A szarvas gyakorlata - Részlet Chian Zettnersan - A Tao hálószobatitkai könyvéből

2012.09.07 15:41

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/szeretkezesi-kaloriatablazat-venusznapi-huncutkodas-hoz-/

 

Részlet Chian Zettnersan - A Tao hálószobatitkai könyvéből

 

FÉRFIAK SZÁMÁRA

 

Az állatok által ihletett öt gyakorlat, a nyolc irány az állatöv tizenkét gyakorlata valamint az idegi tizenkettő ő általában gyógyító hatású gyakorlatok. Ezeken kívül, az éltet ő tao még körülbelül ezer olyan gyakorlatot javasol, amelyek a test bizonyos részeit energiával töltik fel es erősítik, es specifikus egészségi kérdésekre térnek ki. Az alábbiak ezeket a gyakorlatokat mutatják be. Több ezer évvel ezelőtt a taoista bölcsek az állatok közül kiválasztottak hármat, amelyek hosszú életükről voltak híresek. Ezek a szarvas, a daru es a teknősbéka. Az első, a szarvas szexuális es szaporodási képességéről is híres volt. A bölcsek gondosan tanulmányozták a szarvas viselkedését. Megállapították, hogy ez az állat azzal stimulálja magát, hogy a farkát mozgatja. Miután megvizsgálták e mozgás eredményét, a taoisták elfogadták annak elvét és az emberre alkalmazták. Így született meg a szarvas gyakorlata.

A szarvas gyakorlattal hat fontos célt érünk el.

 

 Először is erősítjük a nemi szervek szöveteit.

Másodszor: energiáját a szervezet legalább hat vagy hét mirigyéből meríti, s ezt az energiát a tobozmirigyhez továbbítja, hogy a szellemi erőt fokozza. (Van egy olyan hormonális csatorna, mely a prosztatából indul, érinti a mellékveséket es tovább vezet a többi mirigy irányába.) Ugyanakkor a test vérkeringése fokozódik. Ez pedig megkönnyíti a spermákban rejlő tápanyagok és „életerő " (energia) eljutását a test más részeibe is. Amikor az energia eléri a tobozmirigyet, az ember remegést vagy tű szerű szurkálást érez végig a gerincében, egészen a fejéig. Ez nem más, mint az orgazmus érzése. De ha nem gerincük mentén, csak a tobozmirigy táján érzik ezt szurkálást, ne ijedjenek meg. Gyakorlattal nő majd érzékenységük. Bizonyos idő után, ha még mindig nem érzik az energia áramlását, ez azt jelenti, hogy itt más probléma is felmerül, amivel foglalkozni kell.

A szarvas gyakorlat esetében jelentkező harmadik előny az csí rendelkezés. Ha a hét mirigy közül egyik nem működik teljes energiával, a gerincen felfelé haladó energia ennél a mirigynél megáll. Jelzi, hogy itt valami probléma van, amire oda kell figyelni. Például, ha a csecsemőmirigy rosszul működik, az energia áramlása - ezt a szervet elérve - megáll, es csak a mirigy gyógyulása után áll helyre. Ekkor az energia megint végig tud haladni a hátgerincen és el tudja érni a tobozmirigyet. Ha a szarvas gyakorlatot végezve érzi, ahogy csi energia végigfut a hátgerincén, ez azt jelenti, hogy mind a hét mirigy jól működik, a szervezetben semmi sem állítja meg az energiát. De ha nem érez semmit gyakorlat közben, akkor valahol valami nincs rendben. Nincs akadálya annak, hogy az energia áramlását a szervezeten belül érezni, követni tudjuk, de ehhez szükség van arra, hogy az áramlást ne akadályozza semmiféle működési zavar.

A szarvas gyakorlatának negyedik előnye, hogy erősíti a csi szexuális képességét es meghosszabbítja a szexuális érintkezést. A normális érintkezés során a prosztata ejakuláció előtt feltöltődik spermával, míg el nem éri maximális méretét.               

 Az ejakuláció alatt a prosztata, kisebb összehúzódásokkal, kiürül. Ezután a szexuális érintkezés befejeződik, mivel az ejakuláció során a férfi megszabadult a spermájától és az energiától. De ha a szarvas gyakorlatát folytatja es a sperma útját megváltoztatja, adagolja, meghosszabbíthatja a szexuális aktust. Normális körülmények között, amikor a szexuális érintkezés során nem használják a szarvas gyakorlatot, veszélyes a szokásos módon az orgazmust megszakítani vagy elnyújtani. Ekkor ugyanis a prosztata mindaddig duzzadt marad, amíg a spermák el nem tűntek a vérerekben. Vagyis a prosztata a gumihoz hasonlít: módot kell adni arra, hogy visszanyerje eredeti formáját, különben deformálódik es végül megszűnik a rugalmassága. A szarvas gyakorlat nemcsak az orgazmust hosszabbítja meg, hanem lehetővé teszi a spermák kiürülését is, s ezzel védi ezt a mirigyet. A szarvas gyakorlat ötödik előnye, hogy összpontosítja a szexuális energiát. Ezt a hatást elsősorban a mellékvesék működésének biztosításával és kiválasztásával- a nemi vágyaknak kiegyensúlyozottá tételével éri el. Gyakran el ő fordul, hogy amikor valakinél növekszik a szexuális energia, megpróbálja fokozni nemi tevékenységét. Erre lehetőséget biztosít a taoizmus, de a taoisták a promiszkuitást a természetes gyógyítás törvényei elleni erőszaknak tekintik. Tehát minden túlzás gyengeséghez, az energia elvesztéséhez vezet. De akkor is, ha aktív, normális szexuális életet élünk, ám nem igyekszünk az elvesztett energiát visszaszerezni, végül is a gyertyát mindkét végénél égetjük.

Az örök fiatalság titka egyszerű: meg kell őrizni egy bizonyos energiatartalékot úgy, hogy karbantartjuk a szexuális szerveket. Ez a szarvas gyakorlat egyik eredménye lehet. A gyakorlat hatodik eredménye a végbélnyílás es a végbél izmainak erősítése. Az öregedéssel ezek az izmok gyengülnek es lazává válnak. Ez magyarázza például, hogy idős emberek bénulás miatt vagy más okból gyakran elvesztik a végbélnyílást ellenőrző idegek feletti uralmukat, es képtelenek magukat visszatartani. Ha a végbélnyílás izmai elsorvadnak vagy meggyengülnek, az aranyér vagy a prosztata rák veszélye is megnőhet, és e betegségek gyorsabban kifejlődhetnek.

Tehát, a csi titka, hogy sokáig fiatal maradjon az ember, nem más, mint az izmok tornáztatása, hogy erejüket sokáig meg őrizzék. A férfiaknál a prosztata a végbélnyílás izmai mögött helyezkedik el. Megfelelő rugalmasság esetén el lehet a prosztatával kapcsolatos betegségeket (mint pl. a túlságos használatból eredő diszfunkció vagy hipertrófia, amiből akár rák is keletkezhet) kerülni. Áldás tehát ez a gyakorlat a férfiaknak negyven eves kor után, amikor gyakran jelentkeznek prosztatai problémák. A szarvas gyakorlat egyszerre testi, szellemi es értelmi gyakorlat. Javítja a férfi szexuális kapacitását, mivel elősegíti. 1 szervezet energia felhalmozását.            

 E gyakorlat rendszeres végzése növeli, illetve erősíti a nemző képességet. Idővel maguk. 1 szellemi folyamatok is stimulálódnak, fokozódnak a pszichikus képességek, nő a belső nyugalom, ami a legfontosabb elő feltétele egy ember szellemi központjai kibontakozásának.

 

UTASÍTÁSOK a FÉRFIAK SZARVAS GYAKORLATÁHOZ

 

Ezt a gyakorlatot állva, ülve vagy fekve is lehet végezni.

Legmegfelelőbb idő pontja: reggel, felkelés után vagy este lefekvés előtt.

Első szakasz: (célja: a spermák termelésének serkentése) I. Erősen dörzsölje egymáshoz a két tenyerét. Mindkét kéz felmelegszik, mert a test energiája ide helyeződik át.

2. Jobb kezével fogja át a herét úgy, hogy teljesen elfedje. (Ajánlatos ehhez a gyakorlathoz levetkőzni.) Vigyázzon, ne alkalmazzon nagy erőt. Csak a kéz melegét es könnyű nyomását kell éreznie.

3. Bal tenyerét helyezze a szeméremcsontra, illetve környéké re, kb. 2 centiméterrel a köldök alatt.

4. Enyhe nyomással gyűjtse a meleget erre a pontra, a bal kezével végezzen körző mozdulatot az óramutató járásával megegyező vagy ellentétes irányban, nyolcvanegyszer egymás után. Ismét dörzsölje a két kezét egymáshoz. Váltsa a kezeit, úgy, hogy bal kézzel fogja a heréket es jobb kezével végezzen körző mozdulatot az óramutató járásával megegyező vagy ellentétes irányban, iránykörző mozdulatokat nyolcvanegyszer, de ellenkező irányban, mint előbb. Koncentráljon arra, amit végez es érezni fogja, hogy emelkedik a hőmérséklet. Amikor taoista gyakorlatokat végez, nagyon fontos, sőt elengedhetetlen, hogy mozdulatokra koncentráljon, így sokkal jobb eredményt érhet el. Csak a test es a szellem harmóniája teszi hatékonnyá a végzett gyakorlatot. Ne próbáljanak égő tájakra gondolni, közben a köldök alatti részt simogatják. Ebben a gyakorlatban nincs helye a képzeletnek. Második szakasz: I. a végbélnyílás körüli izmokat szorítsa össze es tolja felfelé valamint befelé. Ha pontosan végzi a gyakorlatokat, az az érzése támad, mintha a végbélen át lélegezne vagy, hogy a hátsó része befelé es felfelé szívódna. Addig maradjon így, amíg kényelmes. 2. Hagyja abba es lazítson egy kicsit.  Kezdje elölről az izmok összehúzását. Ezt a gyakorlatot is annyiszor végezze, amíg még jólesik. Eleinte csak nagyon rövid ideig képes a záró izmokat összehúzva tartani, de gyakorlattal az idő meghosszabbodik. Néhány hét múlva képes lesz a záróizmait elég hosszú ideig összehúzva tartani minden nehézség vagy fáradtság nélkül. A) MEGJEGYZÉS: Amikor ennek a gyakorlatnak a második részét végzi, az áramütéshez hasonló csíp ő érzés futhat végig a hét mirigyen. Ez azonban a másodperc egy töredékéig part és természetes dolog. Ne próbálja ezt az érzést képek felidézésével megteremteni. Egyes tanítások azt sugallják, hogy a gondolat elősegítheti az energia keringését. Ám azok, akik ilyen dolgokat sugalmaznak, rosszul fogják fel az energia természetét. A hő energia, a hangenergia, a sugárzó energia, az atomenergia és az elektromos energia. Mi elektromos energiát bocsátunk ki, de ez teljesen eltér attól, amit pl. a háztartásban használunk. A háztartási áram általában 60 ciklus között mozog másodpercenként, az emberé pedig 49 000 000 ciklus per másodperc. Ez utóbbi fele annyi, mint amilyen a 180 00I t ezer per másodperces fénysebesség. Amikor az ember gondolkodik, lélegzik vagy képeket idéz fel magában, hogy elősegítse az energia haladását, az elektromos energia már régen a helyén van. Gondolataink, légzésünk túlságosan lassúak ahhoz, hogy az elektromos energiát irányítsák. A tudattalan szintjén történtek nem arra valók, hogy alávessék a tudat ellenőrzésének. Amikor a szellem olyanba szól bele, amit nem hivatott ellen őrizni, az elektromos energia serkentésével vagy irányításával úgy, hogy képeket vagy gondolatot idéz elő, sok testi és szellemi kárt okozhat. Az energia természetes haladásába való szellemi beavatkozás skizofréniát, agyi sérülést és még más károsodást is okozhat. A taoisták ezt úgy hívják, hogy a „rossz felé való bomlás". Hasonló bomlásnak magam is tanúja voltam nyugaton es keleten is.

A szarvas gyakorlata nagyon biztonságos akkor, ha nem teszünk hozzá más tanításokhoz kapcsolódó módszereket.

Ne kombináljuk más technikákkal, amelyek látszólag mutatósak, de az eredmények sokszor katasztrófákba torkollnak, Lao-ce mondja: „Az utam egyszerű és könnyű." Es a valódi taoista módszer is egyszerű és könnyű. Az energiának hat formája van: a mechanikus energia, prosztatára a gyakorlat, ajánljuk a következő tesztet: vizelés közben próbálják megállítani a vizelet távozását úgy, hogy a végbélnyílás záróizmát összehúzzák. Ha sikerül, a gyakorlathatásos volt. (') MEGJEGYZÉS: Ha a gyakorlat folytatása közben merevedésük lenne, annak a kéznek a hüvelykujját, amivel a herét körülveszik, pontosan a szeméremcsont mellett nyomják erősen, miközben a szeméremcsont tájékát a másik kézzel masszírozzák. Ezzel lassítják a véráramlást a pénisz irányában es fokozzák a nemi mirigyek energia ellátását. I))

MEGJEGYZÉS: Mindig arra koncentrálják, amit éppen B) MEGJEGYZÉS: Ahhoz, hogy megállapítsák hat-e amit csinálnak. A gyakorlattal egy időben a higiéniára is ügyelni kell. Naponta tisztálkodjunk mindenhol, testünk nyílásainál i s. A társadalmi szokások megtanítanak arra, hogy mossunk arcot, szájat es fogat. Ezzel szemben gyakran megfeledkezünk végbélnyílás környékének a tisztántartásáról, mert testünk e részei a társadalmi tabuk alá esnek. Fordítsanak időt arra, hogy minden testrészüket megmossák, beleértve; 1 herét is, mert így elkerülhetik a fertőzést, a rákot, az aranyeret vagy más betegségeket. Ebben a témában forduljanak a nap imádatának gyakorlatához is. Enyhén nyomjuk meg a prosztatát, amikor a záróizmok összehúzásával könnyedén masszírozzuk. (Úgy képzeljük el végbélnyílás záróizmát, mint egy kis motort, ami a prosztatát pumpálja.) Így ingerelve a prosztata hormont választ ki, például endorfint, s ez természetes euforikus hatást kelt. Amikor a prosztata görcsösen összehúzódik, keletkezik az orgazmus. Megfeszítve és ellazítva a szarvas gyakorlat közben a végbélnyílás záróizmait, természetes örömet érzünk, olyant, mint húsz kilométerfutás kelthetne bennünk.

 

SZARVASGYAKORLAT NŐK SZÁMÁRA

 

Ebből a gyakorlatból nagyon sok előnyük származik. A taoizmus kínálta eszközök lehetővé teszik, hogy megtapasztalják a menstruációval kapcsolatos problémák, mint megszűnjenek például a hangulatváltozások, a víz visszatérés, a hormonális gondok, a fájdalom vagy a túlzott vérzés. (A gyenge vérzés is valamilyen rendellenesség, illetve mérgezés jele lehet.) Ha hirtelen abbamarad a menstruáció, anélkül, hogy a szarvas gyakorlatot alkalmaztuk volna, akkor is betegségről lehet szó. Más betegségek mellett ez a gyakorlat képes megelőzni és gyógyítani az aranyeret, valamint megszüntetni a prosztata problémát. Erősíti a szeméremcsont es pénisz körüli idegvégződéseket, es használható impotencia vagy korai magömlés esetén.

