Nosalty - Krémes tejberizs

2014.11.03 16:40

 

Kiemelt..

Konyhai turpisságok otthonról...

Hagyma, de holnap is..

A magyar gyomor étke

Ősi gyógymódok, csodálatos magyar szokások

Hasznos holmik - Graviola 10000-szer erősebb mint a kemo

Milyen betegségek ellen hatásos a hétköznapi diólevél? Nép praktikák...

Filantropikum - Ne dobd el, inkább hasznosítsd újra a tojáshéjat!


 

Előzmény..

Receptneked - Töltött korongok recept

Rupánerkonyha - Finom vajas pogácsa, bögrésen

Talpignő - 10 tipp, hogy mire használd a kiáztatott teafiltert!

Hasznos holmik - Mustár házilag

Parasztorvos verse az 50-es évekből

Szepesfalvy Gábor - Kenyérsütés, receptek

Hasznos holmik - Fahéj

 

 

Kapcsolódó link..

Hobbikert - 10 ravasz kerti praktika szódabikarbónával

Magyar Királyi Hírlap - Kemence építése

Hasznos Holmik - Túlélő ital

A szódabikarbóna 47 féle felhasználása

Káprázatos természet - Minden növény arra a szervre jó amelyikre hasonlít

Így készítsünk házi vajat

Csinálj mécsest - ki ne dobd a citrus héját!

Filantropikum - Ne dobd el, inkább hasznosítsd újra a tojáshéjat!

Készíts magadnak vegyszermentes fogkrémet!

 

 

A gyerekek nagyon szeretik a tejberizst, most valami újjal próbálkoztam. Nagyon finom, krémes állagú édesség.

 

Tejberizs 3.

 

Hozzávalók / 6 adag


A krémes tejberizshez

 

 

A tálaláshoz

 

Elkészítés

  1. Az átmosott rizst a vízben feltesszük főni a sóval és a vajjal.
  2. Mikor elfőtte a levét, felengedjük bőven tejjel, és lassan főzzük, ha kell még, tejjel higítjuk.
  3. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
  4. Ha a rizs megpuhult, és elég híg, hozzákeverjük a tojássárgákat. Ez sűríteni fogja kicsit, ezért elég hígra készítsük.
  5. Levesszük a tűzről, és még forrón, óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a fehérjehabot is.
  6. Tálaláskor kakaóval, fahéjjal vagy gyümölcsökkel tálaljuk.

 

http://www.nosalty.hu/recept/tejberizs-3

 

Téma: Nosalty - Krémes tejberizs

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása