Glutamát tartalmú ételek! Megszívlelendő..
Kapcsolódó linkek..
(Végre, valaki értelmesen megmagyarázza miért árt a glutamát! És az aspartam ! Eddig csak annyit tudtunk, hogy nem egészséges !)
Ha glutamát tartalmú ételeket vagy italokat fogyasztanak, vagy diétás kólát
isznak edzés előtt, akkor túlizgatják a glutamát receptorokat, és e-miatt
rendkívül megnő a veszély, a szívinfarktusra.
Szokott Ön cukormentes Red Bull-t adni gyermekének vagy iszik-e
ilyet edzés előtt?
Persze a halotti bizonyítványon nem azt tüntetik fel, hogy "a halál oka:
nátriumglutamát".
Többek között azért sem, mert az orvosoknak fogalma sincs a nátriumglutamát
kutatások eredményeiről.
Még a kardiológusok sem tudják, hogy a szív elektromos irányító
rendszerében, de magában a szívizomban is glutamát receptorok vannak,
Emberek millióinak szívritmus zavara (Arrhythmia) van, amely életveszélyes,
de egyetlen orvos sem hívja fel a betegek figyelmét, hogy óvakodjanak a
nátriumglutamáttól és aszpartámtól, pedig ezek okozzák a szívinfarktus
legnagyobb veszélyét .
A bébiételekkel ugyanez a helyzet.
Azt hazudják, hogy kivették a bébiételekből a nátriumglutamátot. De ez nem
igaz.
Kivették a szintiszta nátriumglutamátot, és átnevezték "hidrolizált fehérje"
és "kazeinát" valamint egy tucat más névre. Az összes bébiétel címkéjén
látható, tele vannak nátriumglutamáttal.
Észrevette, hogy inkább különböző szénhidrátokat és a fehér kenyeret tartja
előnyben a tápanyagdús teljes kiőrlésű kenyér helyett? Vagy állandóan sült
krumplit kíván köretnek? Ismerős, ugye?
A nátriumglutamáttal felszedett súlyt elég nehéz edzéssel leadni, de még
annál is nehezebb leszokni azokról az ételekről, melyek tele vannak az
étvágyát irányító glutamáttal.
Ezek a metabolizmust is kibillentik az egyensúlyából.
Az elhízáson kívül metabolikus szindromát is okoz, így leptin érzékenység
alakul ki.
Ez az a hormon, amely a bevitt/leadott energiát, azaz a
metabolizmust is szabályozza.
Dr. Blaylock azt is bebizonyította, hogy nagyon kevés nátriumglutamát elég a
leptin érzéketlenség kialakulásához.
A nátrumglutamát egyik legveszélyesebb formája a szójakivonat. A szójabab
természetes módon nagymennyiségű glutamátot tartalmaz. Jóval többet, mint
bármelyik növény, zöldség. A szójahidrolizálása során a szója fehérje
elválik a glutamáttól.
Ne feledjük, a nátriumglutamát a legizgatóbb "méreg". Minél több van belőle
az ételben, annál finomabbnak tűnik, és annál többet akar enni belőle.
25 éven keresztül CT-vel vizsgáltak -azok közül, akik a legtöbb szójás
ételeket fogyasztották- egy olyan csoportot. A tanulmány eredménye az volt,
hogy a legtöbb szóját fogyasztóknál fordult elő a legmagasabb arányú elmebaj
(dementia), illetve agysorvadás.
Ezeknek az embereknek mangán szintjük is jóval magasabb, amely az
agy ugyanazon részére mérgező, ahol az ismereteink szerint a Parkinson-kór
keletkezik.
Ez nem azt jelenti, hogy aki nem vegetárianus, az nem mérgezi magát. Csak
lehet, hogy nem eszik annyi szóját. A magyar ember legtöbbször vegetával és
piros arannyal főz, melyek bővelkednek ebben az "idegméregben".
Dr Blaylock már annyi kutatást végzett a nátriumglutamáttal kapcsolatban,
hogy a kutatás eredményeit még a kormányok és az FDA (Élelmiszer Hivatal)
korrupt kutató orvosai sem tudják megcáfolni, de nem engedik a média
közelébe, hogy nyilatkozzon a nátriumglutamátról vagy a NutraSweet és
társairól.
Emberek tizmilliói fogyasztanak nátriumglutamátot, édesítőszereket, és senki
nem mondja, hogy ezektől a szerektől mindenféle neurológia problémánk lesz,
beleértve a halált is, mint mellékhatást.
Dr Blaylock beszámol arról is, több ezer betegét szabadította meg a
gyógyszerek szedésétől azzal, hogy megtiltotta nekik a nátriumglutamátot
tartalmazó ételek fogyasztását, és magnézium kiegészítőket adott.
Pedig ezek a betegek mind különböző neurológiai betegségtől szenvedtek,
különböző epilepsziás jellegű rohamokkal. Arról nem beszélve, hogy a
nagymennyiségű gyógyszerek szedése ellenére is rohamuk volt.
Minden idegtudománnyal foglalkozó újság glutamát receptorokról beszél. Ma
nagyon felkapott dolog. Ellenben arról senki nem beszél és ír, hogy mit
keres a glutamát az ételben koncentrált formában, és miért?
Csak arról beszélnek, hogy a glutamát egyfajta izgató méreg. De arról már
nem, hogy a gyermekeknél is egyre több szívinfarktust okoz, és nem tudjuk
mitől történhetett, hiszen tegnap még semmi baja nem volt a gyermeknek, ma
meg megállt a szíve. Esetleg ma éppen megvakult az egyik családtagunk és
hasonló helyzet állt elő.
Ha megkérdezi az élelmiszergyártó cégeket, hogy az "élesztő-kivonat"
(nátriumglutamát) mit keres a csomagoláson levő összetevők listáján, büszkén
mondják, hogy a glutamát természetes formában fordul elő a természetben. A
paradicsom és tengeri hinár is tartalmazza.
Úgy gondolják, jogosan írják hatalmas betűkkel a csomagolásra, hogy
"100%-ban természetes". Ez a HAZUGSÁG!
A természetben teljesen más kötésben vannak jelen ezek a glutamátok.
Különböző aminosav- csoportokban vannak jelen, nem pedig
elizolált-szabad-aminosavként.
Ha tényleg természetes formájában fogyasztja a glutamátot, mint komplex
fehérjét, azt a gyomor képes rendesen megemészteni. Az emésztőrendszerben
szinte nincs szabadkötésű aminosav a paradicsomból, és a tengeri hínárból,
vagy bármilyen más természetes ételből.
Szabad kötésű aminosav nem létezik a gyomorban, hiszen ha természetes az
étel, akkor az kombinált aminosavként szívódik fel, amit a máj lebont, így
nagyon kicsi koncentrátumban fordul elő. Ezért a szervezetnek nem okoz
gondot.
Ha a gyártók hidrolizálják, vagy élesztő kivonatként adják az ételhez, akkor
az már nem természetes, és a címkézés is megtévesztő. Miután az aminosavból
szabadkötésű aminosavat állítanak elő, ez a szervezet számára már méreg.
Ha az emésztőrendszeren keresztül az a glutamic sav a szervezetbe kerül,
akkor a vér glutamic-sav szintje 20-szorosára emelkedik, de gyakori a
40-szeres koncentráció is. Az ugynevezett "blood brain barrier" nem képes
ilyen mennyiségű glutamic-savat lebontani, mivel ez nem természetes neki.
Tehát az állitás az étel csomagolásán, hogy " természetes", hazugság.
Aki nátriumglutamáttal telepakolt ételt eszik, annak néhány fűszernövény,
melyek blokkolják a glutamic savat, csillapítják a glutamát toxikus
hatásait: a kurkuma, silimarin /pl.máriatövismag flavonoidja is/, vagy gingko biloba.
De a legjobb javaslat az, hogy messziről kerülje a csomagolt ételeket.
Egyetlen csomagolt ételről sem lehet biztosan állítani, hogy ne lenne tele
glutamáttal. Az összetevők listáján kiderül, hogy a glutamát nem is egyszer,
hanem 2-3 vagy többször is szerepel.
Az összetevő listát úgy kell értelmezni, hogy a legelső helyen levőből van a
legtöbb, a második helyen levőből a második legtöbb, és így tovább.
Néhány eldugott glutamát név, melyet érdemes figyelni: minden ami
"hidrolizált", élesztőkivonatok, monosodium glutamate, monopotassium
glutamate, glutamate, glutamic-sav, zöldség-fehérje kivonat, zselatin,
minden ami "autolizalt" (autolyzed), sodium caseinate, búza-kivonat,
mesterséges izesités, természetes izesítés, aroma-azonos ízesítés, kalcium
caseinate, texturált-fehérje, tejsavó-izolátumok, ízfokozók.
Ha az összetevők listája "fűszerek" megnevezést tartalmaz, akkor a legtöbb
esetben az is tartalmaz glutamátot.
A törvény szerint, ha az ételhez már előre összekevert állapotban adnak
hozzá valamit, akkor nem kell feltüntetni az összetevők listáján a
glutamátot. Csak azt kell ráirni, hogy paprika-bors keverék, de
közben tele van glutamáttal is. Ellenben a címkére csak annyi kerül:
"fűszerek".
Ha az összetevő listáján több glutamátnak megfelelő nevet lát, az annyit
jelent, hogy az étel nagy mennyiségben tartalmaz glutamátot.
Elgondolkodott már azon, hogy miért nem tudja letenni a chips-es zacskót, ha
egyszer nekiállt az evésnek? Nézze meg az összetevők listáját, a
hidrogénezett olajokon kívül tele van glutamáttal. Az izgató toxinok
túlizgatják az érzékelőbimbókat a nyelvén, és további habzsolásra késztetik.
A toxikus hatás nem fejeződik be a nyelvnél, tovább izgatja az
emésztőrendszer glutamát receptorait, aztán a glutamát bekerül a
véráramlatba, onnan az agyába, és az agyban az agysejtjei a szó szoros
értelmében szétdurrannak. mivel a glutamát túlizgatja őket.
Vigyázzon, ne ez legyen a legnagyobb izgalma!
Aztán a lelkiismeretének könnyítése miatt a chips-et leöblíti diétás
kólával, és a kólában levő aszpartám rátesz még 1-2 lapáttal. Kész a recept
egy jó kis szivinfarktusra vagy agydaganatra, de lehet, hogy csak megvakul
tőle. Bármelyik is az eredmény, mind csupa izgalom.
Egyetlen kérdés maradt: miért teszik a nátriumglutamátot az ételbe?
Azért, mert a feldolgozott ételeknek egyébként hányingert keltő íze lenne,
és nem enné meg senki. Továbbá késztet az evésre, hízlal, betegséget okoz.
Vagyis üzletet hoz a házhoz.
Dr.Fábián Tünde
4026-Debrecen
Téma: Glutamát tartalmú ételek! Megszívlelendő..
Nincs hozzászólás.