Ördögűző - Kazár örökségünk, a sztyeppei-lovas menóra

2016.03.06 10:14

 

Extra..

Ördögűző - Viktor és Imre vezet az új világba - avagy a Nagy Páholypaktum

Szájbatalpaló - A progresszionizmusról

Pap Gábor - Ne lőjünk egymásra!!! avagy a Dózsa György-féle parasztfelkelés háttere

A rózsadombi paktum

Hamvas Béla - A szellem és a háború

 
 

Kiemelt..

Szájbatalpaló - A progresszionizmusról

Ördögűző - Szefira-szökőkutak Makótól Milánóig

Magyar Királyi Hírlap - A gonoszság csapdája

Időkjelei - Nem csupán elfogadás

Ördögűző - A spanyol atom - az igazi Guernicák és az antimodernista építészet utolsó végvára

Ördögüző.blogspot - Nikos A. Salingaros: Az antiépítészet és a vallás

Az Óperenciás tenger túl - az USA igazi arca (Géczy Gábor előadása)

Vasslajosblogja - Tarot analógiák – Az Ördög dallama

Üzenet a régmúltból - Piramisok - avagy Ménrót visszatér

Costa del sol - Amit ma sem értünk, Baalbek kövei

Miért vezet minden tudás THOT-hoz és miért is van "hermetikusan" elzárva - Thoth Smaragdtáblái

Szántai Lajos - Egyiptom a régiség mítosza 1 - 2

Egyenes beszéd?!

 

Előzmény..

Ördögűző - Makó irigy démona

Ördögüző.blogspot - A Menóra leigázza a Kettőskeresztet - "Magyarország arculata" a milánói Expón

Ördögüző.blogspot - Süllyed a Makovecz-hajó, menekülést fontolgatnak a Tanítványok??? 

Legendavadász - Az 1 dolláros szimbólumai - ELEMZÉS

Hídfő - Detroit - a leendő sorsunk képekben(?)

Az olimpiai megnyitó

Magyarellenesség - Kertész Imre és kitüntetése

Index - Új, titkos szimbólumok az új tízezresen +meglepetés

 

 

Megszaporodtak a kormányzati hírek Makovecz (Ál-Szent) Imre kanonizálásáról, egykori műterme mauzóleummá alakításáról, stb. Bebalzsamozásról, vagy test-ereklyék kialakításáról még nincs szó, de semmit nem zárhatunk ki. A milánói menórás világkiállítási pavilont ugyan csak tanítványai, követői tervezték, azonban illik a Mester szenvedélyes filoszemitizmusához, hogy a menóraház eredetijét, mint ősi ungarische szittyamagyar lovashagyományaink jelképét Szőcs Géza Karcagon tervezi újraépíttetni. Magyar Menórából, mint Árpád-apánk címeréből azonban sosem elég, ezért más magyar vidékek is részesülhetnek majd a replikáiból. A menórás honfoglalás / kohn-foglalás szögletes emblémája a lehető legrangosabb, ugyanis formája magától a nagy Majmonidésztől származik...

Index: 1,1 milliárd forintért költöztetik Karcagra a Sámándobot

 

 

"Szőcs Géza, a milánói expón való magyar részvétel kormánybiztosa december közepén jelentette be, hogy a magyar pavilon a kormány döntése értelmében Karcagra kerül, és a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait mutatja majd be. A pavilon bontásának végső határideje 2016. május 31., az épület így 2017-ben nyitja meg kapuit a magyar közönség előtt. A kormánybiztos akkor nem zárta ki, hogy a pavilon bizonyos variánsai máshol is felépülhessenek."

 

Az Index és ballib társai kínosan ügyelnek arra, hogy a pavilont jelképei alapján állandóan lemagyarozzák, leszittyázzák, illetve következetesen sámándobnak, fő díszét pedig "életfának" nevezzék és ilyen minőségben fitymálják le. Nemegy korábbi bejegyzésben bizonyítottam, hogy a létesítmény szimbolikája száz százalékosan judaista, illetve kabbalista, ami az eredeti, nem teljesen megvalósult tervekben még inkább kidomborodott, bár a MINDIG életfának nevezett menóra menórasága kétségtelen. Ez nem meglepő a három tervező és a fő döntéshozó származása, identitása ismeretében, illetve a Makovecz-szekta szellemi dugáruja ismeretében. Az álorganikus csapat a verbálisan magyar nemzeti és népi hagyománynak kinevezett terméke, mint faló belsejében okkult kabbalai szimbolikát rejtett el, bár Makovecz néha óvatlan volt és nyíltan kérkedett az utóbbival. Több példát hoztam fel arra is, hogy a menórát a zsidó gyakorlatban gyakran ábrázolják szögletesen, ami csak az ilyesmiben érthetően tájékozatlanabb nem zsidóknak meglepő elsőre. Találtam példát korábban a menóra itt látható félköríves talpára is.
 


Most azonban horogra akadt az, ami szinte biztosan az ősforrása a menóra milánói kazár pavilonon alkalmazott ábrázolásának, szögletes ágastól, félköríves talpastól.

A menóra angol wikipédia-szócikkében is szerepel, hogy a rabbik körében régóta vita tárgya, hogy a jeruzsálemi Szentély menórájának ágai íveltek, vagy egyenesek voltak-e. A vita ellenére mindkét ábrázolás, illetve kiképezés kósernek minősül. A szögletességet vallók forrása a nagytekintélyű Majmonidész, a "Rambam" rajza, mely neves műve, a Misna Tóra egyik illusztrációja. A rajz a wiki-cikk mellékleteként is látható. A The Temple Institute cikke azonban közöl egy még szemléletesebb ábrázolást, ahol Majmonidész rajzának két későbbi értelmezése is látható:

 


Az első Majmonidész eredeti rajza a Misna Tórából. A második Josef Kapach rabbi, Majmonidesz rajzai szakértőjének letisztázott verziója, a harmadik egy korabeli jemeni zsidó reprodukció.

Különösen a középső változat mutatja egyértelműen, hogy a milánói építmény eredeti három tervezője, akik a projekt szöveges leírása tanúsága szerint a judaista-kabbalista hagyományt alaposan ismerik, és azért rajonganak, épp ezt  a majmonidészi menóra-ábrázolást vették alapul kazár pavilonjuk menórájához.

A nagytekintélyű majmonidészi menóra ideális logó lesz a karcagi ősmagyar lovashagyomány-kiállításhoz, melyből bizonyára nem marad majd ki a Komoróczi Géza által korunkban felmelegített, de már a Millennium idején ismert zsidó elmélet sem, miszerint Árpád apánk és honfoglaló vezér-társai a Kazár-birodalomból jövet "szinte biztosan" maguk is Mózes-hitűek voltak...

A magyar múlt menórásításának perspektívái azonban még ettől is sokkal szélesebbek, és kompatibilisek etnikai származásunk úgy szittya-török, mint finnugor elméleteivel, emiatt mindegy is, hogy végül melyik bizonyul igaznak. A facebook tanúsága szerint ugyanis (és kell-e ettől megbízhatóbb bizonyíték???) őseink már a szibériai Hakaszföldön két lábon járó menóraként ábrázolták a népüket megszemélyesítő totem-istent:

 

"Hakaszföld, Szibéria. Sziklarajz, Kr.e. 5000"


Komoróczi professzor és a költő Szőcs Géza bizonyára könnyedén levezetheti ebből "magyar" népnevünk etimológiáját: valami olyasmiből ered, mint "megy a menóra"- megyóra - megyer -magyar. Tehát népünk és a menóra összeforrottsága még a lóraülés kezdetét is jócskán megelőzi, erről se tessenek megfeledkezni a karcagi kiállításon... :-)

 

https://ordoguzo.blogspot.hu/2015/12/kazar-oroksegunk-sztyeppei-lovas-menora.html
 

Téma: Ördögűző - Kazár örökségünk, a sztyeppei-lovas menóra

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása