Vasslajosblogja - Hogyan átkozódj jól?

2012.05.07 21:45
 
 
Az átok nem más, mint szómágia, akaratmágia, és vagy gondolatátviteli képesség valamely más személyre, azzal a céllal, hogy annak kárt okozzon, avagy befolyásolja valamilyen döntésben. 
 
Ez divat volt már az őskorban is, úgy vélem hogy az ősember nem csak azért festette barlangja falára zsákmányát, hogy annak lelkét kiengesztelje, hanem inkább annak gyengítése céljából, a sikeres vadászat reményében. Így volt ez a középkorban is, és így van ez ma is az átkozódók között. Egymás elpusztítása a cél, egy olyan láthatatlan fegyverrel, amit nem vesz számításba az anyagi világ és az emberi törvények hatástalanok, mind a bizonyításra, mind a büntetésre. 
 
Ha nem nézek semmilyen vallási kultúrkört és csak a szót magát vizsgálom, az átok jelentése át-ok. Valaki át adott valamit, ami hatással van rád. Ez lehet negatív is és pozitív is, de az évszázadok alatt ez szó gyűlöletkeltő, rosszindulatú jelentéssel töltődött fel. Lehet azon is vitatkozni, hogyha bármilyen hatást is küldünk bárkire is, az ő beleegyezése és tudta nélkül, az nem számít-e erőszaknak, még ha a hatást tekintve jóindulatú dolgot szeretnék elérni. 
 
A mindennapi életben is működnek az automatikus, ösztönös gondolatátviteli formák. Minden tettünk, cselekedetünk, elképzelésünk hat a másikra, és az ő dolgai is viszont hatnak mireánk. Ez elől kibújni nem lehet, csak fejlődni és uralni a külvilágból, vagy a külvilágba kijutó képeket. 
https://a.asset.soup.io/asset/2441/9434_fc00.jpeg
 
Azt szokták mondani minden tett visszaszáll, de úgy gondolom bárkiben is csírázik ki bármi, nem a visszaszállástól kell tartania, inkább attól, hogy amiben tárolja az érzését, nem szakítja -e át a tároló falát, elárasztva ezzel a lelkét és szellemét. Ha a gyűlölet szabadul ki, akkor az minden esetben pusztító. Ezért kell célzottan, önuralommal végezni bármit is, koncentrálva és különbséget téve. 
 
Bármilyen hatás akkor működik jól, ha megvan az ok, a másikban lévő érzés mag, amire érdemi választ lehet adni. Ami kölcsönhatásba tud lépni. Minden elátkozott tudja azt, hogy nem ok nélkül kapták meg ajándék csomagjukat, a saját bűntudatuk is ugyanúgy táplálja a hatást, mint a fekete művészetet használó átkozódó, a szenvedélyével, haragjával (vagy amit éppen érez). 
 
Miután a kimondott szó elszállt és megmásíthatatlan, ezért nagyon nehéz megszabadulni az átok terhétől. Akár mi raktuk magunkra helytelen és gyengítő, haszontalan gondolatokkal, akár más. 
 
Írásomat most is egy idézettel zárnám, amely talán kiegészíti mondanivalómat, talán nem:
 
Bárhová mész, mindenhol rosszat kell majd csinálnod. Ez az élet alapvető feltétele: erőszakot tenni a személyiségeden. Előbb-utóbb minden teremtmény erre a sorsra jut. Ez a végső árnyék, a teremtés kudarca. Ez az átok, ami rajtunk ül, ami táplál minden életet. Mindenhol a világegyetemben. 
 
Philip Kindred Dick

 
Kellemes vasárnapot.
 

Téma: Hogyan átkozódj jól?

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása