Blogtár

Ahova érdemes betérni.:)

(a teljesség igénye nélkül -egyelőre-)

 

https://vasslajosblogja.blogspot.hu/

 

https://2012.blogol.hu/read

 

https://vilagbiztonsag.hu/index_files/Page8158.htm

 

https://hajnalhasadas.hupont.hu/

https://pirospirula.blogspot.hu/

https://mnszentlaszlozaszloalj.info/

https://hungarianrealnews.com/news.php

https://felhok.com/

https://www.johafigyelunk.hu/
 

https://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php


https://vilaghelyzete.blogspot.hu/

https://istenveled.blog.hu/

https://szkeptikus.blog.hu/

 

https://mkh.valosag.net

https://www.taltosbarka.hu/barka/

https://www.magyarhon.eu/index.php

https://konteo.blogrepublik.eu/

https://azpara.blog.hu/

https://aztadom.blog.hu/

https://igynevess.blog.hu/

https://borsdaralo.hu/index.php

https://www.egeszsegderuje.hu/

https://pirospirula.blogspot.hu/

https://gagbi-babca.blogspot.hu/

https://vilaghelyzete.blogspot.hu/

https://orulunkvincent.blog.hu/

https://bortonszleng.blog.hu/

https://orultek.blogspot.co.uk/

https://szabadgondolat.wordpress.com/

https://magyarinfo.blog.hu/2012/08/05/level_magyar_baratomhoz

Én nem akarom meghatározni a te magyarságod, de még ha akarnám se tehetném meg. Hogy miért? Mert én nem vagyok a magyarság, hiszen a magyarság nem egy ember, nem te vagy én, vagy ő, hanem mi. Nem lehet a magyarságot saját magadból, vagy a magadfélékből meghatározni. A magyarság meghatározásához mindig a tőled legtávolabb lévő emberekkel való közös pontjaidat kell megkeresned, és ebből kiindulva kell dolgoznod azon, hogy minél többet megérts a gondolkozásából, a sérelmeiből, és próbáld számára kényelmessebbé tenni az együvétartozást, hogy ő is ezt tegye veled. Hidd el, ez nem olyan nehéz, a másik is eszik, alszik, szeret élni és boldogulni akar.

 

https://szemlelodes.blogspot.hu - szép fotók, flash élmények:)))

https://hamvasbelaorg.blogspot.hu  - nem kell bemutatni...

https://vilaghelyzete.blogspot.hu/2012/02/magyar-mint-osi-nyelv-szepsege.html

A világ igazi nyelvészei között nyílt titok, hogy a magyar nyelv egyike (ha nem az egyetlen) létező nyelv a ma élő nyelvek közül, mely az ősi civilizációk leszármazottja és mindazt a tudást, mindazt az energiát, kifejezési lehetőségeket tartalmazza, amit Biblia előtti időkből az emberiség magával hozott.

https://mutat.net/?https://www.arvisura.van.hu/keret.cgi?/taltosbarlang.htm

Hosszú hónapokon keresztül tanulmányozta az ecuadori indián törzsek életét, szokásait, fennmaradt mondáit. Egyre többet hallott az őserdő mélyén levő föld alatti rejtekhelyről, ahová az indiánok a természeti katasztrófák idején menekültek. Sokáig úgy látszott, nem sikerül megtudnia, merre is lehet ez a hely. Érthető volt a bizalmatlanság egy „fehér emberrel” szemben, hiszen a spanyolok kegyetlenkedései kitörölhetetlen, örök nyomokat hagytak az őslakókban. Móricz János elment az indiánok közé, velük élt, dolgozott, segített mindennapi munkájukban, sőt még a törzsi versenyeken és vetélkedőkön is részt vett. Baráti kapcsolatai végül is sikerhez vezették.

https://mutat.net/?https://www.magtudin.org/Moricz%20Janos.htm

Ébredj, szép alvó! Te nem vagy Hamupipőke! Ébredj és mutasd meg magad a népek előtt olyannak, amilyen valójában vagy: ragyogó tündér, kinek fénye ősidők óta beragyogta a világot kultúrájával! Ébredj, Ecuador történelme! Ébredj magyar nép!

https://mutat.net/?https://hungar.gportal.hu/


centrifuga.blog.hu irodalmi centrifuga, érdemes olvasni, színes.

szamszara.blog.hu 

Káprázatban élünk, de mégis úgy élj meg minden pillanatot
mint egy utolsó
lehetőséget... hisz az élet csodája általad válik valóra,
amint szíved kinyitod és
beengeded a világ összes moraját.

https://azurelefant.blogspot.huKezdetben mindannyian úgy hisszük, hogy legyőzhetjük az Élet/Halál/Élet természet halál-aspektusát. Az a helyzet, hogy ezt nem lehet. Végig a nyomunkban van, ugrabugrál, hánykolódik mögöttünk, követ bennünket egyenesen a házunkba, egyenesen a tudatunkba. Ha máskor nem, hát akkor ismerjük meg ezt a sötétebb természetet, amikor rájövünk, hogy a világ nem egy kifogástalanul szép hely, hogy vannak elszalasztott lehetőségek, hogy az alkalmak hívatlanul köszöntenek ránk.


https://lelekutazasok.blogspot.hu


 

Hogyan segítsünk magunknak és másoknak felkészülni a halálra?
Hogyan éljünk teljes életet ennek a tudásnak az erejével?
Mit tehetünk, hogy a sorsfordulókon átengedjük magunkat a felkészülés – meghalás – újjászületés ciklusainak?


https://netidok.postr.hu/  - más, internetezők világa, érdekes nagyon.:)

https://embermesek.blogspot.hu

 

https://www.boldogsag.net/

Sokoldalú, olvasmányos: Boldog-boldogtalan magyar pokla-édenkertje....

lastexit.hu

"Mindhármuk tevékenységét a Tradíció – Hamvas Béla által is megfogalmazott – történelemfeletti eszméje köti össze: egy eltérő szellemi hagyományokban megjelenő, nagyon különböző vallásokban fellelhető egyöntetűség gondolata. A Hagyomány történelmi nézőpontból nem bírálható idea,..."

https://arsnaturae.hu/

Sokoldalú, olvasmányos... "Mily szerencsés látvány, gyermekem, egyetlen pillanatban szemlélni mindezt; azt, hogy a mozdulatlan megindul, ami pedig az érzékelés számára rejtett, megnyilvánul a dolgok által, amiket alkotott. Ez a világmindenség rendje és ez a rend mindensége."

https://www.kincseslada.hu/kezdo.htm - szintén nagyon mag-tudatos, írásokat lehet átvenni...

https://www.magyarmenedek.com/  : könyvek, könyvesbolt, érdekes újdonságok? ha kell ezt reklámozni... de nem is, inkább csak kedv csinálónak az íráshoz, az ötletekhez:))):

https://www.hhrf.org/mekk/egyutt/ : szintén kedvcsináló, ihlető, olvasnivaló: EGYÜTT – A MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG KÁRPÁTALJAI ÍRÓCSOPORTJÁNAK FOLYÓIRATA letölthetőek.

https://www.urbanlegends.hu/2007/03/minden-nemzetnek-olyan-kormanya-van-aminot-erdemel/ ... hm? "Egy kolléga hívta fel a figyelmet arra, hogy érdemes lenne utánanézni, valóban Széchenyi volt-e a debreceni egyetem vécéiben is olvasható sorok szerzője, az idézetben megfogalmazottak ugyanis több helyen is sántítanak."

https://www.magyarvagyok.com/csoportok/192-Nyelvi-jatekok/  ...játszik itt mindenki a jóldes anyja nyelvével:P

Nyelvi játékok: Játszani a nyelvvel remek dolog. Mert gyarapítja a szókincset. Mert fejleszti a kreativitást. Mert lehetőséget teremt humorérzékünk megcsillogtatására. Mert alkalmat nyújt mások humorérzékének a felfedezésére. És ezáltal a csapatépítésnek is kiváló eszköze :)


https://www.monabona.hu/  El lehet kalandozni ezekben az okosságokban is, de józanul kétkedve...: "Amit boldogságnak vagy elragadtatásnak nevezünk, az számomra teremtő gondolkodás. A teremtő gondolkodás pedig a gondolat, érzelem és cselekvés vég nélküli hullámzása. Vagyis, ha a gondolatot, ami érzés és cselekvés is, mozgásában semmi sem akadályozza, ha nem kényszeríti, nem befolyásolja, nem köti gúzsba egy eszme sem, ha nem a hagyomány vagy megszokás hátteréből lép elő, akkor ez a gondolkodás teremtő. Amíg a gondolatot - és itt nem akarom mindig ismételni az érzést és cselekvést - körülhatárolja és magához köti egy megrögzött eszme, vagy amíg az csak valamilyen háttérhez vagy feltételhez alkalmazkodik, s ezért korlátozottá válik, addig nem lehet teremtő."

https://www.harmadikszem.hu/ ... tetszik, :D:D:D


Szabadnak lenni annyit jelent, hogy az ember a lehető legtöbb időt azzal tölti, amivel igazán szeret foglalkozni. [...] Ha sokat fogyasztanék, és nagy igényeim lennének, az egész életemet arra pazarolnám, hogy pénzt gyártsak az igényeim kielégítésére, így pedig nem lenne időm szabadon élni. — José „el Pepe” Mujica


https://biktopx.saman.org.hu  -szimpatikus.:)

https://www.p-dox.org: innen a paradoxi idézetek:)

https://oshagyomany.vidya.hu


Őshagyomány folyóirat... Tradicionális szellemi műhely: ismerős írások sokasága, szintén mazsolázgatható:)))

https://www.itt-ott.org/   Magyar Baráti Közösség:


Első perctől kezdve kereste és hirdette a külföldön való magyar megmaradásnak, a magyar értékek megőrzésének és továbbadásának, és a kettős identitás keretében egy hosszú távú berendezkedésnek a lehetőségét.

Munkásságát és tevékenységét a szabadság, türelem, és józan ész elve vezérli.  De a hangsúlyt ezek szem előtt tartásával a magyarságra fekteti.

Minden történelmi magyar vallási tradíciót tiszteletben tart.


https://www.boldognapot.hu  ezoterikussss olvasnivalók... el lehet vele lenni, de nem olyan behalós:)

 

Téma: Blogtár

Dátum: 2015.03.25

Feladó: dr.Zámbó Iván

Tárgy: Attila

Én nem tudom, hogy mitől ne érezném magam űzöttnek az országban. Azt sem, hogy miben változik az életem, ha elhiszem, hogy a Magyar kultúra egy magaskultúra visszfénye.
Megbocsátásra kerülnek a bűneim, eltörletik az adóhátralékom?
Azt sem nagyon hihetem, hogy akár a Hunok, akár a Magyar honfoglalók nem tűzzel és vassal vágtak volna maguknak utat arra , amerre lakott területeken vonultak és ezt önzetlen elhivatottságból tették volna. Naív kérdés, de akkor is érdemes feltenni, hogy miért kell a fővonolatú történelemtudománynak nyilvánvalóan csikorgó erőszakolt elméleteket dogmaként elfogadtatni? És miért kell a romantikus őstöténészeknek fittyet hányni sok tetkintetben az életszerűség, hihetőség követelményére.Mi az igazság? És még inkább, mi annak a haszna? És miért nem lehet - ha már fizetnek érte - elfogulatlanul keresni? Azt gondolom, hogy "az igazságot is meg lehet szokni", de érdekesebb is, mint akármilyen fantáziálás.

Új hozzászólás hozzáadása