A végbélnyílás záróizmának összehúzódása növeli a makk méretét s ennek következtében a férfi a szexuális érintkezés során még kellemesebb élményeket szerezhet. Nagyon fontos, hogy meg tanuljunk uralkodni ezeknek az izmoknak a működésén, ha később uralni akarjuk a belső meditációs es légzési gyakorlatokat. Képzeljük el, hogy ezek az izmok úgy működnek, mint egy ajtó! A test felső részét elszigetelik annak érdekében, hogy az energia a hasi tájra menjen, és ott felhalmozódjék. E felhalmozott energia nélkül nem volna lehetséges a szexuális szervek vagy a többi mirigy megfelel ő stimulálása. Tudunk, kell az izomzattal bánni, ha meg akarjuk erősíteni azok rendszerét es utána a szellemi központjainkat energiával akarjuk ellátni. A gyakorlat, erősíti a végbél izmait, megelőzi, illetve gyógyítja az aranyeret, megelőzi vagy meggyógyítja a hüvelyi. 1\ a rákot, a fertőzéseket, a fehér folyást, a kolitiszt. Végül növeli a szexuális szervekben a vérkeringést es a szeméremcsont tájékát is energiával tölt meg.

A szarvas gyakorlat nagyon jót tesz a hüvelynek. Ez a szervünk szorosabbá, tartalmasabbá es rugalmasabbá válik, az asszony is, akinek már vannak gyerekei, a szarvas gyakorlatnak köszönhetően szexuális partnerének nagyobb élvezetet tud nyújtani. (A szülés következtében kitágulhat a hüvely s ez a partner számára kisebb élvezetet nyújt.) A szarvas gyakorlat révén a nő megerősítheti, és energia dússá teheti hüvelyt. Azon kívül, a szarvas gyakorlat serkenti a természetes ösztrogén hortiiontermelést, és eljuttatja azt a hüvelybe, a méhbe, a mellbe, a petefészekbe.                        

E hormonok fokozott termelődése fiatalító hatású lehet. csökkentheti a klimaxos tüneteket és több ezer éve ismerik a szarvas gyakorlat jótékony hatását. Történelmi dokumentumokból kiderül, hogy a régi időkben végezték ezt a gyakorlatot. További előnyös hatása hogy az ösztrogén többlet természetes úton keletkezik es így a szervecet egyensúlya fennmarad. Nagyon fontos az a tény, hogy az ösztrogén hormonok termelése teljesen természetes. A szervezet jól tudja, hogy mikor milyen mennyiségre van szüksége. Egy orvos sem képes mesterséges úton megfelel ő mennyiséget adagolni, mivel nem ismeri a vér hormonmennyiségét. Ez a hormonmennyiség óránként változik. A mesterséges hormon a nem megfelelő adagolás miatt előbb vagy utóbb problémát jelenthet. Csak a test a maga igen érzékeny jelző rendszere révén tudja megfelelően megítélni, hogy a nap adott idő szakában mennyi ösztrogén felszabadítására van szüksége. Ez a gyakorlat a termékeny fiatalasszonynak lehetőséget nyújt arra, hogy szabályozza a menstruációját. Ha a szarvas gyakorlat mindkét részét elvégzi, meghatározott időn belül el is tűntetheti a menstruációját, miközben élvezi e gyakorlatok minden más előnyét. Általában, minden hónapban az anyaméh vérereinek külső burka megduzzad, várva a megtermékenyített petét. Ha a sperma megtermékenyítette a petét, az megtapad a vértől megduzzadt es tápanyagoktól gazdag méhfalon. Magába szívja a vérben rejlő tápanyagokat, egészen addig, amíg a gyermek tökéletesen ki nem fejlődik. Ha a pete nem termékenyül, meg és nem tapad a méhfalra, az megszabadul a feleslegessé vált vértől. Így a menstruáció során minden hónapban nagyon sok vér es tápanyag vész kárba. A szarvas gyakorlat megállítja a vérveszteséget. Sok nő nem akarja, hogy elmaradjon a havi vérzése, mert úgy gondolja, hogy ez nem természetes. Pedig_ nem szabad nyugtalankodni. A menstruáció abbamaradása egyáltalán nem furcsa: akkor marad abba, amikor megkezdődik a klimax vagy a terhesség és szoptatás alatt. Amikor egy nő terhes, a szervezet ösztönösen felszív minden táplálékot a vérbe, s a magzathoz irányítja. Azt a vért és energiát, amely a menstruáció alatt elveszett volna, most a szexuális mirigyek a magzat felé irányítják. A szülés után, amikor az anya maga táplálja a gyermekét, sincs menstruáció, mivel a vért a mell felé irányítja a szervezet, ebből lesz a tej. FIGYELMEZETÉS! Amikor a nőnél megszakad a menstruáció, kevés esély van arra, hogy teherbe essen. Azonban a tapasztalat szerint mihelyt abbahagyja, a szarvas gyakorlatot ismét menstruálni kezd, es egy egészségesebb terhesség bekövetkezése várható. A menstruálás megszakításának nincs következménye. A nők ne végezzék a szarvas gyakorlatot terhesség alatt, mert ez esetleg koraszülést eredményezhet.

 

UTASÍTÁSOK a NŐK SZARVASGYAKORLATÁHOZ

 

Ha koncentrálódik a szexuális mirigyeikben az energia, es érzik, hogy a „t ű z", a hátgerincen végigtartva elér a mellig majd a fejbe. (Ne próbálják ezt képek felidézésével, gondolataikkal, serkenteni. A szellem és a test egyesülése alapvető feltétünk annak, hogy az éltető energia harmonikus es hatékony legyen. Az isteni cél, hogy ezt az energiát a tobozmirigybe, Fejbe juttassuk. A gyakorlatot reggel felkeléskor es este lefekvés előtt végezzük el:. Ha erre nincs módjuk, elég, ha egyszer egy nap elvégzik.

Első szakasz: A gyakorlat két szakaszát elvégezve, érezniük kell, hogyan I. Üljön le úgy, hogy az egyik sarkát a hüvely nyílásához nyomja. Elég erősen nehezedjék rá, hogy állandó nyomást érezzen a csiklón. Ha nem sikerül a lábát így elhelyezni, tegyen egy kerek es elég kemény tárgyat, például egy teniszlabdát, a hüvely nyílásához. (Kellemes nyomást érez majd, minek következtében a nemi szerv tájékán az energia megnő.) Erősen dörzsölje egymáshoz a két tenyerét. Ezáltal keze felmelegszik, mert a test energiája a tenyerünkbe helyeződik át. Helyezze a kezét a melleire es érezze a kéz melegét a bőrön szétáradni.  Lassan dörzsölje a melleit körmozgásokkal kifelé. A jobb kéz az óramutató járásával szemben mozog, míg a bal ezzel egy irányban. S. Ezt a mozgást legalább harminchatszor végezze el, többször is lehet, de naponta ne legyen több háromszázhatvannál, naponta kétszer. (Megjegyezzük, hogy ha egy nőnek már sikerült megszüntetni a menstruációt, nincs szüksége a három százhatvan körzésre. Egyébként maga döntheti el, hogy mikor akarja abbahagyni vagy újra elkezdeni a menstruációt. Amint abbahagyja ezt a gyakorlatot, ismét megindul a menstruáció). Diszperzió es stimuláció. Második szakasz: először szorítsa össze a hüvelyizmait, valamint a végbélnyílását is, mintha mindkettőt le akarná zárni. Próbálja a végbelét a testbe húzni, úgy, hogy a végbélnyílás záróizmát jobban szorítja. Ha ezt jól csinálja, úgy érezheti, mintha végbélen es a hüvelyen át levegő áramolna a szervezetébe. Addig tartsa feszesen az izmokat, ameddig tudja, és amíg kényelmes. Lazítson, majd kezdje újra. Annyiszor csinálja, ahányszor akarja. Lehet, hogy eleinte nehéznek tűnik, de később a szorítás sokkal könnyebben megy es többször és hosszabb ideig tudja a gyakorlatot végezni. \) MEGJEGYZÉS: Ujjával ellenőrizheti a hüvely összehúzásának erősségét a gyakorlat közben. II) MEGJEGYZÉS: A szeméremajkak nagyon érzékenyek, mert a szarvas gyakorlat alatt enyhén masszírozni, izgatni Kell. Ezért is kell a sarkukra vagy a labdára ülni. Az ujjak nyomásával is serkenthetjük a szeméremajkakat. l') MEGJEGYZÉS: Ha a melldörzsölését egyszerre két kézzel túlságosan fárasztónak tartja, megteheti külön-külön, agy hogy ellenkező kezét használja. A pihenő kezével a hüvelynyilást is izgathatja, a sarka helyett.

