Elegem van a parkolási cégekből

2014.01.03 22:42

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/elegem-van-a-tescobol/

https://embers-eg.webnode.hu/news/trollfesz/

embers-eg.webnode.hu/news/a-citronyos-sor/

https://embers-eg.webnode.hu/news/egy-volt-coca-cola-gyarban-dolgozo-levele-a-cola-forralos-video-kapcsan/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-beszedes-coca-cola-cimke-igazi-jelentesei/

https://embers-eg.webnode.hu/news/mindennapi-mergeink-1-3/

 

 

A jelenlegi parkolási rendszer önmagában is skandallum, mert természetesen nem arról volt szó, hogy befektetők építenek parkolóházakat, védett parkolókat, melynek használatáért - jogosan - pénzt kérnek. Ez ellen senkinek sem lehetne kifogása. De szegény hazánkban ez úgy indult, hogy közpénzből épített utakat, járdákat egyszercsak lekerítették, és azt mondták, ezentúl ennek használatárért fizetni kell.

 

Természetesen a közös használatából magánzsebekbe való pénzelést indokolni kellett. A kommunikáció persze mindenkinek azt a cumit adta a szájába, amelyet az adott száj imádott cumizni. Az irigyeket azzal tömték, hogy az fizessen, aki használja a közteret, és a sok irigykedésre hajlamos kretén simán bevette, hogy az ő adójából kiépített közmű használata másnak fial. A költségvetési pedantériák azt cumizták be, hogy ez a pénz nem lesz ám elherdálva, ebből a pénzből épülnek a P+R parkolók. A befolyt pénzből egész Magyarországot le lehetett volna betonozni, de valójában mennyi P+R parkoló is van? A környezettudatos polgárok pedig azt a cumit kapták, hogy a fizetéssel csökkenthető a környezetterhelés. Nos, én nem látom ezt a hatást. Látható viszont egy sajátos adóbérlés a köz javának használatából. Érdekes továbbá, hogy a politikai osztály ebben a kérdésben milyen jól tud együttműködni, ezért itt biztos nincs korrupció, hiszen nem hagytak ki belőle senkit.

Miután e sok idiótát sikerült meggyőzni arról, hogy ez helyes, már csak néhány vödör festék, pár száz parkolóóra, és egy tucat minimálbérre bejelentett parkolóőr kellett mint beruházás, és már indulhatott is a többszázmilliárd forintot termelő üzlet. Ennek az üzletnek a köz a legnagyobb vesztese még akkor is, ha 2010. után nagyobb mértékben az önkormányzatok vették át az üzemeltetést. Az elszámolások azonban nem nagyon változtak, a költségek, beruházások - vajh, miért - továbbra is nehezen átláthatók.

 

parkoloor_500.JPG

 

Nem változott továbbá a gyakorlat kíméletlensége, arroganciája sem. Ha a közelben lévő parkolóóra rossz és a távolabbiban lehet csak jegyet venni, máris könnyen kapható bírság, mire visszaér a polgár csakúgy, mint a néhány perces időtúllépésért. És akkor indulhat a kálvária. Már a parkolóőrök is valami emberkísérletek útján kitenyésztett társaság, esetleg koragyermekkorukban mondhatta nekik az apukájuk, hogy aszondja: "Fiam, ha szar ember akarsz lenni, ugródeszkának ki ne hagyd a parkolóőri melót!" Csak így lehet ennyi rosszarcú, rosszindulatú, esetenként - mint arról a média beszámol - korrupt, büdös, Lombroso tanulmányozására alkalmas muksó közöttük. Ezeknek hiába magyarázza bárki, hogy rossz volt az óra, rendkívüli helyzet miatt kellett megállni, ezek még az elsősegélyt nyújtó orvost is megbüntetik. A cégek központjába is majdnem felesleges reklamálni, unott bárisnyák néznek ki unott fejükből a segítőkészség legkisebb jelét sem adva. Ha pedig az igazát kereső polgár tovább hajtja ügyét, a következő állomás valamely csilli-villi ügyvédi iroda, ahova az önkormányzati cég követelésbehajtás céljából passzolja tovább. Itt már a néhányszáz forintos követelés többtízezer forintosra duzzad. Sok dolog van az életben, amely hiábavaló, ezek egyike az ügyvéd úr szánalmas életének szexuális segédeszközeként is funkcionáló jogi asszisztensnek elmagyarázni a problémát. Ha azonban bíróságra kerül az ügy, ott már van némi remény. A bírák - tisztában lévén a hiéna rendszerrel - esélyt adnak a polgárnak, hogy bizonyítsa igazát. Mindez azonban rengeteg felesleges utánajárást, idegeskedést jelent. Miért is? Mert egyszer valakik úgy gondolták, hogy a köz javaiból akarnak megélni.

Lenne egy szerény javaslatom. Mi lenne, ha megszüntetnék ezt a rendszert? Ha valaki parkoltatásra akar vállalkozni, építsen parkolóházat, vagy működtessen e célra kialakított őrzött parkolót, de a közterületen való parkolásért nem szabad pénzt kérni.

Ha pedig az ilyen-olyan színű ellenzék kegyeskedne végre a választók problémáival foglalkozni, plusz szeretnék látni, ahogy Rogán Antal leesett állat villant, követelhetnék a parkolási díjak és pótlékok azonnali és radikális "rezsicsökkentését".

Új, tisztességes parkolási rendszert kellene kialakítani, mert ebből - a haszonélvezőket nem számítva - mindenkinek elege van.

 

https://elegemvan.blog.hu/2013/11/22/elegem_van_a_parkolasi_cegekbol