Bölcs történetek - Utazó angyalok

2014.03.07 10:13

 

Előzmény..

Bölcs történetek - Sok évvel ezelőtt...


 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/szellemtani-mesek/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szellemtani-mesek-2/

https://embers-eg.webnode.hu/news/indian-mesek-a-voros-sas-dala-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-favago/

https://embers-eg.webnode.hu/news/megaldom-a-hazakat-hol-szivem-kepet-tisztelik-/

Bölcs történetek

 

Két utazó angyal  megállt,hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan  volt, és megtagadta az angyaloktól, hogy a nagy ház vendégszobájában pihenjek ki  magukat. Ehelyett egy picike helyet  kaptak a hideg pincében. Amikor kinyújtóztak a kemény padlón, az idősebb angyal meglátott egy lyukat a falon és kijavította azt. Amikor a fiatalabb angyal  kérdezte, miért, az idősebb angyal így felelt: 

 

 

-"A dolgok nem mindig azok,  aminek látszanak."

A következő éjjelen mindketten egy nagyon szegény, de vendégszerető paraszt és felesége házában pihentek.Miután azok azt a kevés ételt is megosztották velük, amilyük volt, átengedték az  angyaloknak az ágyukat, ahol ők jót aludhattak. Amikor a következő napon a  nap felkelt, az angyalok könnyek között találtak a parasztot és a feleségét. Az  egyetlen tehenük, akinek a teje az egyedüli bevételük volt, holtan feküdt a  mezőn.  

A fiatal angyal dühös lett és kérdezte az idősebbet, hogyan hagyhatta,  hogy ez megtörténjen. Az első embernek mindene  megvolt, mégis segítettél neki, vádolta. A második családnak kevese volt, és  hagytad, hogy elpusztuljon a tehenük.

"A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak," mondta ismét az idősebb angyal. Amikor a nagyház hideg pincéjében  pihentünk, észrevettem, hogy a falon lévő lyukban arany van. Mivel a tulajdonos  olyan mohó volt és nem akarta megosztani szerencsés sorsát, betapasztottam a  falat, hogy ne találhassa meg. Amikor a utolsó éjszaka a paraszt ágyában  aludtunk, jött a halál angyala, hogy elvigye a feleseget. Helyette odaadtam  a tehenet.

"A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak."  

Néha pontosan az a jó, ami történt csak a dolgok nem annak mutatkoznak, aminek kellene.Ha bízol, csupán  arra kell hagyatkoznod, hogy minden eredménynek megvan az  előnye.Amíg nem telik el egy kis  idő, ezt nem veszed észre....

Néhány ember eljön az  életünkbe, és gyorsan elmegy...Néhány ember barát lesz és  marad egy kicsit... gyönyörű nyomokat hátrahagyva a szívünkön..

 

https://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/igazsag-kutatasa/tanulsagos-toertenetek/1949-utazo-angyalok

 

Téma: Bölcs történetek - Utazó angyalok

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása