Kegyetlen idők jönnek! 100 nap múlva világvége - ezúttal a skandináv mitológia szerint!

2013.12.03 18:43

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-teknyokaparo-jovendolesei-2-resz/

https://embers-eg.webnode.hu/news/hajnalhasadas-1260-nap-meg-van-idod/

https://embers-eg.webnode.hu/news/az-utolso-taltos/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szantai-lajos-iv-bela-kiraly-tanitasai-a-vilag-vegso-korszakarol-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/az-apokalipszis-jelkepei-1-resz/

https://embers-eg.webnode.hu/news/hamvas-bela-scientia-sacra-aranykor-es-apokalipszis/

https://embers-eg.webnode.hu/ujdonsagok/apokalipszis-/

 

A skandináv mitológia szakértői elkezdték visszaszámlálni a 100 napot a világvégéig. Van rá három bizonyítékuk.

 


Odin és Fenrir végső harca előzi meg a vikingek szerint a világvégét

 

Csütörtökön a brit York városában megszólalt az ún. történelmi Gjallar kürt. A skandináv mitológia szakértői innentől elkezdték visszaszámlálni az utolsó száz napot a világvégéig. A mitológia szerint ezt "minden telek leghidegebbike" előzi meg.

A vikingek abban hittek, hogy a nyár mint évszak megszűnik és az apokalipszis előtt három egymást követő tél sújt bennünket. A világvége másik jele szerintük, hogy az egész világon harcok törnek ki. "Sköll, a farkas és fivére, Hati hosszú üldözés után végül elnyelik Sól istennőt, a Napot, és fivérét, Mánit, a Holdat. A csillagok eltűnnek az égről, a Földre sötétség borul.

A skandináv mitológiával foglalkozó tudósok kiszámolták azt a napot is, amelyen a viking nép szerint bekövetkezik a világvége. Ez pedig nem más, mint 2014. február 22.

"Loki, a bajkeverés istene és vad fia, Fenrir kiszabadulnak. Ennek a vérszomjas farkasnak olyan hatalmasra nyílik a szája, hogy alsó állkapcsa a földet éri, a felső az eget, és még ennél is jobban kitátaná, ha lehetne. Szemében lángok táncolnak, orrlyukából lángok csapnak elő" - írja a Wikipédia a skandináv mitológiában ismert Ragnarökről, azaz a világ végét megelőző végső csatáról.

Az említett napon Fenrir megöli Odint, a skandináv mitológia főistenét. A világot hatalmas földrengések rázzák meg, megemelkedik a tengerek vízszintje, és áradások sújtanak, a felhők mérgekkel telnek meg, és a világ, ahogy addig ismertük, megszűnik.

Danielle Daglan szakértő előrejelzése szerint több jele is mutatkozott annak, hogy bekövetkezhet a vikingek által jelzett világvége.

Úgy véli, a világvége egyik előjele a "határok megszűnése". A legenda arról szól, hogy a világvégét megelőzően testvér testvér ellen harcol, és minden határ megszűnik. Daglan szerint a határok megszűnését az internet és a közösségi média jelenti, amellyel több millió emberhez eljuthatunk korlátok nélkül.

A másik jele a ránk váró, meteorológusok szerint rendkívül kemény tél. Azt is hangsúlyozták már, hogy elképzelhető, az elmúlt 100 év leghidegebb tele jön, egy kisebb jégkorszak, mégpedig a csökkenő naptevékenység miatt.

A harmadik előjelnek tekinti Daglan két óriáshal partra vetődését Kaliforniánál, ami szerinte Jormungand, az óriás tengeri kígyó kiszabadulását jelzi.

 

Topky/para

 

https://www.parameter.sk/rovat/kulfold/2013/11/17/kegyetlen-idok-jonnek-100-nap-mulva-vilagvege-ezuttal-skandinav-mitologia

 

 

Téma: Kegyetlen idők jönnek! 100 nap múlva világvége - ezúttal a skandináv mitológia szerint!

Dátum: 2014.01.26

Feladó: hitetlen tamas

Tárgy: 100 nap mulva vilagvege

nos ,azota tobb mint 100 nap telel.milyen vilagvege van? ezt is valki a lyukas zsebeben markolaszva a kukilojat talalta ki mint a sok sok vilagvege hadovat tamas

Új hozzászólás hozzáadása