Tizenhárom

2012.04.14 23:59
Ma, mivel péntek 13.-a van, úgy gondoltam próbálom megközelíteni ezt a számot, kicsit elmélkedve róla mit is jelent, rendbe téve önmagamat is ezáltal a sok kusza információ között melyet a 13-ról lehet találni a világhálón. 
 
A tarotban a 13. lap a Halál lapja. Egy olyan határvonalat jelöl, mely két állapot között lebeg, és mindenképpen billen a változás irányába. Egy olyan túlfeszített létet jelöl, melyből sorszerűen, szabad akarattól mentesen kilép az ember, elkerülhetetlenül belépve a változás kapujába, de nem a haláléba. A kapura természetesen nem az van vésve, mint amit Dante látott pokoljárása során, hogy ki ott belép, hagyjon fel minden reménnyel, hanem pont ellenkezőleg. Lehetőség nyílik megszabadulni a régi kísértésektől és csábításoktól, amik addig akadályozták az egyéni beteljesülést. Emiatt is kell ezen a napon, illetve minden olyan alkalomkor, mikor kezd elege lenni az embernek, hogy megéri-e ragaszkodni olyan dolog után, mely csak tartósít egy amúgy is élet idegen, változástól mentes állapotot. 
 
A 13.-as tarot lap tehát jelzi az elkerülhetetlent, de ez a folyamat önmagunkban létrejövő tudatos metamorfózissal fel is gyorsítható. De gyakrabban lép közbe a sors, mintsem, hogy az ember képes legyen egyedül megváltania magát, hátrahagyva régi, felesleges rétegeit, melyek a múlthoz láncolják. 
https://fineartamerica.com/images-medium/may-morning-arkansas-river-thu-nguyen.jpg
 
 
A Ji-Kingben, a Változások Könyvében is szerepel a 13-as. Jóskönyvnek mondják, de inkább tanácsokat lehet kérni, illetve bizonyos döntéseket megerősíteni ezáltal. Sokszor használtam én is, és eléggé hatékonyan működik a maga nemében.
A Változás Könyvében jóslatnak adó 13-as Kua, az összetartozást és egységet jelöli. Testvéri, baráti, szerelmi kapcsolatra egyaránt utal és egyesülésre sarkal. A minden különbözőség ellenére nyilvánvaló szeretet állapotának lehetőségét és annak elmélyülését jelzi. 
 
 
Tehát, önmagában a 13-as szám nem jelent rosszat, csak annak aki fél a változástól és nem mer át kelni a rengetegen. 
Írásomat egy idézettel zárnám: 
 
Ne a változástól, az állandóságtól félj! 
 
Lao-ce
 

Téma: Tizenhárom

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása