadul, akit a komondor leszorít?


 

Kapcsolódó link..

Nicole három órát tartotta a bajbajutott lova fejét képek és video

Demény, a kötsög - Macera

Demény, a kötsög - Lerágott póráz

Látod, nem látod, na látod
Egy állatmentő levele egy ismeretlen kedves ismerőshöz

 

1. A gyepmesteri telep nem menhely. Nem azért vannak ott az ebek, mert az nekik szanatórium vagy nyaralás. Nincsenek sem jóhelyen, sem biztonságban. Rohadnak egy szűk ketrecben, majd -ha senkinek nem kellenek, lebetegszenek- elaltatják őket. A gyepiről menteni kell a kutyákat, nem oda bevinni. Mondjuk, akad kivétel, akiknek tisztelet, de olyan is van, ami még ennél is borzalmasabb.

 

export_web-3142 (1)

 

2. A menhelyeket nem az állam pénzeli, ahogy az állatvédőket sem. Nem az a dolguk, hogy úgy ugráljanak, ahogy te fütyülsz. Nekik kábé annyi áldozatot kell hozniuk, hogy legyen erre pénzük, idejük, energiájuk mint neked kellene. Te segítesz? Nem bántani kell őket, hogy miért nem veszik fel a telefont, meg miért nem ugranak, ha te láttál valahol valamilyen ebet, mert nem ezt csinálják, nem így működnek. Önkéntesek. Van munkájuk, életük, családjuk, saját gondjaik, de ezek mind háttérbe szorulnak, mert ők ezzel töltik a szabadidejüket, segítenek. Te mivel töltöd?

 

export_web-3299 (1)

 

3. A tenyésztőtől várásolt kutyák sem mind tökéletesek. Miért? Mert sajnos, a tenyésztők közt is akadnak olyan csirkefejek, akiket a kutyatartástól is eltiltanék, nem csak a “kereskedelemtől”. Megbízható tenyésztőt kell választani, ha fajtatiszta kutyát akarsz, vagy keresd a fajtamentőket. Drága a törzskönyv? Drága. Nincs rá százezer töpirevalód? És, ha lebetegszik és műteni kell majd, arra lesz?

 

export_web-3321

 

4. Nem azért drága a törzskönyves kutya, mert kiállításokra jár, hanem mert felelősen vannak a szülők kiválasztva, egészségileg szűrtek, rendszeresen féreghajtottak, oltottak, nem gagyi tápon/moslékon élnek, nem a tesók csinálnak kölyköket, nem szűk kennelekben vannak tartva, nincs 5 különböző fajtányi alom az udvaron. A törzskönyves kutya gazdája leellenőriz, és lehet, hogy visszautasít. Ha pedig baj van, a kutyát visszaveszi. Mondjuk, kevés ilyen tenyésztő van, de őket támogatni kellene. Meg a menhelyeket. Főleg a menhelyeket.

 

export_web-3109 (1)

 

5. Nem, nem minden szaporított kutya beteg. Ne azért ne vásárolj szaporítótól, mert beteg lesz az a kölyök, hanem mert ezzel támogatod őket, mert ha nem lenne kereslet az olcsó kutyára, akkor nem csinálnák ezt a borzalmat. Nem árulnának külföldre pici kölyköket, akik az utat sem élik túl, nem rohadnának nyúlketrecben, meg disznóólban az ebek. Mit nem lehet ezen érteni?

 

export_web-3126

 

6. Szaporító az, aki mindenféle papírok, oltások, chip nélkül árul az interneten kölyköket. Olcsón. Szerinted hogy kerülhet egy kölyök 15.000 töpirevalóba, ha a féreghajtások, a starter táp is drága egy alomnyi kölyöknek, ha a chipezés 3.500, a kombi vagy 6.000 töpirevaló, és a parvó elleni védőoltás meg vagy 5.000-be fáj? Hö? Akkor mégis mit fizetsz neki? Az anyatej árát?

 

export_web-3121 (1)

 

7. Szaporító az, aki nem törődik a kiskutyák egészségével, az sem érdekli, hová kerülnek, csak add oda az árát. Hogy beteg? Hogy fosik? Hogy nem eszik? Hogy 3 nap múlva meghal? Az már a te gondod.

 

export_web-3042

 

8. Nem mentség a hobbitenyésztés, hogy szereted Fifikét, és akarsz tőle egy kölyköt, mert minden megszületett kölyök miatt meghal egy felnőtt kutya a gyepin. Nem mentség, hogy mindnek találtál tök jó gazdikat, mert ellenőrzöd őket rendszeresen? Egészségesek? Ivartalanítottak? Vagy tovább szaporodnak, és még több kutya halála szárad a lelkeden? Visszaveszed őket, ha mégsem kellenek? Nem? Akkor szaporító vagy. Hagyd abba!

 

export_web-3195

 

9. 8 hetes kor előtt elválasztani a kölyköt az anyjától törvényileg is  á l l a t k í n z á s. Nem számít, hogy már magától eszik, nem lehet 6 hetesen elvinni egy babát. Ha a tulaj már odaadná, szaporító. Jelentsd fel! Ha pedig mégis elviszed, te is törvényt sértesz. Csirekfej vagy.

 

export_web-3144 (1)

 

10. Bármilyen kutyád van, ivartalaníttasd. Amit nem használsz, arra nincs szükséged. Ilyen nekem a golyó. Csirkefejeknek meg az agy…

 

 

https://demenyakotsog.cafeblog.hu/2014/08/14/szajbaragos/

 

Téma: Demény, a kötsög - Szájbarágós

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása