Egy volt, Coca Cola gyárban dolgozó levele, a Cola forralós videó kapcsán

2013.08.02 17:29

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-beszedes-coca-cola-cimke-igazi-jelentesei/

https://embers-eg.webnode.hu/news/mindennapi-mergeink-1-3/

 


 

Alább a levelet változtatás nélkül közöljük:

"Üdv Heló.
Most léptem be az oldalra , persze semmi gond leírom a tapasztalataim.
Dunaharasztiban dolgoztam a kólagyárban mint kisegítő munkatárs. A kóla összetételét pontosan nem tudom ,mert az hadititoknak számít de pár alkotóelemét meg tudok nevezni.
Ebben e gyárban lényegében csak összekeverik és palackozzák a cólát de még sok másfajta termékket is gyártanak. Kepi icetea sprite fanta emotion és a monster energiaitalt.


A magát a cóla aromát lezárt hordókkal hozzák , Egy hatalmas tartályba szivattyúzzák. Ott hozzáadják az adalékokat cukor savak szénsav. Higénikus tiszta hely csempe és króm minden. csövek minden felé. Ott a laborosoké a terep. Ők szépen beállítanak minden arányt.


cola_cimke.jpg

 

Van egy terem azelőtt csak könnyes szemmel lehet elmenni. Ez a savazó részleg. A sav amit használnak a könnygáz egyik alkotóeleme. Ezt a savat egy (szkafanderbe)beöltözött mértnök úralja. Bemegy és betölt néha pár liter ilyen savat a rendszerbe hogy a cóla elnyerje azt a kicsit kaparós ízhatást. Ez az anyag ebben a koncentrációban olyan agresszív hogy a mérnők minden egyes betöltéskor új vegyvédlmi ruhát kap. Hiába a saválló kesztyű egy menetnél többet nem bír az se.Ezt észre lehet venni a padlózaton is ugyanis belemarta magát már mélyen az elcseppent sav a betonba.
A gyárba nagy és monoton zaj van folyton 10 méterre nem lehet elkiabálni. Ez leginkább a szalagok csörgése és a fejünk fölött lévő palackcsúszkák / sinek miatt van. Ugyanis az üres palackokat magas nyomású levegővel továbbítják a célhelyekre. Ha megnézel egy üdítős palackot /Pet palackot rendes nevén,, a nyakánál látsz egy peremet. Nos az pont azért van mindegyiken mert oda van beakasztva a sínen. Ezekt a palackokat is ott formélják meg. Azaz kis fiolány méretben érkeznek és felfújják őket forró levegövel normál méretűre. Szinte minden autómatizált. Pár gépész és kabantartó dolgozik a sorokon és a targoncások hordják raklapszámra a legyártott üdítőket. Nagyon kevés melós dolgozik kézierővel. Annyi kólát ihat
amennyit akar. Mégse isszák. Ez nem csak azért van mert már unják hanem mert a frissen palackozott cóla íze sokkal édesebb és kellemetlenebb mint ami a boltokban van. Ez azért van mert idő kell neki míg elkezdenek összeéri és oxidálódni az üdítőben lévő vegyszerek. Erre a raktárban van idelye. kb 2-3 hónap mire kimegy a boltok polcaira.
Még annyit kell tudni ezekről az üdítőkről hogy vízhajtó hatásúak. Ez azért van hogy több fogyon és többet fogyasszanak belőlle az emberek."

 

Téma: Egy volt, Coca Cola gyárban dolgozó levele, a Cola forralós videó kapcsán

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása