Piros Pirula blog - Beszédes Banklogók

2013.03.01 20:46

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/piros-pirula-blog-politizalo-szineszek-es-szineszkedo-politikusok/

 

 

Honnan ismerheted meg, ha egy civil megmozdulást nem felülről szerveznek.
Hát onnan, hogy soha nem ismerheted meg!

Mármint a megmozdulást... érted...
Nem? Nem érdekes... csak egy vicc akart lenni.
Mint látod, nem vagyok mestere a vicckészítésnek. Sebaj, azért megpróbáltam...

A lényeg... Szóval volt ez a "Millióan a sajtószabadságért" meg ez a "Nem tetszik a rendszer" megmozdulások, anno, nem is olyan régen, biztosan emlékeztek még... Belőlük nőtt ki ez az egész Gordon féle új egységfront. Megvan, ugye?
Akkor talán még arra is emlékeztek, hogy tele volt vele a TV meg a sajtó. Hergelték a népet hozzá elég rendesen, hogy a Viktor náci diktatúrát akar bevezetni, meg korlátozni akarja a sajtószabadságukat... (érted, mintha ők lennének a szabad sajtó... komolyan, ha nem kaptam volna némi humorérzéket a teremtőtől, már rég meghaltam volna egy agyvérzésben!)

No DE. Most viszont, hogy elindul egy mozgalom a Banki Adósok Érdekvédelmében, tehát egy olyan dologban, ami tényleg az emberekért jön létre, az igazságos bánásmódért, a jogszerűségért... szóval az emberek érdekeit próbálja meg képviselni az intézményekkel szemben, most mit lehet hallani a médiából?
Hát a tücskök ciripelését! Akkora a csend!

Semmit. De szinte nulla. No-thing!
No hírverés. No Dopeman videoklip a helyszínről. Semmi celeb vizit....
Most a Kulka Jánost se nagyon láttam a környéken....

Hát nem siralmas ez az egész? De most komolyan,
mi kell még az embereknek, hogy felébredjenek? Azon kívül, hogy mondjuk kinn van ezerötszáz ember a Kossuth téren, hogy a bankok egyértelmű szerződésszegése ellen tiltakozzon (amit már a bíróság is elismert, mégse lehet szankcionálni), erre a TV-ben este benyögik a tigriskölykök előtt, hogy valami 100-200 ember állítólag kinn hőbörgött ma a kilakoltatások ellen...

 



Magát a mozgalmat, megmondom őszintén nem ismerem. De abból, amit innen látok belőle, abszolút "igazinak" tűnik. Devizahitelt (és egyáltalán semmilyen hitelt) életemben soha nem vettem fel, és nem is fogok. Előbb fogok éhenhalni, mint hogy bemenjek egy bankba hitelért folyamodni. Viszont  van ismerősöm, aki igen, és most két és félszer annyit fizet, mint amilyen törlesztőre felvette a hitelt... pedig az árfolyam csak másfélszeres lett. (Ez meg hogy jöt ki? - szokta ilyenkor kérdezni a matektanárom.)

Múltkor találkoztam is vele, és döbbentem is nagyot az elkeseredett beletörődést látva a szemében. Nem mutatta semmi jelét bármi nemű tiltakozásnak a dologgal szemben.
Bank leszólt, hogy "Figyelj barátom! Holnaptól nem annyi, hanem ennyi! Kapish?"
Ő meg fizeti.
Amennyit mondanak, érted...
No, ennyi. Én a témát ennél mélyebben nem fogom tárgyalni, mert mint mondom, nem vagyok benne szakértő. Csak felületesen ismerem.
(A fórumon meg lehet vitatni, indítottunk neki egy szálat.)

Amíg viszont Árpádék küzdenek a Kossuth téren, én hoztam nektek csemegének egy-két logót. Mert azokhoz viszont értek... legalábbis állítólag... sokan ezt mondják. (ide jön majd a szerényen elpirulós szmájli, csak most le van tiltva)

Gondolom már megszoktátok, hogy ez a kedvencem, a logók.
Meg is mondom miért. Azért, mert aki érti a logók nyelvét, az érti, mire megy ki a játék. Az tudja olvasni a "nyelvezetüket".
Aki nem, annak persze csak "körök meg háromszögek" amibe egy "idióta blogger mindent belelát"...

Ja, igen. Kezdek belefáradni ebbe az egészbe, ahogy mindenhol kinevetnek amikor erre a témára kerül a sor, úgyhogy ezennel úgy döntöttem, hogy ez lesz az utolsó. Mármint ilyen logó vadászat. Az elkövetkező néhány hétben azt tervezem, mutatok nektek egy sor logót, aztán kész. Lezártam ezt a témát, és nem foglalkozom vele többet.
Annyira nem fontosak, hogy emiatt közröhej tárgya legyek. És kezdem azt érezni, többet árt ha megmutatom, mint amennyit használ. Úgyhogy a következő hetekben csinálunk egy utolsó nagy logó vadászatot, aztán befejeztük ezt a témát. Rendben?

Mai alkalommal a banklogókat fogjuk kicsit szemrevételezni.
Hátha kirajzolódik belőlük valami rejtett mondanivaló...
Nem is tudom, hol is kezdjem, mert egyik beszédesebb, mint a másik.
Kacagásra felkészülni!

 

LOGÓVADÁSZAT - BANKOK

 

 



Kezdjük talán az UniCredit-tel.
Elég egyértelmű Egy-Világ-Rend jel.

Az "UN" illletve "Uni" szócska egyébként az egyik kedvencük.
Amikor látod ezeket, hogy UNIVERSAL, Unilever, vagy maga az ENSZ, ugye UN.
Minden ilyen az egyesülésre utal, az Egy-Világ-Rendszerre... amin ezek a bankok egyébként gőzerővel ügyködnek, ha nem tűnt volna fel.

 De milyen lesz ez az Egy-Világ-Rend? Vajon kié lesz ez az egy Világ-Rend? Ki fogja uralni?
Mert ugye uralni azt kell azt az egy-világot. Az emberek azok birkák, valakinek terelgetnie mán' csak kell a nyájat (mondja az elitista).
Nos, nézzük meg, hátha megtudunk erről is némi információt, egy-két másik bank logóból...
Ki tudja. Nézzük meg!

Jöjjön akkor az Erste. Maga kinél bankol?
Hogy én kérem? Én a koronázott sárkánykígyónál! És maga?

Ez kivételesen nem vicc volt, ugyanis tényleg az.
Kicsit leegyszerűsítették ugyan, és a korona helyett csak egy karikát kapott fejére (ami ugye megint kis napkorong szimbólum is egyben)... de ahogy oda van téve a fejére, azzal egy egyértelmű utalást tettek a kígyó uralmára.

Ja, tudom, az csak egy "S" betű. Bocs.
És igazad van, tényleg, most ahogy így nézem, tényleg van "S" betű abban, hogy Erste. Úgyhogy abszolút jogos...

De ez a kígyós, napos, koronázós dolog se ma kezdődött...


A napocskákat inkább nem sorolom, azokat már a múltkor ugye letárgyaltuk. 10 banklogóból hétben beköszön egy kis napkorong. Bizonyára a véletlenek összjátéka az egész. Aggodalomra semmi ok. Nincs itt semmi összeesküvés kérem! Tessék csak szépen visszamenni aludni!


Ez is itt csak valami gördülő kavics kérem, ami véletlenül tökéletes kör alakúra sikeredett...


No de, most jön csak a legérdekesebb része a dolognak:

Ahhoz viszont, hogy ezt megértsétek, azt kell tudni, hogy a görög és a héber ábécében nem voltak külön számjegyek. Hanem a betűket használták a számok leírására.
Méghozzá úgy, hogy bizonyos betűk, bizonyos számoknak feleltek meg.





Az U, a V, és a W az angol ábécében, és a Vav a héberben (vagy vau-nak is ejtik, de nem kell megijedni, nem harap) voltak amik megfeleltek, illetve felelnek meg a mai napig a hatos számjegynek az arab számok közül.

Na most ez annyira ugyebár nincs benne köztudatban...
Ezért persze ki is lehet használni. Mert így ugye tele lehet nyomni 666-tal a logókat, anélkül, hogy az a templomba járó keresztény lakosságot különösebben felzaklatná...



A CIB bank logójával annyit tegyél, ha megkérhetlek, hogy fordítsd a feje tetejére az egészet, és máris látni fogod, azt, amit mondani akar...

666 aláhúzva! (U=6)

De ugye a V is egyenlő hattal, ezzel játszik el például a Volkswagen logója (ami három V egymásba ágyazva), most mondjátok, hogy a nácik valami mást képviseltek!



Úgy látszik mégsem.
És ha már itt tartunk, ugye, a W is egyenlő a 6-tal, mint az a fordító táblából jól látszik.
Úgyhogy most már lassan azt is kezded érteni, hogy miért kell odapötyögnöd minden internet cím elé, hogy "www", amikor az semmilyen információt nem hordoz a böngésző számára...

Talán mert más számára hordoz információt, fogalmazzunk úgy.





De ugyan miért pont a héber ábécé maradna ki a játékból! Még jó, hogy nem maradt.
A vav (illetve vau) jele a tábla képen jól látható, sárgával kiemelve. Kérem, hogy nézzétek jól meg! (Aki folyékony héberből, az természetesen felmentve.)
Megnéztétek?




Jó. Akkor most nézzétek meg ezt:



Ti mit olvastok?

És ezt! (Ha már ugye a bankoknál tartottunk...)




 Gondolom van, aki még mindig nem érti, de nem baj.
Azt kérem akkor, nézzétek végig 'Az üzenet' című filmet, ha még nem tettétek.
És ha majd végignéztétek, mutatok nektek egy még érdekesebb banklogót.






 
 
 
 
 


Szóval "Az üzenet" vége felé szó esik az esernyőről, és hogy a 11-es szám (avagy a két oszlop) egy fontos szimbóluma a hatalmi elitnek.
Mint ahogy arra már sokan rámutattak (nagyon helyesen), ez részben azért van, mert a 10-es szám az isteni szám a kabbalában, és így a 11 az Isten túlszárnyalását, túllépését szimbolizálja. (Valaki úgy tűnik, nagyon túl akarja szárnyalni a teremtőt, és ezért szeret azonosulni a 11-gyel...)

Jó. Akkor most vedd szemügyre EZT!
Te mit látsz?





Mert én elég egyértelműen egy 11-est látok (két oszlopot)
méghozzá egy esernyő alatt!! Az esernyő oltalmában...
No erre varrjál gombot!

És itt nem arról van szó, hogy az egyik bank logójában ezt meg ezt lehet látni...
Itt kérem jól látszik egyfajta jól összehangolt mondanivaló, ha végignézed a teljes palettát!

Aztán, milyen bank van még. Lássuk csak!
Ott van ugye a Budapest Bank, aminek a logója egy Monarch pillangó (elme-kontroll szakértők tudják, miért lényeges). Vagy a Volksbank, a szárnyas hatos (szárnyas V). A Raiffeisen keresztező "fasces" bárdjairól már szót sem említve...

De a legerősebb! Az adu ász! Mind közül.
Az amit a "egyetlen magyar bankként" tartanak sokan számon.
(de ha tudnák...)




Valahány évvel ezelőtt - már nem emlékszem - behozták ezt az új logót,
és akkor azt gondoltam magamban, hogy milyen randa, milyen torz lett. Mi a fenének kellett abból a P betűből ilyen ocsmányságot csinálni? Azért, hogy szimmetrikusabb legyen a logó?
De hát igazán szimmetrikus nem lett tőle. Randa, az viszont igen.

Gondolom, ilyenkor sokaknak megfordul az agyában, hogy hű de jó lenne elmenni logó tervezőnek!
Még szépérzék sem szükségeltetik, és lehet kapni százmilliókat egy-egy multinak a logójának a megtervezéséért. Az álommunka, nem?
No de tévedés ne essék, mert hogy ezek nem "csak úgy" randák. Hanem jó okkal randák!
Ezeket tényleg szakértelem randára megtervezni. Ilyet te nem tudsz. Neked nem fognak kifizetni százmilliót, ha csinálsz egy randa logót! Mert az nem úgy lesz randa, ahogy kell. Érted?
Még mindig nem?

Jó. Akkor elárulom.
A legmagasabb szintű titkos társaságot a titkos társaságok gyűrűi között...
de tényleg a legmagasabbat, azt ami még az Illumináti felett is áll, és az összes többi felett, és mindegyiket egy pontból uralja... Szóval azt a bizonyos "egy gyűrűt mind felett" (ami már közvetlenül Szauron nagyúr felé tartozik csak elszámolási kötelezettséggel...)
szóval azt Aleister Crowley alapította még a 20. század elején, és úgy nevezte el, hogy Ordo Templi Orientis. (O.T.O. avagy a keleti templomosok rendje)

Ennyit a dizájnos OTP logóról! Lehet, hogy ezért lett olyan "randa"?

No. Mára ennyit. Logóvadászattal legközelebb újra jelentkezem...
Addig is jó tüntetést mindenkinek. Úgy látom, hogy kezd melegedni az idő. Kíváncsi leszek, így mennyien lesznek kinn a Kossuth téren.

 

https://pirospirula.blogspot.hu/2013/02/beszedes-banklogok.html

 

 

Téma: Piros Pirula blog - Beszédes Banklogók

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása