Szútrák - A szellemi birodalom természetes valósága 2.rész

2013.02.03 11:44

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/szutrak-a-szellemi-birodalom-termeszetes-valosaga-1-resz/

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/ujdonsagok/i-ching-a-valtozasok-konyve/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szutrak-tanitasok/

https://embers-eg.webnode.hu/news/nehany-gondolat-/

 


Kérdező:
   Az ember képes-e a három Hun lelket tízre, a hét Po lelket pedig tizenkettőre kiegészíteni, hogy ezzel teljes legyen az égi és földi ciklus?

Ni Mester:
   Csakis önművelés útján lehet betömni a szellemi fejlettség hézagait., és csak erénnyel lehet orvosolni az elégtelenséget. A lelki energiát gazdagon lehet fokozni
a fájdalom elfogadásával, a baj őszinte elviselésével, kötelességtudó viselkedéssel és a kényelmetlen szerepek könnyed, zokszó nélküli felvállalásával.
   A lelki energia gazdagításának egy másik módja. a Teljes Út művelése. Amikor szellemi fejlettségre teszünk szert, szellemi lényünk, énünk harmonikus kiterjesztése is minden bizonnyal segíthet. A bajt ekkor erőlködés nélkül is fel tudjuk oldani.
   A művelésből és az erényből származó előnyök nélkül elkerülhetetlenül elveszítjük, vagy legalábbis mélyen a fizikai síkon eltemetjük lelki energiánk nagy részét, pusztán az élet folyamata során vagy rossz cselekedeteinkkel.


Kérdező:
   Van e különbség a szellem és a kísértet bosszúja között?

Ni Mester:
   Tegyük fel te egy gonosz ember vagy, megöltél valakit, akiből kísértet lesz. A szellemvilágban a bosszú indokolt és a kísértetnek jogában áll végrehajtani. Nincs menekvés,  a tartozást befogja hajtani, amikor az illető személyes energiaciklusának ívelő része lejár. Amikor alacsony energiaciklusba kerül, bármely kísértet zaklathatja, sőt még egy kutya is megharaphatja.
   A magas rendű szellemnek megvan a szabadsága és a tekintélye, hogy megbüntesse a gonosz embereket és kísérteteket, de ezt nem mondhatjuk bosszúnak.
   Az életet befolyásoló sokkal alapvetőbb mód a mindenség finom energiájának visszahatása. Ez valóban a mindenség uralkodás nélküli uralkodója. A magas rendű lények és szellemek tudják, hogy a finom energia és a láthatatlan törvény egy és ugyanaz. Ezt tiszteli, és ezt veszi tekintetbe minden szellemileg fejlett lény. Letérés nélkül követik útját, és kerülik az egyéni szellemi tekintély hangsúlyozását.


Kérdező:
   Hogyan különböztetjük meg az élet valódi szellemi szintjét saját idealizmusunktól és képzeletünktől?

Ni Mester:
   Az elme jó képességekkel rendelkező energia, de a legtöbben túlhangsúlyozzák fogalmi vonatkozásait. A fogalmi szint az idealizmus szintje, és a fontosság, amit az emberek általában a fogalmi vagy idealista mentális tevékenységnek tulajdonítanak, nagyban korlátozza az elme egyéb természetes adottságait. Az átlagos gondolkodók és az értelmiségiek ezen a mentális szinten maradnak.
   A szellemi szint nem azonos az idealista szinttel. A tiszta, átnemesített elme hordozóként működhet, amely eljuttathat bennünket a szellemi világ szférájának mélyére.


Kérdező:
   Szólna néhány szót a "családi elsőbbségről"?

Ni Mester:
   Ezt részletesen kifejtem "A Taoisták mindenségről alkotott belső látásmódja és a halhatatlanok birodalma" (The Taoist inner View of the Universe) című művemben.Ez érzelmi és szeretetteljes kapcsolat eredménye. Az átlag ember élete során csak a családjára és a szűk baráti körére terjeszti ki szeretetét (vagy gyűlöletét). Ez a mély érzelmi kötődés teszi a "családi elsőbbséget" oly szilárddá. A családtagok újra és újra ugyanabba a családba születnek újjá.
   Ezt a természeti jelenséget csak földi életünkben igazíthatjuk ki. Ekkor van lehetőség a rossz kapcsolatok feloldására, és magas szellemi szint elérésére.
A vérkapcsolat szintén elősegíti, hogy ugyanabba a családba térjünk vissza, de a magas rendű szellem nem követi az alsóbb sík természeti törvényét.
Ez az emelkedettség jele és természetfölötti képesség.

 



Kérdező:
   Említette, hogy a szellemek felfedhetik emberi barátaiknak egy új ismerős személyiségét, de az emberek nem rendelkeznek ugyanezzel a képességgel?

Ni Mester:
   Néha ez a képesség egyformán megtalálható az embernél és a szellemeknél, de a szellem többnyire sokkal gyorsabban ismeri fel az új ember igazi jellemét.


Kérdező:
   Mondana nekünk többet arról, hogy a szellem mi képen képes ellenőrzés alatt tartani az emberi szervezet valamelyik fontos energiapontját, és ezzel embereket megbénítani hosszabb-rövidebb időre?

Ni Mester:
   Ez a nyugati ember számára új információ, de a kínaiak ősidők óta tudják. Némely magas szintet elért kungfu -és chi-kung gyakorlónak nincs szüksége arra, hogy erővel védje magát. Elég, ha megérintik a test bizonyos pontját, és máris lebénul az illető. Az emberi idegrendszer nem "tökéletes". Az átlagember izomerővel védekezik, de egy jó kungfus, aki kifejlesztette az energiáját, könnyen megtalálja a gyenge pontokat. Ha könnyedén megérinti ezeket, szenvedést okoz az ellenségnek. Ezt könnyen igazolni lehet az akupunktúra segítségével, de azt csak gyógyításra használják.


Kérdező:
   A szellemek üzenetét a megérzésünk fogja, érzékeli?

Ni Mester:
   Az intuíció, a megérzés valójában a szellemi energia közvetlen használata. A szellemek inkább általános szinten kommunikálnak.
Viszketést, hideget, meleget vagy fájdalmat érzünk és ez nem megérzés. Ez konkrét határozott érzet. Néha olyan, mintha valaki gyengéden megérintene, vagy megcsókolna. Máskor meg az akupunktúrás tűszúráshoz, darázs vagy szúnyogcsípéshez hasonlít. A "vad" szellemek kissé keményebben üzennek, mert nem ismerik az emberi viselkedés társadalmi szabályait.

 



Kérdező:
   Az alacsonyabb szellemek túlléphetnek önmagukon? Hogyan fejlődnek tovább?

Ni Mester:
   Az alacsony rendű szellemek általában elveszítették a rugalmasságukat. Az ember többnyire nagyobb potenciával rendelkezik az alacsonyabb rendű kísérteteknél. Időnként azt mondjuk, hogy semmi sem különíthető el az egész mindenségben, de azért bizonyos dolgok elválaszthatók (Minden Egy..a különbség tétel képességének tudománya ezt nem vitatja és és nem is írhatja felül).
   Például, a szellemek közötti szétválás igen erős, ás hosszú fejlődési folyamat szükséges, hogy az alacsonyabb szintről a magasabb szintre kerülhessen egy szellem. Pozitív vonatkozásban minden lény felfelé és előre halad, így nem mondhatjuk azt, hogy az alacsonyabb rendű szellemek elvesztettek volna minden esélyt. Azt mondhatnánk inkább, hogy még nem találták meg az utat. Az emberi szellem is ugyanennek a fejlődési folyamatnak részese, ahogy az alacsonyabb szintektől a magasabbak felé halad.

Téma: Szútrák - A szellemi birodalom természetes valósága 2.rész

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása