Ősi gyógymódok, csodálatos magyar szokások

2014.03.07 09:52

 

Kiemelt linkek..

https://embers-eg.webnode.hu/news/molnar-v-jozsef-a-magyar-kert/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-magyar-haz-szentsege-es-magikus-titka/

embers-eg.webnode.hu/news/osi-magyar-szimbolumok-mai-lakasokban/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-magyar-hazak-magikus-ereje/

https://embers-eg.webnode.hu/news/kisfaludy-gyorgy-pody-idofizika-tata-2004-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/az-ember-lelkenek-dallama-az-ember-dala-mandala/

https://embers-eg.webnode.hu/ujdonsagok/eg-bolt/

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-magyar-gyomor-etke/

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/indian-gyogymod/

https://embers-eg.webnode.hu/news/hagyma-de-holnap-is-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/ayahuasca-egy-amazoniai-gyogyito-noveny/

https://embers-eg.webnode.hu/news/milyen-betegsegek-ellen-hatasos-a-hetkoznapi-diolevel-nep-praktikak-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/hasznos-holmik-gyomber/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-szodabikarbona-47-fele-felhasznalasa/

https://embers-eg.webnode.hu/news/hasznos-holmik-fahej/

https://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/egeszseg/gyogynoevenyek/1413-maria-treben-egeszseg-isten-patikajabol

https://www.4shared.com/get/VkyEkEao/Javasasszony_unokaja.html

A-Magyarsag-si-Gyodmodjai.pdf (1,2 MB)

https://www.4shared.com/get/ypqcRNzM/Igazi_Magyar_telek.html

https://embers-eg.webnode.hu/szellemi-bazar/hasznos-holmik/

 

 

A magyarság ősi hitvilága talán nem is tudatosan, de hatékonyan használta azokat a gyógyító technikákat, amellyel például elűzték a fáradtságot, megtisztították csakrájukat.Most megmutatjuk, hogyan!

 

Ősi gyógymódok, csodálatos magyar szokások

 

A magyar néptánccal nagyszüleink, dédszüleink elűzték az aratás, hihetetlenül nehéz munkájával járó fáradtságot. Ilyenkor tartották az aratóbálokat, és a hajnaltól napnyugtáig tartó aratás után, egész éjjel mulattak. Megmutatta, hogy a népitáncnak, főleg a legényeseknek, szinte minden mozdulata egy-egy zodiákus jegynek felel meg, ezzel hozva harmóniába az energiákat, és a csettintésekkel, tapsolással, a lábak csapkodásával, kurjongatásokkal pedig kitűnően megtisztították a csakráikat, meridiánjaikat, bár valószínűleg, ezeknek nem voltak tudatában, de így óriási energiákat nyertek.

 

Gondoltátok volna, hogy csakráink mindegyike, szépen sorban behangolható a szolmizációs hangokkal. Ha betegek, vagy csak nagyon fáradtak vagyunk, feküdjünk bele egy kád meleg vízbe úgy, hogy a fejünket is belerakjuk. Öntsünk bele pár csepp, bármilyen illóolajat, és próbáljuk meg megkeresni azt a dó hangot, (énekeljünk) amely a gyökércsakránkra el kezd rezonálni. Ha megtaláltuk, ezt erősen lehet érezni, akkor utána énekeljük végig a ré, mi, fá, szo, lá, ti hangokat is. Ezzel az összes csakránkat képesek vagyunk kitisztítani, harmóniába hozni, és aktiválni. A gyógyulásunk pedig megtörténik. Tulajdonképpen a magyar népdalok hangkészlete, és ezek éneklése is felér egy ilyen csakra harmonizálással.

 

Ha felrajzoljuk egy táblára, a hosszanti tengelyünket (gerincünket), amelyre bejelöljük a csakrákat, és a hozzá tartozó szolmizációs hangokat, majd ezeket felülről lefelé haladva, és visszafelé olvasva, (a szívcsakrához tartozó “fá” hang kivételével, az ó hangokat ő-vel helyettesítve, a következő értelmes mondat állt össze: ITT ÁLL ŐS FA, ÍM ERŐD.

 

 

- 7-es, korona csakra                     TI                            IT

 

- 6-os, harmadik szem csakra        LÁ                           ÁL

 

- 5-ös, torok csakra                        SO                         OS

 

- 4-es, szív csakra                          FA                          FA

 

- 3-as, napfonat csakra                  MI                          IM

 

- 2-es, nemi csakra                         RE                         ER

 

- 1-es, gyökér csakra                      DO                        OD

 

 

Döbbenetes, nem? Egyszerűen hihetetlen. Az Ős fa, a gerincünk, mely alul a gyökér, fenn a korona, melyből úgy kapjuk erőnket, hogy lent a Földbe, fenn az Égbe vagyunk bekötve. Vajon Kodály Zoltán tudta azt, hogy az általa elnevezett hangok ezt a bölcsességet adják ki? Bizonyára fogalma sem volt róla, ezt minden valószínűség szerint, odaátról súgták neki.

 

Még néhány népi gyógymódot megosztunk veletek:

 

Ízületi fájdalmakra, gyulladásokra: napközben mézes káposztalevelet kell rátenni a gyulladt, duzzadt testrészre és átkötni, éjszakára vízben főtt kukoricadarát , azaz puliszkát kell melegen rákenni, és fóliával majd kendővel bekötni. Erre jó még a fekete nadálytő pakolás is.

 

Hólyaghurut, felfázás: nagyon jó a kamillatea meginni, de a fájó és égető vizelési inger megszüntetésére hatásos, ha a gőze fölé ülünk, vagy beleülünk egy lavór kamillás vízbe.

 

Torokfájás, köhögés: gőzölés a jó öreg kamillatea fölött, törülközővel a fejen, és nagyon jó a következő teakeveréket meginni: kamilla, útifű, kakukfű, zsálya mézzel, citrommal, lehet még a teavízbe tenni egy kis fahéjat és szegfűszeget. Ez ajánlott forralt borba is. A lenmag teája is nagyszerűen oldja a légúti váladékokat, enyhíti a köhögést.

 

Fülfájás, övsömör: nagyon hatásos a kövirózsa nedve, fülbe csöpögtetni, vagy az övsömörös részt bedörzsölni, kitűnően csillapítja a fájdalmat. Fülfájásnál még nagyon jó a meleg só is, amit egy kis vászonzacskóba kell belevarrni, és jól átmelegítve a fülre tenni.

 

Herpesz, kiszáradt, vagy gyulladt bőr: nagyon jó a körömvirág kenőcs, amelyet érdemes házilag elkészíteni, egy marék, lehetőleg napos időben leszedett körömvirágot, ennek szárát, levelét és virágát összevágni, és beletenni kb 20-25 dkg disznózsírba, majd ezt pár percig sütni benne. Ezután 1 napig hagyjuk állni, majd szitán vagy egy gézen átszűrni, és kis üvegbe beleönteni. Hűtőben sokáig eláll, és bármikor felhasználható.

 

Nagyanyáink szinte mindenre használták az ecetet is, pl. a haj öblítésére, az öblítővízbe kevertek egy evőkanál ecetet, ettől a hajuk szép fényes lett. Korpásodása ellen is hatásos szer volt, ha ecettel bekenték a fejbőrt, és azt egy kicsit bedunsztolták. De az ecetes borogatást használták duzzadt ízületre is, vagy csípések okozta viszketés vagy fájdalom enyhítésére.

 

https://faceportal.hu/osi-gyogymodok-csodalatos-magyar-szokasok/

 

 

Téma: Ősi gyógymódok, csodálatos magyar szokások

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása