Ninja Erő - NINJA MIND CONTROL 1. rész

2013.04.03 13:25

 

Kapcsolódó linkek..

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-maba/

https://embers-eg.webnode.hu/news/taisen-deshimaru-a-zen-es-a-harcmuveszetek/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szun-ce-a-hadviseles-torvenyei-5-resz/

Az eredeti könyv innen letölthető..

 

 

A Ninja Önuralom

 

 

Gyerekorunk meghatározó alakja, a Ninja, mint rendíthetetlen és sebezhetetlen, igazságos és láthatatlan hős, akivé válni akarunk. A lehetőség adott, és éretté is válhatunk erre a nemes feladatra. A gyermeki életrevalóságot a mentális és testi képességbe emeljük és utánajárunk a ninják történetének. Érdemes lenne a történelmi hagyományokkal és kialakulásukkal is foglalkozni, jelen helyzetben a részletes és szigorú dokumentációtól tekintsünk el, de visszatérünk rá, illetve kiegészítjük olyan saját gondolatokkal a témát, amely tudományosnak nem nevezhetőek, de mi szeretjük és vállaljuk.

A láthatatlan harcosok kettős arcát kiismerjük, öltözetükből és megbújó, osonó, nesztelen mozgásukból, "az éj leple alatt", a sötétség erőivel összhangban érik el céljukat. De mi ez a szándék? Több történet szerint bérgyilkosok, illetve kíméletlen harcosok. Mégis ennél sokkal mélyebb a valós tanításuk. Az igazi ninja harcosok nem gyilkosok. Példaképként tekinthetünk önuralmukra és arra, ahogy erőiket megélik, több, mint harcosság, tanítás, nevelés és gyógyítás is egyszerre. A lényegi megértéshez Ashida Kim által engedélyezett DOJO PRESS elektronikus könyvet vettük alapul, a címe:

 



NINJA MIND CONTROL



1984-ben jelent meg először és azóta világszerte elterjedt. Minden kétséget kizárva, a rekord számban eladott és legszélesebb körben olvasott könyvek egyike, amelyet a NINDJA Meditation valaha írt. Eddig 6 nyelvre fotdították le. Megvalósítja az önuralmat és kulcsot ad az univerzum titkainak megfejtéshez. Az igazi Mágikus Harcos (Mystic-Warrior) anélkül tud érvényesülni, hogy kirántaná a kardját. A vérontás nélküli harc Mestere. Mentális és fizikai képességeivel elkerüli, megzavarja megvezeti, és elhomályosítja ellenfele elméjét. A könyv feltárja a légzési technikákat és Kuji-Kiri kézpozíciókat, amelyek lehetővé teszik, hogy a Qi (Chi) életerőt egybeszervezzük, ápoljuk, képezzük magunkat, és keringessük az energiát, amely így körbeveszi, áthatja a testet és áramol benne. Ezekkel a módszerekkel a tudat olvasható, hipnotizálható és szuggerálható, a Ninja tud Magán uralkodni, tudja kontrolálni önmagát, és ezáltal eredményt ér el minden találkozásban, minden szembeszállásnál-szembeszegülésnél.
Továbbá, tartalmazza az ÖT Elem gyakorlatokat és a Mi Lu Kata - Az Elvesztett Nyom önvédelmi formuláját, amely még a legalázatosabbakkal is előfordulhat egy harcban.

 

 

 


Bevezető

 


"Nincsenek különleges emberek, csak a hétköznapi emberek rendkívüli helyzetekben."

Akik, azért olvassák ezt a  könyvet, hogy önző, manipulatív indokaiknak éljenek, azok csalódni fognak. Lehetséges, hogy néhány vélemény szerint, ez "fekete mágia" és ezért "gonosz", de az ilyen visszaélésekkel, próbálkozásokkal csak Magát buktathatja meg az elkövető.

Amit Mi akarunk tanítani, az távol áll ettől és sokkal értékesebb: Megtanulhatod, hogyan urald a Tudatot. Így egy óriási kalandban fogsz részt venni. Készülj fel arra, hogy megtapasztalhatod az áhítat, csoda és misztérium, rejtély által, hogyan közelítheted meg az elme külvilági határain túl önmagad belső szentélyét.

Ezek az oldalak a valaha feljegyzett gyakorlatok közül a legmélyebb és legősibb tudást tartalmazzák. Ne kezeld ezeket könnyedén, vagy megfelelő tisztelet nélkül, mert az extrém, szélsőséges erők akár jobbá is változtathatják meg az életed. Miután elkezdted, nem fordulhatsz vissza az elméddel  a múltba vagy nem ugorhatsz előre a jövőbe. Csakis a MOST valóságában lehetsz!

Ezek a  mozgások kiegyenlítik az energia áramlását a  testben, így régi sebeket gyógyítanak meg, kitöltve azt saját vitalitással. Ez az első előnye. Szokták mondani: "Mit ér a föld összes kincse, ha valaki nem egészséges?" Ezek a gyakorlatok visszadják az egészségét. Természetesen mindez nem történik meg azonnal, de a meditatív jóga pozíciók hatása összegződni fog. Egyszerűen csak elkezded, és egyszercsak észreveszed, hogy a fájdalom, ami az elején nyílvánvaló volt, már javult vagy elmúlt. Bizonyára a napi testmozgás jutalmaként elért jólétért is megéri ez a néhány perc.

Ne számíts arra, hogy csak elolvasod ezt a könyvet és azonnal tömegeket tudsz majd irányítani a tudatoddal. Ha erre akarsz törekedni, akkor sokkal többet kell majd saját Magad javítására fordítanod, mert ez egy sokkal nemesebb küldetés.

 



A másik előnye, hogy ezek a technikák lehetőséget adnak a fokozatos fejlődésre, egyre tisztábban, mindig épp megfelelően eljárni, és az energia nemcsak a fizikai testben áramlik, hanem az egész lényed szféráiban. Ezzel az erővel, az alacsonyabb szintű tudatosságon túlmutatva realizálhatod valódi természeted és helyed az univerzumban.

Ha már egyszer megszereztük az önismeretet és megismertük a Természet útját, akkor teljesen egyértelmű, hogy saját akaratunk ellenére senki nem képes befolyásolni.

Amennyiben ténylegesen megtanuljuk irányítani magunkat, akaratunkat, vágyainkat és elhagyjuk félelmeinket és szenvedélyeinket, akkor hatalmas eredményeket érünk el.
Ekkor hatalmunkban áll nem kiszolgáltatva lenni mások hóbortjainak és esetleges kicsinyes játszmáinak. Ez vonatkozik saját életvitelünkre is, amit mások felé példaként megmutatunk

Fell kell fedeznünk a Bennünk élő és Magunkban forrásként megtalálható Benső Békét. Amely paradox módon működik.
Úgy kell hassunk vele, hogy ne hivalkodjunk..
Úgy kell rombolnunk, hogy közbe építsünk..
 Mindig készen állva arra, hogy segítő kezet nyújthassunk azok felé, akik elindultak saját benső ösvényeiken és bátorításra várnak.

A leghosszabb út is egy lépéssel kezdődik, de az Út nem ér véget azzal, hogy tudatosítjuk magunkban a sötétséget.
A japán szó Kinjiru jelentése, titkos, elfedett, titkolt út.
Ezért vigyázzni kell annak aki ezen jár. Valószinűleg, nem mint fizikai úticélra kell itt gondolni, hanem inkább a Tudat egy útjára, melyre rálép minden "harcos", aki mer szembe-szeg-ülni, szembe-szállni magával és eleget gyakorol.

Jól vigyázzon, aki elkezdi ezt a belső utazást, mert vannak veszélyei: találkozik majd a lélek lényeivel és az én maszkjaival. Mernie kell átlépni a kétségek és az önmarcangolás gátjain, és az önismeret tükrébe tekintenie.

Ezek a technikák megvilágítják az Utat, a Forráshoz, ahol mindenre választ kapsz és minden egyszerű, minden egyértelművé válik. Itt olyan Erő van, ami elég ahhoz, hogy elpusztítson, de óriási szeretet is van itt, ami elég ahhoz, hogy halhatatlanná tegyen; és van elég bölcsesség is, ami ismeri a kettő közötti különbséget.

 



A lényeg a gyakorlás. A bölcsesség nap, mint nap érik be, egyszerű villanásonként a  bensődben, lassan növekszik az évek múlásával, de meg fogsz érkezni, megérik Benned. Ezer mérföldes utak is egy kis lépéssel kezdődnek és lépésekből épülnek fel. Az utazás nem ér véget, amíg Magadban el nem ismered, hogy elérted a célod. A pörgésbe lendült kerék már fut a végtelenségig, örök körök a halhatatlanságban.

 

 

"Nincsenek eszközeim; A tanulékonyság az én eszközöm.
    Nincs varázserőm; A személyiségem az én varázserőm.
    Nincs se életem. se halálom; Az aum (légzésszabályozás művészete). ami az
    életem ás a halálom.
    Nincs testem; A belátáson alapuló bölcsesség a testem.
    Nincs szemem; Villámlás a szemem.
    Nincs fülem; Az éber ügyelem a fülem.
    Nincsenek végtagjaim: A gyorsaság, ami az én végtagom. Nincs törvényem: Az
    önvédelem a törvényem.
    Nincs stratégiám: A sakkatsu jizai (megszabadulás az ölés, valamint az élet
    megóvásának szándékától) a stratégiám.
    Nincs tervem: A kisan (első adódó alkalom megragadása) a tervem.
    Nem teszek csodákat: Az igazság az én csodám.
    Nincs alapelvem; A rinkiohen (minden körülményhez való alkalmazkodás) az
    alapelvem.
    Nincs taktikám; A kyojitsu (üresség ás telítettség) az én taktikám,
    Nincs talentumom: A toi sokumyo (találékonyság)-ban van az én talentumom.
    Nincsenek barátaim: A lelkem a barátom.
    Nincs ellenségem: Az óvatlanság csak az ellenségem.
    Nincs páncélom: A jin-gi (jóindulat ás igazságosság) a páncélom.
    Nincs váram; A fudoshin (megingathatatlan lélek) a váram.
    Nincs kardom: A mushin (tudat üressége) a kardom.
    Ha ismered az ellenfeled és ismered önmagad:
    Vívj akár száz küzdelmet, százszor fogsz győztesen kikerülni.
    Ha nem ismered az ellenfeled, de ismered önmagad: veszíthetsz és nyerhetsz
    egyaránt.
    Ha nem ismered sem az ellenfeled, sem önmagad. Minden küzdelem, melyet
    megvívsz, veszteség lesz számodra."

    

(részlet Taisen Deshimaru - A zen és a harcművészetek könyvéből)

 

 

Téma: Ninja Erő - NINJA MIND CONTROL 1. rész

Dátum: 2017.03.15

Feladó: zsolnai gergely

Tárgy: tank ruha

nagyonlyo

Új hozzászólás hozzáadása