Az „intoleráns” EU állampolgárok megfigyelése

2013.11.05 19:02

 

Kapcsolódó link..
https://embers-eg.webnode.hu/news/kuruc-info-januartol-jon-az-internetes-feketelista-kotelezo-lesz-blokkolni-a-faji-vallasi-alapon-jogserto-tartalmakat/
https://embers-eg.webnode.hu/news/somlo-vedpajzs-szovetseg-hirportal-demokracia-van-ejjel-nem-szabad-zavarni-a-sorozatgyilkos-urakat-kijohet-az-otodik-cigany-is/
https://embers-eg.webnode.hu/news/a10-orszag-az-egyesult-europai-allamokert/
 

Miközben az európai vezetők nem győzik kifejezni felháborodásukat az amerikai megfigyelési botrány Európára vonatkozó részleteivel kapcsolatban, az Európai Parlament egy olyan törvényjavaslat elfogadtatásán dolgozik, ami minden „intoleranciával” gyanúsított uniós állampolgár közvetlen megfigyelését írná elő.

 

tolerancia

 

Ellenzői szerint a törvény – aminek célja, hogy mind a 28 EU tagállam saját „kormányzati egységet” állítson fel a véleménybírák által intoleránsnak vélt egyének vagy csoportok megfigyelésére – a szólás szabadságának példa-nélküli korlátozását jelentené egy olyan kontinensen, ahol az állampolgárokat már most is rendszeresen büntetik a „helytelen” vélemények kifejezése miatt.

Tolerancia Támogatását célzó Nemzeti Törvény Európai Szerkezete elnevezésű törvényjavaslatot nemrég nyújtották be az Európai Parlament Polgárjogi, Igazságügyi és Belügyi Bizottságához.

A javaslatot a Tolerancia és Megbékélés Európai Bizottsága (ETCR) nevű, 2008-ban a korábbi lengyel elnök, Alexszander Kwasniewski és az Európai Zsidó Kongresszus elnöke, Moshe Kantor által alapított nem kormányzati szervezet készítette. A szervezet 2008-ban nyújtotta be első javaslatát az egész Európára vonatkozó tolerancia törvény elfogadására, a Kristályéjszaka, a németországi holokauszt első erőszakos eseményének 70. évfordulójának tiszteletére. Az öt éves lobbi tevékenységet követően az EU mára kezdi komolyan venni a javaslatot, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy szeptember 17-én a szervezet 45 percben prezentálhatta javaslatát az EU Polgárjogi bizottsága előtt.

 

Prejudice

 

A „Tolerancia Mintatörvényként” is ismert javaslatot az EU „Egyenlő Bánásmód Direktívájának” (ETD) részeként prezentálták, ami az élet szinte minden területére kiterjesztené a diszkriminációt.

Az ETD bírálói szerint a direktíva az „egyenlő bánásmód” teljesen téves eszméjét erőltetné a lakosságra, azzal a céllal, hogy felülről irányítsa az emberek közötti kapcsolatokat, durván megsértve ezzel az egyének önrendelkezési jogát.

European Dignity Watch, egy brüsszeli polgárjogi szervezet szerint:

„Az egyén személyes erkölcsi nézetei szerinti együttműködési szabadság és a mozgásszabadság eszméi kerültek veszélybe az „egyenlőségnek” ezzel az újonnan kialakított koncepciójával. Ez a koncepció aláásná az európaiak szabadságát és önrendelkezési jogát, magánéletünket bürokraták irányítása alá vonná és jogbizonytalanságban tartaná.
Az állampolgárok társadalmi viselkedésének állami irányításáról van szó. Ezek a tendenciák régmúlt korok diktatúráira emlékeztetnek, és példa-nélküli támadást jelentenek az emberi jogok ellen.”

 

cenzura(1)

 

Az ETD tágabb kontextusán belül az ECTR javaslat rendkívül merész, ugyanakkor terminológiája annyira homályos, hogy elfogadása esetén megnyitná Pandora szelencéjét a visszaélések előtt és kimondhatjuk, hogy akár véget vethet a szólás szabadságának Európában.

A tervezet 1. paragrafusának (d) pontja például leírja, hogy a „tolerancia egy elkülöníthető identitású csoport önkifejezésének, fennmaradásának és fejlődésének tisztelete és elfogadása.” A 2. paragrafus (d) pontja pedig kifejti, hogy  törvény célja „elítélni az előítéleteken, vakbuzgóságon és elfogultságon alapuló intolerancia mindennemű kifejezését.”

 

islam

 

A 2. paragrafusban olvasható magyarázat leírja, hogy „a vallásos intolerancia magában foglalja az „iszlamofóbiát”, azonban nem definiálja a fogalmat, amit a Muzulmán Testvériség talált ki még a 90-es években. Logikusan következtetve, így a 2. paragrafus feltételezhetően magában foglalná az iszlám és az iszlám saria törvények bírálatát, ami a muzulmán aktivista csoportok legfőbb célkitűzése volt az elmúlt két évtized során.

A dokumentum 4. (f) (i) pontja leírja, hogy „nem szükséges tolerálni az intoleranciát.”

A 6. paragrafus pedig kijelenti, hogy „a Tolerancia Támogatását célzó Nemzeti Törvény hatályba lépése önmagában nem elegendő, ha azt nem támogatja a bevezetésért és végrehajtásért felelős mechanizmus, hogy a törvény ne csupán papíron létezzen.”

Amennyiben a dokumentumot annak jelen formájában elfogadják, bizonyos emberek sértett érzéseinek orvoslása felülírná a szabad véleménynyilvánításhoz és a szólás szabadságához fűződő emberi jogokat. Hétköznapi nyelvre fordítva, a definíciók és elképzelések, mint a „tolerancia”, „diszkrimináció”, „sebezhetőség” vagy a „hátrányos helyzet” rendkívül szubjektív meghatározása egy jogi kényszerzubbonyt hozna létre, ami utat nyitna az egyének és csoport elhallgattatásához használható új „törvényi” eszközök előtt.

 

Christians

 

„A hitközösségek és iskolák, egyes vallások követői vagy akár hétköznapi szülők, akik szeretnék saját erkölcsi értékeiket átadni gyerekeiknek, mind az intolerancia gyanújába keveredhetnek,” írja a European Dignity Watch.

„Ennél is rosszabb. Amennyiben EU törvényként kerül elfogadásra, a nyelvezet miatt homályos vagy alaptalan vádak alapján is beperelhetnek valakit, aminek eredményeként csorbulhat vagy akár el is tűnhet a szólás szabadsága. Az egyének vagy csoportok öncenzúrát gyakorolnának, attól tartva, hogy nézeteik miatt bíróság elé citálhatják őket,” magyarázza a szervezet egy nyilatkozatban.

„A törvényjavaslat elfogadása és országos szintű bevezetése nemcsak egy jelentős hátralépés lenne, de olyan nemeztek feletti megfigyelést eredményezne, ami sötét kort jelent az európai demokráciának.”

 

https://komlomedia.wordpress.com/2013/10/30/az-intolerans-eu-allampolgarok-megfigyelese/

 

Téma: Az „intoleráns” EU állampolgárok megfigyelése

Dátum: 2013.12.08

Feladó: Rhidapydaylig

Tárgy: TQODIoju99



Dátum: 2013.12.07

Feladó: Rhidapydaylig

Tárgy: BLIMRdxs54



Dátum: 2013.12.03

Feladó: Rhidapydaylig

Tárgy: ZYARPqjn27



Új hozzászólás hozzáadása