Van egy másik módszer is: engedni, hogy a férfi simogassa a mellet, míg a nő a hüvelyt dörzsöli vagy nyomogatja. Amint látható, ez a gyakorlat nagyon rugalmas, mindenki kedve szerint alkalmazhatja. A szarvas gyakorlat nőknek b) stimulálás MEGJEGYZÉS: A kifelé történő körzést diszperziónak hívjuk, megelőzheti vagy gyógyíthatja a miómát illetve a mellrákot. Meg is lehet fordítani a kéz mozgását ellenkező irányba, vagyis befelé. Ezt stimulálásnak hívjuk, célja, hogy fokozza a mell méreteit. MEGJEGYZÉS: A gyakorlat közben ne nyúljon mellbimbóhoz, mert rendkívül érzékeny es gyakran túlságosan stimulálható. Ez a gyakorlatot ülve vagy fekve kell végezni.

Gyakorlat közben megfigyelhető, hogy a mellbimbó sokkal érzékenyebb. MEGJEGYZÉS: Mindig arra összpontosítson, amit éppen csinál. Ugyanazok a higiéniai el ő írások vonatkoznak a nőkre, mint a korábbi fejezetben leírtak. Tehát minden szervet gondosan ápoljanak, hogy rendkívül tiszta és fertőzésmentes legyen. Figyelmükbe ajánljuk a napimádat című gyakorlatot vagy más belső taoista gyakorlatokat is, melyek célja, hogy energiával lássák el a test anális és nemző szervekeit. Ha a gyakorlatot pontosan végzik, gerincükön a fejükig felfutó kellemes érzést tapasztalhatnak. Ez a nemi mirigyekben lejátszódó energia felhalmozódás eredménye és jelzi, hogy a szervezet a gyakorlat hatására fiatalabbnak érzi magát. Rendívül fontos megtanulni azt, hogyan kell végbél izmait irányítani, szükség lesz rá, amikor majd később a meditáció. illetve légzési gyakorlatokat végezzük. Ezek az izmok ajtónak hasonlítanak. A test felső részét leválasztják, és lehetővé teszik, hogy az energia az alhasi csatornába jusson és ott összpontosuljon. Így válik, lehetővé a nemi szervek es más mirigyek megfelelő serkentése.

 

SZARVAS GYAKORLAT FEKVE

 

Ha a szarvas gyakorlatot nem tudják ülve, fekve is elvégezhetik.

1. Feküdjön a bal oldalára (miután a gyakorlat, rövid bármikor bármelyik oldalra fekhet anélkül, hogy megterhelné a szívét).

2. Nyújtsa ki bal lábát egyenesen. A jobbat hajlítsa be, hogy a másikon pihenjen. Ez a helyzet lazítja a medencét es könnyebb lesz a végbélnyílás es a végbél összehúzás.

3. Bal karja pihenjen a padlón, tenyérrel lefelé a test mellett. Fejét egy kis párnára tegye, nehogy megerőltesse a nyakát.

4. Végezze el a szarvas gyakorlatot, ahogyan ezt előzőekben leírtuk (ha kényelmetlen, nem fontos a szeméremcsontot dörzsölni). A szarvas gyakorlat lényege első sorban a végbélnyílás izmainak összehúzása. Tizenkétszer ismételje meg a légzést, míg a végbélnyílást összeszorítja. MEGJEGYZÉS: Ezt a gyakorlatot kint, a napon is végezhetik. Mivel a nap energiatermelő, felmelegíti a végbélnyílást és az egész testet. Ehhez nézzék meg később a napimádat gyakorlatot, amely a napfényenergiát adó es baktériumölő szerepét használja fel.