Minden nap számít - Frissen préselt gyümölcsléből 45 perc alatt gumicukor!

2014.11.04 23:05

 

Kiemelt..

Konyhai turpisságok otthonról...

Hagyma, de holnap is..

A magyar gyomor étke

Ősi gyógymódok, csodálatos magyar szokások

Hasznos holmik - Graviola 10000-szer erősebb mint a kemo

Milyen betegségek ellen hatásos a hétköznapi diólevél? Nép praktikák...

Filantropikum - Ne dobd el, inkább hasznosítsd újra a tojáshéjat!


 

Előzmény..

Nosalty - Krémes tejberizs

Receptneked - Töltött korongok recept

Rupánerkonyha - Finom vajas pogácsa, bögrésen

Talpignő - 10 tipp, hogy mire használd a kiáztatott teafiltert!

Hasznos holmik - Mustár házilag

Parasztorvos verse az 50-es évekből

Szepesfalvy Gábor - Kenyérsütés, receptek

Hasznos holmik - Fahéj

 

 

Kapcsolódó link..

Hobbikert - 10 ravasz kerti praktika szódabikarbónával

Magyar Királyi Hírlap - Kemence építése

Hasznos Holmik - Túlélő ital

A szódabikarbóna 47 féle felhasználása

Káprázatos természet - Minden növény arra a szervre jó amelyikre hasonlít

Így készítsünk házi vajat

Csinálj mécsest - ki ne dobd a citrus héját!

Filantropikum - Ne dobd el, inkább hasznosítsd újra a tojáshéjat!

Készíts magadnak vegyszermentes fogkrémet!




Gyönyörű almát, körtét lehet kapni még a piacokon, és ha a befőtt- vagy lekvárfőzésénél vagányabb dologra vágyunk, akkor készítsünk belőle házi, adalékanyagmentes gumicukrot.


Frissen préselt gyümölcsléből 45 perc alatt gumicukor!

 

Bár ezt nem lehet hónapokra eltenni, azért érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, mert valószínűleg gyorsan el fog fogyni. A gyümölcslé, citromlé, zselatin, méz összetevők mennyivel barátságosabban hangzanak, mint a kukorica szirup, kukorica keményítő, cukor, mesterséges színezék és aroma, viasz stb.? Szerintünk sokkal. 45 percre, gyümölcscentrifugára és szilikonformára lesz hozzá szükségünk!

 

Hozzávalók:

  • 1,5 dl frissen facsart alma vagy körte leve (répával, mandarinnal vagy naranccsal is kombinálhatjuk)
  • fél citrom leve
  • 3 evőkanál zselatin (vega gumicukor esetén pektin vagy agaragar)
  • 2-3 evőkanál nyers méz: a nyers mézet 42ºC fölé nem melegítik, így a méz megőrzi a természetes enzim aktívitását, ellentétben az eladhatóság és kezelhetőség kedvéért hőkezelt mézzel, amely folyóssá és áttetszővé válik.


Eszközök:

  • gyümölcscentrifuga
  • szilikonforma


Elkészítés:

1. Frissen préseljük ki a gyümölcslevet.

2. Keverjük a gyümölcslé feléhez a zselatint, majd pár percig hagyjuk állni.

3. Egy másik edényben kezdjük el felmelegíteni a maradék gyümölcslevet, és folyamatosan keverjük hozzá a zselatinos levet is. Fontos, hogy csak melegítsük, és ne forraljuk fel a gyümölcslevet, hogy az értékes összetevők megmaradjanak.

Ha szükséges habverővel keverjük simára az egészet!

4. Adjuk hozzá a nyers mézet és a citromlevelet.

5. Öntsük szilikon formába, és tegyünk 30 percre hűtőbe, vagy 10 percre fagyasztóba.

6. Kész is! 1,5 dl gyümölcsléből formától függően 15-20 gyümölcsös gumicukrot kaptunk. Ha nagyobb mennyiségben készítünk belőle, hűtőben 1,5 hétig is eláll.

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

http://www.mindennapszamit.hu/frissen-preselt-gyumolcslebol-45-perc-alatt-gumicukor/
 

Téma: Minden nap számít - Frissen préselt gyümölcsléből 45 perc alatt gumicukor!

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása