Így készítsünk házi vajat
Előzmények:
https://embers-eg.webnode.hu/news/keszits-magadnak-vegyszermentes-fogkremet-/
https://embers-eg.webnode.hu/news/azonnali-gyogyir-torokfajasra-gyogyszer-nelkul-/
https://embers-eg.webnode.hu/news/csinalj-mecsest-ki-ne-dobd-a-citrus-hejat-/
https://embers-eg.webnode.hu/news/termeszetes-antibiotikumok/
https://embers-eg.webnode.hu/news/hagyma-de-holnap-is-/
https://embers-eg.webnode.hu/news/milyen-betegsegek-ellen-hatasos-a-hetkoznapi-diolevel-nep-praktikak-/
https://embers-eg.webnode.hu/news/hasznos-holmik-gyomber/
https://embers-eg.webnode.hu/news/a-szodabikarbona-47-fele-felhasznalasa/
https://embers-eg.webnode.hu/news/hasznos-holmik-fahej/
https://embers-eg.webnode.hu/
https://embers-eg.webnode.hu/news/oszi-torokszirup/
https://embers-eg.webnode.hu/news/a-doktorno-aki-meglatta-a-valosagot-/
A kereskedelmi forgalomban is megtalálható hamisított vaj disznózsírt, marhafaggyút, halolajt vagy akár petróleumszármazékot is tartalmazhat.
A vajhoz ráadásul nagyon zsíros tejszín is szükséges, és ha nem a megfelelő helyről vásároljuk, könnyen meglepetésekben lehet részünk annak összetevőit illetően – hívja fel a figyelmet Gheorghe Mencinicopschi táplálkozási szakértő.
Szerinte ugyanis a tejszínt nagyon egyszerű hamisítani liszt, zselé, aludttej, tojásfehérje, kréta vagy gipsz felhasználásával. Ugyanez ráadásul a vaj kapcsán is elmondható, amit a legjobban állati vagy növényi zsírok hozzáadásával lehet hamisítani.
Azonban, ha házilag készítünk vajat, megszabadulhatunk attól a dilemmától, hogy a boltban vásárolt termék mennyire eredeti. A művelet csak 15 percet vesz igénybe. Mindössze egy 32 százalékos vagy annál magasabb zsírtartalmú tejfölre van szükségünk, amelyet konyhai robottal addig keverünk, amíg szétválik a zsír és a savó. A savót áttöltjük egy másik edénybe és 2-3 kanál forró vizet adunk hozzá. Addig keverjük, amíg sima nem lesz, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Az eljárás az alábbi videón látható:
Forrás: filantropikum.com
Téma: Így készítsünk házi vajat
Nincs hozzászólás.