Gondolkodók weboldala - Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek!

2014.04.03 15:31

 

A cikk hibás, itt az eredeti link..

vagy itt egy

összeszedett változat

 

Előzmény..

Magyar Királyi Hírlap - Amikor ütnek a szavak

Japán bölcsességek

Egy öntudatra ébredt biorobot üzenete 2.

 

Kapcsolódó link..Kpcsolódó link..

Bölcs történetek

Beszédes testbeszéd

Gyerekszáj 1
Gyerekszáj 2

Gyerekszáj 3

 

 

1. "Aki kíváncsi hamar megöregszik."

Éppen ellenkezőleg. A létezés legfőbb oka, az intelligencia mozgatóereje maga a kíváncsiság. Amíg kíváncsi vagy, addig nyitott vagy és elismered, hogy nem tudsz mindent. Ha kíváncsi vagy fogékony vagy a változásra és a létezés feltölt energiával.

A kíváncsi ember gondolkodik, lehetőségeket mérlegel, ezernyi színben látja a világot, használja a kreativitását és cselekszik. A kíváncsi ember ÉL és hagyja, hogy a létezés megnyilvánuljon rajta keresztül.

Ha megszűnik a kíváncsiságod elfásulttá válsz és bezárod önmagad a létezéssel szemben. Megrekedsz, az energiaszinted lecsökken, beletörödsz a helyzetedbe. Nem gondolkodsz, a dinamizmust felváltja a statikus állapot.

Ha nem vagy kíváncsi, akkor a vegetálást választod. Csak fekete és fehér színeket látsz, ezért mindig tiltakozol, mert ami nem fehér, az már csak fekete lehet. Addig folytathatod ezt, míg végül minden feketévé válik.


Én azt mondom légy kíváncsi! Mozgasd az univerzumot!
 

Fénykép: Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek!

1.

 


 

 

2. "Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!"

Ha addig nyújtózkodsz, ameddig a takaród ér, akkor korlátok közt élsz. Minden korlát beszűkíti a lehetőségeidet, pedig a lehetőségek száma végtelen az univerzumban, hiszen az univerzumot megteremtő és mozgató egyetemes tudat nem korlátozza magát.

A korlátoltság a képzelőerő beszűkülése. Az, hogy nem látod át, hogyan valósulhatnak meg a terveid, az nem jelenti azt, hogy ez nem lehetséges.

Az univerzum 5 %-át érzékeljük. Ez olyan mintha egy radarképernyőre szegeznéd a tekinteted. Csak azokat a repülőgépeket látod, amelyek egy adott körzeten belül vannak, de hidd el sokkal több olyan gép van, amely nem látható, mégis közeledik feléd, mint irányító felé.

A korlátok csak általunk elfogadott szabályok. Olyan falak, amelyeken nem látunk túl. Ha a te takaród rövid, akkor a hiányra fogsz fókuszálni, tehát hiányt teremtesz. Ha viszont lelki szemeiddel látod és érzed, hogy a takarón túl is van élet, akkor a takaród egyszeriben megnyúlik, a radarernyő hatósugara nagyobb lesz. 

 

Én azt mondom nyújtózkodj! Tágítsd az univerzumot!
Fénykép: Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek!

2.

 

 

3. "Járt utat a járatlanért el ne hagyd!"

A járt út olyan mint az autópálya. Gyors és tömegek haladnak rajta egyhangú unalommal szemlélve a tájat. A járatlan út lassabb és magányosabb, cserébe azonban olyan tájakat ismerhetsz meg, amelyeket rajtad kívül talán még senki.

A járt út kikövezett, széles, ezért nem kell figyelned minden lépésedre. A járatlan utat neked kell kitaposnod, mely állandó éberséget, tudatosságot igényel, mert nem tudhatod mi történik veled a következő métereken. Ez kihívást és izgalmat jelent.

A járt út a biztonság hamis érzetét kelti. Azt hiszed jó irányba visz, mert mindenki azon megy. Te követed az előtted haladókat, téged követnek a mögötted jövők, mígnem észrevétlenül beleesel a szakadékba velük együtt.


Én azt mondom válaszd azt az utat, amelyet még senki más! Fedezd fel az univerzumot!
 
Fénykép: Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek!

3.

 

 

4. "Aki magasra hág, nagyot esik."

Aki magasra hág, az csúcsokat dönt meg. Akadályokat győz le, amelyet mások meg sem próbálnak megtenni, mert lehetetlennek tartanak.

Aki magasra hág, annak a perspektíva kitágul. Olyan dolgokat vesz észre, amelyet mások nem láthatnak meg és olyan dolgokat érthet meg, amelyek alacsonyabb perspektívából soha meg nem érthetőek.

Aki magasra hág, az legyőzi a legnagyobb visszahúzó erőt: önmagát.

Hogy a magasból nagyot lehet esni? Nem kétséges. De láttál-e már földön rostokló kőszáli sast?


Én azt mondom hágj magasra! Hódítsd meg az univerzumot!
 
Fénykép: Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek!

4.


 

 

 


5. "Ami nem megy, ne erőltesd!"

Igazi eredményt csak akkor lehet elérni, ha valamit addig csinálsz, amíg az tökéletes nem lesz. Edison 10.000 kísérletet hajtott végre, amíg feltalálta az izzólámpát. Egy harcművész több ezerszer gyakorol egyetlen ütést, mire képes azt tökélyre fejleszteni, egy tornász pedig évtizedekig edz, hogy kiemelkedő eredményt érjen el.

A tökéletes mindenben ott rejtőzik, de fel kell fedezni, ki kell kísérletezni, le kell róla hántani a felesleges réteget és meg kell formálni, mint a gyémántot. A tökéletes ezért mindig próbálkozások sorozatát követően születik meg.

Azok nélkül a feltalálók és tudósok nélkül, akik folyamatos kísérletezéssel létre nem hoztak újabb és újabb dolgokat szegényebb lenne a világ.

Amikor feladod, mert nem megy, akkor lehet hogy egyetlen lépés választ el a sikertől. Egyetlen pici lépés, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy jobbá tedd önmagadat és a világot.


Én azt mondom légy kitartó! Alakítsd, csiszold az univerzumot!
 

Fénykép: Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek!

5.
 

6. "Jobb félni, mint megijedni."

A félelem állandó rettegés az ismeretlentől, a bizonytalantól, a kiszámíthatatlantól. A félelem abból ered, hogy úgy érzed nincs hatalmad a dolgok felett. Az irányítás kicsúszott a kezeid közül.

Semmitől sem félsz, amit ismersz, megértettél és uralmad alatt vagy képes tartani. A félelem végső soron tehát a tudás hiánya. Ezt a hiányt igyekszel hittel befoltozni, s bár a hit fontos, a tudás nem pótolható vele.

Az ijedtség a félelemmel ellentétben nem állandó, hanem egy pillanatnyi állapot. Az ijedtség a szervezeted védekezési mechanizmusa, melynek során az agy egy veszélyhelyzetet érzékelve készenléti helyzetbe helyezi a testet. Az ijedtség tehát hasznos, mert a túlélésedet szolgálhatja.

Az állandósult félelem lassan, de biztosan megöl. De csak akkor állandósul, ha nem érted meg a félelem miértjét és csak addig, amíg nem tapasztalod meg, hogy hatalommal bírsz felette.


Én azt mondom ijedj meg, de soha ne félj! Értsd meg az univerzumot!

 

Fénykép: Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek!

6.
 

7. "Széllel szembeszállni nem lehet."

Olyannyira lehet, hogy néha ez az egyetlen megoldás. Ahogyan egy repülőgép széllel szemben emelkedik a magasba, ugyanúgy neked is le kell győznöd a tehetetlenséget és az ellened ható erőket, ha el akarsz érni bármit is.

A szél óriási energia. Ráadásul természetes és ingyen rendelkezésre áll. Az emberiség mégis kőolajjal, földgázzal és fával fűt. Ahelyett, hogy kihasználná a természetes energiaforrásokat, inkább elpusztítja a környezetet.

A másik oldalról a szél hatalmas erő, melyet tisztelni kell. Szövetséget kell kötni vele, meg kell tanulnod uralni a céljaid elérése érdekében. Ez nem azt jelenti, hogy esztelen szélmalomharcot vívsz Don Quijote módjára, hanem azt, hogy megszelídíted az erőket.


Én azt mondom szállj szembe a széllel! Használd az univerzum erőit!


Fénykép: Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek! 7.


8. "Ez van, ezt kell szeretni."


Ugyan miért kellene szeretni valamit, amivel nem tudsz azonosulni? Miért vennéd tudomásul, hogy a világ úgy jó, ahogy van, ha egyszer nem tetszik?

Fogadd el, hogy a dolgok olyanok, amilyenek és tudatosítsd magadban, hogy minden bizonnyal te teremtetted meg. De ha nem tetszik változtass rajta!

Ha a kertedben gyom üti fel a fejét, akkor azt nem kell szeretned. Ki kell húznod és ültetned kell helyette virágot. Ha nem tetszik, ami a világban történik, akkor tégy ellene!

Én azt mondom változz és változtass! Formáld az univerzumot kedvedre!


 





























9. "Mindennek van határa."

Nem, nincs határa. Legfeljebb a képzelőerődnek van határa, amely bekorlátozza a lehetőségeidet. Az univerzum egy álomvilág, melyben bármi lehetséges.

Az univerzumban nincsenek határok és szabályok, csupán törvényszerűségek. Minden, aminek határa van, az mesterséges határ, mely arra vár, hogy lerombold, kitágítsd. Ehhez azonban mindenekelőtt meg kell szabadulnod a tudatodat gúzsba kötő évezredes korlátozó hiedelmektől és hitrendszerektől.

Én azt mondom szárnyaljon a képzeleted és gyere rá a legnagyobb titokra: Te vagy az univerzum, Te működteted a gondolataid által az egész világegyetemet!

 

 

Fénykép: Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek!

8.

 

 

 

 

 

 

 

Téma: Gondolkodók weboldala - Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek!

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása