Kérlelték Gyurcsányt, de nem volt politikai akarat Portik elfogására

2012.08.10 14:35

 

 

Noha Portik Tamást jelenleg nem gyanúsítják azzal - szemben Vizoviczki Lászlóval -, hogy lábon megvette a rendőrség egyes döntéshozóit, az elmúlt 8-10 évet mégis zaklatásmentesen élhette végig az egykor legkeresettebb magyar bűnöző.


„A történet szereplői: egy 21 tagú család, akik szeretetben, boldogságban és becsületben éltek. A legutóbbi két évig e család tagja volt unokám, Halmos-Riskó Alma és négy gyermeke is. Életünk utolsó tíz évének - sajnos - meghatározójává vált a gyermekek vér szerinti apja, Portik Tamás, akiről később derült ki számunkra, hogy az Energol-ügyben hírhedtté lett, nyolc évig itthon és külföldön a legveszélyesebbként körözött bűnöző (...). Portik Tamás családunk tagjait rendszeresen, van, amikor életveszélyesen fenyegeti, pszichikai terror alatt tarja, zsarolja, mert törvénytelen tetteit nem voltunk hajlandóak segíteni" - panaszolta el 2005 decemberében Gyurcsány Ferenc akkori kormányfőnek Riskó Tibor.

Az orvos nagyapa később személyesen találkozott a miniszterelnök vezető főtanácsosával, Fejes Jenővel, ám a hivatalnok írásban rögzítette: hatáskör hiányában nincs mit tenniük. Gyurcsányhoz Halmos-Riskó Alma édesanyja is eljutatott egy levelet, később azonban a rendőrségen azt közölték vele: „rosszkor próbálkoztak rossz helyen, jelenleg nincs politikai akarat a Portik-téma rendezésére".

2004 és 2011 között a Halmos-Riskó család tucatszám próbálkozott gyámhivatali, rendőrségi, ügyészségi, közigazgatási hivatali beadványokkal - ám az volt a tapasztalatuk, hogy Portik Tamás mindig előbb értesült a dokumentumok létéről, minthogy a megszólított szervek válaszoltak volna. A nagy számok törvénye alapján kellett volna lennie néhány intézménynek, ahonnan nem „pattannak le", de ilyen nemigen akadt. Mindenesetre egy 2006-os (anonimizált) interjúban Portik Tamás egyértelművé teszi: „Tudom, hol kell olajozni a szekeret, hogy ne nyikorogjon".

Az augusztus 9-én utcára került Heti Válaszban (amely digitális formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható) nem csak a Gyurcsány Ferencnek írt levelekről számolunk be. Megnevezünk 21 olyan volt titkosszolgát, politikust, médiaszemélyiséget és egyéb segítőt, akiknek a „hátán" milliárdossá válhatott Portik Tamás.

 

https://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=1095