Mézesmózes 2010-es levele

2012.07.11 09:25

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/blog/pi-klub/

 

https://files.mommo.hu/pictures/000/310/310029_c1318a4f35_s.jpg

 

Szia Imre!

Úgy látom, hogy sokan erről még nem tudnak. Üdv: ...
Magyarországot az idén egy mesterségesen létrehozott szörny fogja támadni. A szörny neve: DráGula. Ez nem vicc, a drágulások azaz infláció csak most fog ránk szakadni igazán. Ennek több oka is van, de a fő ok olyan, amiről sosem olvashatunk a közgázi könyvecskékben, azaz a forint szándékos leértékelése az euróval szemben, amit az MNB az idén több lépcsőben készül végrehajtani. Ez várhatóan várhatóan 20-25 százalékos leértékelést fog jelenteni a következő rózsadombi szilveszteri kerti tűzijátékig.

Eddig a forint árfolyama köztudottan irreálisan magas volt ahhoz képest, hogy gyakorlatilag már nincs is magyar gazdaság. Ennek az oka viszonylag egyszerű. Ahogy tudjuk, a "rendszerváltás" után elhúztak a tankok és megszálltak minket a bankok. A bankok azért jöttek, hogy haszonra tegyenek szert és ezt meg is csinálták. A játék szabályai (amit a bankok diktáltak a magyar kormányoknak) szerint a bankok elárasztották az országot mindenféle személyi és vállalati kölcsönökkel uzsorás kamatokkal, amik kompenzálták közben a vissza nem fizetett kölcsönöket is.

A bankok tehát nagyokat kaszáltak rajtunk és a hasznot rendszeresen ki is vitték az országból, miután persze euróra váltották az MNB-n keresztül. Az MNB pedig egyre több nemzetközi hitelt vett fel azért, hogy a Magyarországon tevékenykedő vámpírbankok által begyüjtött forintot ezek a bankok rendszeresen be tudják váltani kemény valutára mielőtt kiviszik az országból. A bankoknak tehát érdekükben állt, hogy a forintért minél több eurót kapjanak az MNB-től, azaz egy irreálisan "erős" forint kellett nekik.

Ami pedig a bankok érdekében áll, az a "rendszerváltás" óta már parancs a magyar kormányok számára. Csak úgy mellékesen, azért olyan nagy hatalmuk van a bankoknak, mert valóban a sok különböző néven működő bank nagy része egy maroknyi bankárdinasztia tulajdonában van és ezek a bankárdinasztiák az Európai Unió igazi (háttér)hatalma.

Tavaly megtörtént az utolso nagy forint beváltás a külföldi bankok javára, amikor az IMF-től felvett kemény valuta hitel jó része "konszolidációs" címen át lett nekik adva egy szép masnival átkötve. Ez volt az utolsó alkalom, hogy a vámpírbankok beváltották a rajtunk kaszált forintokat kemény valutára, mert közben elértük azt a pontot (különböző okok miatt, de ezt most nem részletezem), hogy ezentúl már nem fog tudni felvenni rendszeresen a magyar állam nemzetközi hiteleket.

Tehát, ezentúl már nem lessz érdekük magas szinten tartani a forint árfolyamát a bankárdinasztiáknak, hiszen már nem lessz miből ezt beváltani nekik kemény valutára a magyar államnak, a külföldi bankokat pedig nem igazán érdekli a forint. Mostantól az lesz az új játékszabály, hogy gyenge forint, mivel ez a multinacionális ipari cégek érdeke, akik Magyarországon gyártanak.

Ugyanis, minél gyengébb a forint, annál kevesebb saját valutát kell költeniük ezeknek a cégeknek (euro, dollár vagy yen) azért, hogy kifizessék a magyar munkabéreket forintban. Persze, eddig a gyenge forint lett volna a multinacionális gyárak érdeke, de elsősorban nem ők diktálják a játékszabályokat, hanem a már említett bankárok.

 

https://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=783

 

 

Téma: Mézesmózes 2010-es levele

Dátum: 2013.12.08

Feladó: Rhidapydaylig

Tárgy: BICLZnuq80



Új hozzászólás hozzáadása