Olvasmány - Élmények II. - Carlos Castaneda: Ixtláni Utazás részlet

2012.10.05 10:26

Előzmény: https://embers-eg.webnode.hu/news/indian-ima/

 

 

Van amikor a "no comment" a legtöbb, ami elmondható. És ebben az esetben ez csendes tisztelet: Don Juan tanításai.

R.

 

"Én sem akartam a harcos ösvényét taposni. Azt hittem, semmire se jó ez a sok erőfeszítés, s mivel úgyis mind meghalunk, mit számít, hogy harcosok vagyunk-e? Nem volt igazam. De erre magamnak kellett rájönnöm. Amikor rájövünk, hogy nincs igazunk, és igenis óriási a különbség, akkor már mondhatjuk, hogy meg vagyunk győződve. Attól kezdve már magunktól is haladunk tovább, és még bölccsé is válhatunk a magunk erejéből."

 

"A harcos erőt keres, az erő egyik útja pedig az álmodás. .... A harcos tökéletes vadász, és erőre vadászik: nem részeg, nem bolond, nincs semmi ideje, sem szándéka ámítani, önmagának hazudni, vagy akár egy rossz mondatot is tenni. Számára ehhez túl nagy a tét. A tét a saját megzabolázott, rendszeres élete, melyet olyan hosszan alakított tökéletessé és összeszedetté. Nem fogja mindezt eldobni holmi ostoba tévedés miatt, azért, mert valamit másnak vél. Az áldás a harcos számára valóság, mert célratörően tevékenykedhet benne, választhat és elutasíthat, sok elem közül kikeresheti benne az erőhöz vezetőket, majd befolyásolhatja és felhasználhatja ezeket."

 

https://www.eso-garden.com/images/uploads_bilder/carole_bourdo_art_1.jpg

 

R. nem beszél, csak fütyürészik. Felhívja Magára az Erő figyelmét, az Erő megszállja, és csendben hintázik tovább a be-sz-élben.

 

 

Forrás: Carlos Castaneda: Ixtláni Utazás

Téma: Olvasmány - Élmények II. - Carlos Castaneda: Ixtláni Utazás részlet

Dátum: 2012.12.27

Feladó: P.

Tárgy: Megéri elolvasni

Innen letölthető vagy olvasható teljes terjedelmében..

https://terebess.hu/keletkultinfo/castaneda/ixtlani/ixtlani_utazas.html

Új hozzászólás hozzáadása