Ayahuasca - egy amazoniai gyógyító növény

2013.08.03 11:36

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/fuvesember-ma/

https://embers-eg.webnode.hu/news/az-istenek-eledele-avagy-ujra-a-parlagfurol/

https://embers-eg.webnode.hu/news/hogyan-gyogyitanak-a-fak-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/karpat-medence-a-foldi-paradicsomkert/

https://embers-eg.webnode.hu/szellemi-bazar/hasznos-holmik/

 

 

A Parkinson-kór gyógyítására irányuló kutatásom vezetett el az Amazonashoz és az Ayahuasca-hoz. Sokkal-sokkal többet kaptam tőle, mint amennyire megalkudtam.

 

 

https://www.rtvnh.nl/

 

 

Az Interneten folytatott kutatás során tudtam meg, hogy a Banisteriopsis caapi-t az 1920-as években gyógymódként használták a Parkinson-kórra, de sosem jutott el a piacra, mivel a gyógyszervállalatok nem tudták kiókumlálni, hogyan tudnának szabadalmat és profitot előállítani egy szőlőféléből. A további kutatások kiderítették, hogy ez a szőlő – egy pszichoaktív levéllel (Psychotria viridis) kombinálva – az egyik legfontosabb összetevője annak a gyógyító főzetnek, amit a perui sámánok év tízezredek óta használnak. Ezért elutaztam az Amazonashoz, hogy kipróbáljam az ayahuasca (ejtsd: Aya-wass-ka) gyógyító főzetet, és készítettem egy filmet, illetve kiadtam egy könyvet eme kaland alapján, amelynek a címe: A sámánok és az ayahuasca: a szent birodalmakba tett utazások.

 

 

..Pszihedelikus művészet katt ide..

 

 

Lehet, hogy egész életem legnehezebb, de a legkifizetődőbb dolga volt, hogy csak ücsörögtem a dzsungel sötétjében az egész éjjen át tartó sámáni szertartások alatt és próbáltam lent tartani az emberiség életében valaha volt, legundorítóbb ízű italát. De ez nem a félénk természetűeknek való. Azok, akik bármilyen mentális instabilitásban szenvednek, tartsák magukat távolt ettől.

 

Úgy találtam, hogy az ayahuasca nyújtotta előnyök mélyrehatóak. Minden életterületemet megváltoztatták. Nem véletlenül nevezik „tanító növénynek”. Az ayahuasca látomásokon, hangokon és a telepátián keresztül tanított engem.

Képzeld el, hogy az orvos helyett az orvosságnak teszel fel kérdéseket!

 

Az volt az első dolog, amit megtanultam, hogy a növények tudattal rendelkeznek. Hibásan feltételezzük, hogy mi vagyunk az egyedüli tudattal bíró teremtmények.

 

Az ayahuasca nem csak fizikai síkon fejti ki hatásait, hanem oldja az érzelmi és a pszichológiai blokkokat egyaránt. Közvetlenül a Szellemmel kapcsol össze téged, s mindenki, aki a szertartáskör részese volt, felismerte, hogy mindannyian össze vagyunk kapcsolva: azaz mi egyek vagyunk.

 

Az ayahuasca fő tanítása az ökológiáról szól. Közvetlen élményt szerezhetsz arról, hogy egyáltalán nincs elkülönülés saját magunk és a környezetünk között. Nyilvánvalóvá válik a bolygóval való kapcsolat, ami összhangban van a valóság természetével. Úgy tűnik, hogy ayahuasca rendeltetése az, hogy segítsen nekünk helyreállítani az egyensúlyt a Földön. Ironikus lehet, hogy egy növényt kell ahhoz bevenni, hogy megmentsük az emberiséget a kihalástól!

 

Vajon meggyógyította-e az ayahuasca a Parkinsonomat? Igen is meg nem is. A betegség folyamata bizonyosan lelassult. Ebben az ütemben még nagyon sokáig tevékeny leszek. A járásom javult, a hangom erősebb és már nem kifejezéstelen az arcom, mint általában a Parkinsonosoké. Újra tudok gépelni, az elmém és a memóriám tisztább. Időről időre még mindig remeg a jobb oldalam és nehezemre esik megfordulni az ágyamban.

 

Számos egyéb, hatalmas előnnyel jár.

 

https://lh4.googleusercontent.com/

 

Az egyik óriási változás a jókora kertemben található növényekkel kialakított kapcsolatomban állt be.

Ez elsődlegesen a feleségem felségterülete volt, de mostanára úgy érzem, mintha több száz új barátom lenne. Mélységes kapcsolatban állok a növényekkel, a madarakkal, az állatokkal és a rovarokkal. Mindent elkövetek, hogy megóvjak egy pókot vagy egy legyet, ami csapdába esett a házban. A reggeleket meditációval kezdem a kertben, hálát adva az életért, benne mindenkiért és mindenért.

 

Az ayahuasca okozta bódult állapotban azt mondtam neki (a növénynek): „Mi a véleményed arról, amikor lejövök, majd visszatérek a hétköznapi tudatossághoz? Akkor is még kapcsolatban maradok veled?” – Ő azt mondta, hogy „igen”. Úgy találtam, hogy ez igaz. Továbbra is áthatja a kreativitásomat, képes válaszolni a kérdéseimre és továbbra is segít a gyógyulásban.

 

Amióta az ayahuasca-t szedem, termékenyebb vagyok, mint azelőtt valaha. A sámáni szertartás alatt a feleségemnek azt mondták, hogy az ayahuasca segít majd nekünk egy könyvkiadói céget elindítani.  Így indult útjára az Isteni Művészetek, s nagyon rövid időn belül öt új könyvet adtunk ki és még sokkal több van folyamatban.

 

A feleségemmel való kapcsolatom rendkívüli módon elmélyült. Nagyon sokat olvasunk egymás gondolatában. Az együtt töltött életünk egy kaland és remek móka. Egész nap kifejezzük az egymás iránt érzett szeretetünket és ezt próbáljuk minden másba is átvinni, amit csinálunk, legyen az akár a virágok rendezgetése, a barátoknak való írás vagy akár a filmkészítés.

 

A munkám során minden ember, terv, finanszírozás és értékesítési csatorna akkor tűnik fel, amikor szükség van rá. Olyan érzés, mintha mi éppen azt tennénk, amit tennünk kellene és minden gondoskodna magáról.

 

Itt túl kevés hely van ahhoz, hogy jobban belemélyedjünk az ayahuasca témájába, ezért azt javaslom, hogy ha többet szeretnél róla megtudni, olvasd el a perui sámán, Don José Campos által írt könyvet, vagy nézd meg a filmet.

A The Shaman & Ayahuasca könyv és DVD elérhető az Amazonon vagy a www.divineartsmedia.com oldalon.

 

Forrás: https://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

 

 

https://boldognapot.hu/blog/ayahuasca-egy-amazoniai-gyogyito-noveny/

 

 

Téma: Ayahuasca - egy amazoniai gyógyító növény

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása