Testtudatosság

2012.12.05 10:53

 

Előzmény:

embers-eg.webnode.hu/news/nem-a-tested-vagy-/

embers-eg.webnode.hu/news/a-szem/

embers-eg.webnode.hu/news/a-gondolat-utja-/

 

Testtudatosság

JóMagam nem osztozom abban a nézetben, hogy a lélek elhagyja a testet, amikor meghalunk. És az is épp ilyen fals számomra, hogy a belső szépség nem mindig mutatkozik meg kívül. A test maga a lélek és a szellem egyaránt. Vagyis a test tökéletes megnyílvánulása a teremtő képzeletnek, a léleknek. Amit látsz a tükörben, az vagy. Tetszik? Tett-szem?
Az arc, a szem... ragyog?
A hajad, körmeid életerősek?
A bőr fényes, pírul?
A tartásod egyenes?
Mozdulataid határozottak és rugalmasak?
Izmaid feszülnek?
Érzékszerveid élesek?
És azon túl... megérzed a simítását, ütését környezeted változásainak az idegeiden?
Megsejted a lépéseket, neszeket, megízleled az illatokat az éterben?
Hogyan mozdul a tested, táncolva, hangtalanul?
És a hangulataid testet öltenek, vagy te nyugodt csend, vagy fagyos némaság, vagy forró lélegzet, vagy robbanó üvöltés?

 



Állj a tükör elé, és nézz a szemedbe! Szembesülj... A pupilla fókuszába van tömörítve az összes élményed, az ÖSSZES! És bele van vésődve, égetve a lelkiismereted. Talán képes vagy megállni a tekinteted, talán képes vagy hosszan megtartani a kontaktot. Talán megerőlteted magad. Talán nehéz, talán egyszerű és könnyű. Mind a lelkedből szól.
Épp ez vagy, éppen ez.
Változtani akarsz? Kezd el.
Lustaság nincs, csak kiábrándulás. Aki kiábrándult, az nem mer álmodni. Fél képzelni Magáról mást. Rabja hazugságainak és kudarcainak. Lustaság nincs, csak gyávaság. Tehetetlenség sincs. A tetterőt a vágy ébreszti, az indulat nemes, a teremtés érzéki. Lustaság az, amikor nem kívánod Magadat!
A szépség és az erő összeforrnak egy testben. Ahogy a női és a férfi öntudatunk is. Nem csak az egyik és nemcsak a másik. A kettő egyben. Az ember tartását és fizikuma erejét, a terének uralását a férfiasság adja, a kifinomultságot és a részletek összehangolását, a simogató érzékenységet pedig a nő.
Amit megteszel a látszatért, azzal változtatod meg a lelkületed is. Újjászületni v-íz és lélek által. Minden sejtünkben képesek vagyunk megváltani magunkat. Nem elég belül, meditációs technikákkal álcázott képzelgésekkel, és elmerengő, szellemi magasságok filozófiája mögé bújni, miközben a testen jól látszik, a törékenység, az öregség tiszteletreméltósága helyett az elsorvadás, ki elhízott, szétfolyt öntudat, ki pedig szikárnak tűnő szívós mesterkéltségben csak egy elszívott spangli marad.

A külső és a belső egy és ugyanaz.
És a testi képességek egyenlőek a szellemi képességekkel. Lehet elképzeled, hogy ninja vagy. De még a kardot sem tudod megpörgetni, mert a test nem tudja letáncolni az egység élményét. Lehet elképzeled, hogy fantasztikus szerető vagy. De az ujjaid érzéketlenek, amikor a bőrhöz érnek, mert fejben már ott vagy, hogy ki kell elégülnöd. És nem elégülsz ki az érintésben, lelked nem oldódik meg a testtudatban, csak a teljesítmény kényszerében... Egyetlen érintés kárpótolhat minden törésért, ha merjük a jelentőségét fokozott figyelemmel érzékelni, ha idegrendszerünk képes az áramát vezetni.

A pillanatok mulandóak, de az öröklétben van összeforrva a beteljesedett pillanatok elégedettsége. Viszont ha pillanatról pillanatra elcsúszik a figyelem, akkor sem kielégülés, sem változás nincs, csak a halál. Hálával fogadd az érintést. Minden érintést, MOST!
És ahhoz, hogy erre képes legyél, ki kell élezned a testtudatosságodat, a figyelmedet.
És mi több! Érző, égő érzékeid megszelídítésében még Alkotóvá is válhatsz, a hangszerek, a színek, a szavak médiumán keresztül az egész életed lehet egy üzenet, egy emberöltőnyi érintés a Földön. Ez a test képes egy testtudatot ölteni a bolygóval és a galaxissal, élőlényeivel, vagy élettelenek tűnő(!) alkotásaival. Csodálatos egyesülések ezek.

 

A szellem és az ösztön Egy. A érzékiség az érzékelés.

Lehet testtutadod akár álmaidban is.

Mindennel érzéki kapcsolatban vagy, most is. Kezd itt, el tudod viselni? Érintkezz a szépséggel, töltődj fel a Természettel. Később lesz erőd átalakítani magadban a szörnyűt is, mert nem látod majd annak.


Nézz a tükörbe, nézz Te körbe a világodban! De ne ragadj meg a hibáztatásnál! Alkosd újra magad képzelettel, azonosítsd magad az ideáddal. Rezonanciádat azonnal veszik a sejtek, és maguk természetes elhaló és újjászülető mechanikájával kicserélődik az információ, amit elültetsz magadban.
Lásd az összefüggéseket, amit szervezetedbe jutatsz étel-ital, egyéb esszenciák ;), annak van szellemi ura, akivel kapcsolatba lépsz. A mágusoknak szolgálnak azáltal, hogy a mágus tiszteletben éli meg erejüket, vagyis szolgálja szervezetével azok világi megnyílvánulását. Egymás istenítése. Kit engedsz magadba? Kinek adsz testet magadban? Kit engedsz a világodba? Merre haladsz, mit látsz? Ki vagy és kivé válsz?

Most is történik, mert lélegzel.
Amikor a lélegzet megáll, csoda történik.
Lélegzetelállító élményekhez tudatosság kell. És merészség. Nem hinni a halálban, nem félni a végzetet, de tisztelni a természet erejét.
A test elhull, vagyis az esés, az esély végre megérkezik. A hullás, az esés, a zuhanás, a bukottság illúziójában képzelgünk, de ebből is elég már!

 Nem igazán értjük a lebegés természetét. Most sem a súly húz le, gravitáció. Ez az egyensúly. Ez nem a test neheze. Nem börtön. Sokan ezen a tévhiten nehezednek el és válnak nehézkessé, merevvé és kerülnek hazug képzelgések, ideológiák bűvkörébe, míg belebetegednek. A betegség a változás akadálya. Csak a bölcs tud rajta sírva nevetni. A fájdalom is gyönyör lehet abban, akinek a figyelme a változásé. Akinek a fejlődésre van figyelme, az megtöri magát, óvó burkát szétfeszíti, akinek az elmúlásra van figyelme, az elemészti magát, elrohasztja bensőjét.

A test tömege, ahol tömörűl az ég. Egy fókuszba, egy szívbe koncentrálódik a figyelem. Sűrűsége, űressége, paradox, mindenség. Leheletnyi mozdulat átrezgi az egészet. A egy-én-is-ég egy-en-súlya az, amikor tudja szándékát közvetíteni.

Állj meg két lábadon egyenesen, előbb, mint a katonák, "vigyázz!"-ba, utasított fegyelemmel, majd szólítsd fel magad: "pihenj!" - és így két lábon állva, engedd meg a testedet lazulni, majd figyeld meg, milyen pozíciót vesz fel, mi a kényelmes nyugalmi állapotod? Gerinced? Lábaid, térded? Csípőd? Nyakad, arcod? Milyen hangulat rezdül át a tartásodon? EZ VAGY. És változol.

 

 

Amivé a testedet teszed az a te eredményed. A teljes bizonyosságod. Csak RAJTAD múlik. Tett-szem.


A bölcs nem fejlődik. A bölcs tudatában van az összes lehetőségnek és iránynak. Egyszerűen dinamikus meditációban van azáltal, hogy irányt ad magának. Csak emberi mértékkel látszik ez emelkedésnek és süllyedésnek, látszik ez fejlődésnek, vagy hanyatlásnak. Látszik újjászületésnek és halálnak. Ez a Változás.

Állapotod miatt ne marasztald el magad, amiben épp most tudatosulsz. Szíved joga változtatni és az irány is a bölcsességedre van bízva.
Ki-Csodát engedsz Magadba? Mi-Csodát engedsz meg Magadnak? Minden megtestesülésre v-ár, általad. Kinek, minek engedsz teret és kit, mit ölelsz magadba növelni? Tett-szem Magamnak.

 

 


 

 

Téma: Testtudatosság

Dátum: 2012.12.30

Feladó: Raver:D

Tárgy: DE!

De akkor ktekedjél, azért is írtam. ÉN NEM TANÍTOK:DDD Azért írok, hogy vitatkozzunk.:D Még direkt rejtek is el benne teszteket:D

Dátum: 2012.12.30

Feladó: rave-őr

Tárgy: Re:DE!

Kötekedjél csak bátran:D

Dátum: 2012.12.29

Feladó: P.

Tárgy: téma

Kötekedhetnékem van valahol az eleje táján, de mégis megvan a pont, ahol el tudnom fogadni azt amit írsz. Most egyelőre nem lőném le a poént -ha lesz-, meg érik is bennem a gondolat.:)

Dátum: 2012.12.29

Feladó: P.

Tárgy: Re:téma

Amúgy nagyon tetszik a cikk összességében. Grat:)

Új hozzászólás hozzáadása