Egy kép margójára - Lady Gaga

2013.08.05 10:23

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-media-befolyasa-lady-gaga-judas-klippelemzes/

https://indavideo.hu/video/Lady_Gaga_-_Bad_Romance_klipelemzes_Figyeljetek_a_mediat_hogy_tudjatok_hogyan_iranyitanak_bennet

https://indavideo.hu/video/Lady_Gaga_-_Alejandro_Klipelemzes

https://embers-eg.webnode.hu/news/lady-gaga-marry-the-night-klipelemzes/

https://embers-eg.webnode.hu/news/milyen-peldat-mutat-a-viva-tv-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/fluor-tomi-mizu-szamanak-muelemzese/

https://embers-eg.webnode.hu/news/zene-mint-fegyver-az-emberi-tudatra-ebredes-ellen-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/egyre-szomorubb-es-zavarosabb-a-modern-popzene/

https://embers-eg.webnode.hu/news/bye-alex-kedvesem-cimu-szamanak-alternativ-muelemzese-/

 

 

 

 

   A kicsit élesre vett fekete fehér kép sugallhatja az emberi érzések szürkeségének hangsúlyozását. Illetve azt, hogy az átlagemberből ami SZÍN (értelme, érzelme, egy-ÉN-isége), az ne legyen hangsúlyos.
   A kockára emlékeztető arcélek, meghatározott vonásokra engednek következtetni. Mint egy robot. Illetve uniformizálódás látszatát engedi kelteni. Mert az emberi arc ilyen nem lehet. Nincs két egyforma arc és vonás, így viszont ahogy az megszokható az agyon sztárolt és központilag pénzelt sztároknál nem elodázható.
Ahogy kiéleződik az arccsont és a homlok csont az nem emberi és egy megnyújtott, fordított pentagrammára utal, ezzel jelzi kinek kötelezte el magát.
   A fogak látszata szintén agresszióra utal, gondoljunk csak az állatvilágra. Bár a sztároknál és modelleknél is látható, hogy nem mosolyognak már, hanem vicsorognak.. Itt még a mosoly látszata sincs meg, csak a fog látszik.
A boglya haj szintén egyfajta szellemi rendezetlenségre illetve tudatalattira ható szimbólum lehet mint az összes eddig felsorolt kritérium utal. Mivel a haj nagyon fontos szimbóluma az embernek, egyben koronája, és a kócos hajszálak a fekete pánttal érdekes szimbólumot hívnak elő ismereteinkből, mintha tövis koszorú lenne, csak itt nem kínzó, hanem önként vállalt dísz.
   Az egyik szem alvó, vagyis intuitívan belső világban látó, a másik mindig figyel. Ez a világokban lévő erejére utal, és arra, hogy mindig mindent figyel. A jobb szem feketesége a "jövő" gyászos és kilátástalanságának hangsúlyozására utalhat. A jövőd halott üzenettel. Ha belegondolunk a legtöbb ember számára nincs is már jövőkép. Mindent ki szeretne aknázni a kor embere MOST. Valószínűleg ez lehet ennek a szimbóluma. Mellesleg ez tartozik az aktivitáshoz, cselekvőképességhez is.
Viszont az asszimetrikus arc, a ferde orrgerinc utal az elferdültségre.
   A megszállottság vonzó a képben, épp amennyire taszító is. De első ránézésre aligha lopja be magát a szívünkbe a látvány, ettől még egy kisebb korban levő emberkének vagánynak tűnhet, mert figyelemfelkeltő.
Szóval vigyázni érdemes ezekkel a művekkel, mert hiába nem hat sok emberre, pont azokra igen, akiknek készítik ezeket a képeket és zenéket!
   A megosztó portálokon érdekes, hogy pont ezek a produktumok a legnézettebbek. Most attól persze tekintsünk el, hogy pénzért meg is vásárolják a nézettséget, ezzel is arra ösztökélve a tömeg embert tudat alatt, hogy ez mennyire sikeres és mennyire népszerű és , hogy ez kell nekik, Nekünk!

 

Téma: Egy kép margójára - Lady Gaga

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása