Az emberi aljasság határtalan

2012.08.09 11:12

 

Nem azért küldöm, hogy bosszankodj, csak , hogy vedd tudomásul, hogy ilyen is van és légy figyelmes a mindennapi életben.

 

Néhány hete egy párizsi moziban az egyik néző szúrást érzett, mikor leült a helyére. Felemelkedve meglátta, hogy az ülésből egy tű áll ki, mellette egy cédula:"Épp most lettél HIV-pozitív". A párizsi Egészségvédelmi Központ számos hasonló esetről kapottjelentéseket,más városokból is, sok esetben a tűk bankautomaták pénzkidobónyílásaiból származtak . Az összes megvizsgált tű HIV-pozitívnak bizonyult, tehát nemegyszerűen rossz  vicc volt! A Delhiben történt eset áldozata egy fiatal lány, aki szintén mozibanfertőződött meg. A történetét orvosa tette közzé: a lány, aki menyasszony volt, pár hónappal későbbre kitűzött esküvővel, - elvitte hozzá a tűt és a cetlit, melyen ezállt:"Isten hozott az AIDS-esek nagy családjában".

A pozitív eredmény kimutatása után az orvos elmagyarázta a lánycsaládjának, hogy a vírusnak 6 hónap kell, míg elég erős lesz ahhoz, hogy a szervezetetkárosítsa, és hogy egy AIDS-es 5-6 évet is elélhet, a lány azonban 4hónap múlva meghalt.

Ez a figyelmeztetés "kézről kézre" jár, mindenkinek javasolják, hogyfigyelmesen nézze meg az ülést nyilvános helyeken, legyen óvatos abankautomatáknál.Kérlek, Te is továbbítsd, hogy minél többekben tudatosuljon ez apotenciális veszélyforrás.Csak néhány másodpercedbe kerül, és akár életeket is menthetsz vele!

Gondolj arra, hány, sokkal kevésbé fontos e-mailt továbbítasz naponta! Szánj ennyi időt embertársaidra!

(Mellesleg ez nem egy újkeletű jelenség. A 90-es évek budapesti éjszakáiban többször is történt hasonló eset.)

 

Üdvözlettel:dr. Kovács Attila