Iráni szárazság: Ahmadinezsád szerint a Nyugat pusztítja el a felhőket

2012.11.05 14:56

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/nincs-lehetetlen-fegyverunk-az-idojaras-/

 

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szerint Teherán ellenségei szárazsággal sújtják országát, mert megakadályozzák, hogy az esőfelhők elérjék az Iszlamista Köztársaságot.

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök azzal vádolta meg Irán ellenségeit, hogy szárazságot okoznak, mert elpusztítják az esőfelhőket, mielőtt azok Irán fölé érnének – idézte több perzsa hírportál is az államfőt.

A szélsőségesen Amerika- és Izrael-ellenes retorikájáról ismert Ahmadinezsád már korábban is tett hasonló kijelentéseket. Tavaly azzal vádolta a Nyugatot: összeesküdtek Irán ellen, hogy szárazsággal pusztítsák az Iszlám Köztársaságot.

„Az ellenség megsemmisíti az országunk felé tartó felhőket, de ezt a háborút Irán fogja nyerni” – idézte Ahmadinezsádot a többi között a BBC perzsa nyelvű hírportálja.

Irán rendelkezik egyébként a világon az egyik legszárazabb klímával, és az eső hiánya miatt az ország több részén szárazság-közeli állapotok alakultak ki.

 

https://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/egeszseg/mergez-etelek/idjaras-befolyasolas/1905-irani-szarazsag-ahmadinezsad-szerint-a-nyugat-pusztitja-el-a-felhket

 

 

Téma: Iráni szárazság: Ahmadinezsád szerint a Nyugat pusztítja el a felhőket

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása