Az élet már csak ilyen - Segíts, és ne ítélkezz

2013.06.02 21:06

 

Kapcsolódó linkek..

https://embers-eg.webnode.hu/news/egy-kedves-tortenet-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/egy-kisgyerek-szemevel-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/megszeliditheto-az-ember-egy-latomas-ami-tobb-mint-az-apokalipszis/

 

 
Sziasztok!
Ezer éve jártam itt utoljára, de nem feledkeztem meg a blogról. Ugyanis ideje egy kicsit többet megtudnotok rólam. A mostani bejegyzésemről senki ne higgye, hogy loptam az újságból, ugyanis az én cikkem jelent meg benne. Nem titok, ez az újság a 24 óra. Remélem mindenki át fogja gondolni a leírtakat.

 


 

Segíts, és ne ítélkezz!

Akár egy rossz érdemjegy, akár egy szerelmi csalódás, akár mély lélekfájdalom az oka, de sok tizenéves gondol az öngyilkosságra. Ahelyett, hogy cikizzük őket, inkább melléjük kell állni, amíg nem késő. Nem számít milyen okból is cselekszik, az emberek többsége alaptalanul elítéli az ilyen fiatalokat. Igen elgondolkodtató példa erre Amanda Todd, egy kanadai lány, aki miután egy videóban elmesélte szomorú történetét, majd felakasztotta magát. Amanda története egy internetre felkerült meztelen fotóval kezdődött, majd barátai elvesztése, folyamatos depresszió és sorozatos öngyilkossági kísérletek követték. Mivel már nem voltak barátai, ellenségei, "kínzói" viszont igen, és nagy valószínűséggel a szülei is elhanyagolták.

 

 

 
A 15 éves Amanda Todd október 10-én, egy hónappal azután lett öngyilkos, hogy egy Youtube videón elmesélte

megaláztatásait, amik miatt többször iskolát váltott, drogokhoz és alkoholhoz nyúlt, majd elkezdte vagdosni magát. A Youtube-ra feltöltött videón a 15 éves kanadai Amanda Todd megrázó történetét papírlapokra felírva meséli el, szomorú zene kíséretében, egymás után felmutatva a lapokat – írja a Gawker. Rövid mondatokban írja le, hogy alázták meg a körülötte lévő emberek online, és az iskolában is, hogy osztálytársai hogy verték meg, illetve hogy a mai napig kering a neten a róla készült meztelen fotó. A meztelen fotó elvileg akkor készült, mikor a fiatal lány egy idegen fiúval csetelt, aki arra kérte Amandát, hogy mutassa meg a melleit, aki naivan eleget is tett ennek a kérésnek. A srác egy évvel később visszatért, kiderítette Todd címét, illetve hogy melyik iskolába jár, és a neten kezdte el terjeszteni a lányról készült meztelen fotót.

A legszomorúbb ebben, hogy senki nem tett ellene semmit, sőt néhányan még mélyebbre lökték a lelki szakadékba. Ha nem is ilyen súlyosan, de sajnos sokszor fordul elő ilyesmi, ugyanis ahelyett, hogy az elkeseredett lélek mellé állnának a társai, inkább csak még inkább eltaszítják maguktól. Tekintve, hogy tinédzserekről van szó, könnyen befolyásolhatóak, meggondolatlanabbak és hamar kézbe is veszik a kést vagy a gyógyszeres üveget. Mégis, pont azok ítélik el leginkább az öngyilkossági kísérletre hajlamos fiatalokat, akik akár a kiváltó oka is lehetnek. Ítélkezés helyett inkább segíteni kéne rajtuk, mielőtt az értelem vereséget szenved az érzelmektől. Nagy bátorság kell kiinni a méreggel teli üveget, de még nagyobb bátorság más részéről ezt tétlenül végignézni. Az emberek sokszor nem törődnek egymással eléggé, pedig néha elég lenne egy kicsivel több törődés, de sajnos ezt nem veszi észre a társadalom.

https://ezmarcsakilyen.blogspot.hu/search?updated-min=2012-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2013-01-01T00:00:00-08:00&max-results=50
https://ezmarcsakilyen.blogspot.hu/2012/11/segits-es-ne-itelkezz.html