TV függők - Olvasói levél

2012.11.03 11:59

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/pi-klub-fiatalok-ebreszto-a-ti-jovotok-a-tet-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/karos-rajzfilmek-a-comedy-centralon/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-media-sug-milyen-lesz-a-jovonk-technologiailag-/

 

 

Kedves Szerkesztőség!

 

Nagyon nagy szükség van a munkájukra, de magam is látom, hogy az emberek elbutult zombiként viselkednek és nem tudom sokszor eldönteni, hogy tényleg nem hallják és értik amit mondanak nekik, vagy csak nem akarják.


Nem akarom fenntartani Önöket, de mivel a nagy "szólásszabadság keretein belül" is van egy borzastó nagy téma, amivel foglalkozik a weblapjuk és rádiójuk is, a MÉDIA, így végre találtam egy közösséget, amit toboroztak, akikben reményeim szerint nem találok süket fülekre.

Nagyon felhúztam magam az utóbbi években, el is mondom miért, de amiért levelemmel Önöket találtam meg, az az volt, hogy nem hajlandó senkisem felismerni az egyik legnagyobb társadalmi problémát a TV függőséget. Igenis létező fogalom, amit nem hajlandóak elismerni az úgynevezett szakemberek és pokollá teszi az életemet. Anyukám megszállottja, mintha kitörölnék a memóriáját, siet haza, rámvágja az ajtót kirohan, mert kezdődik a filmje. Nem főz, egyedül a reklámidőben megy ki és betesz egy mosást, a lakást úgy hagyja ahogyan van, amikor munkából hazajön odadobja cuccait ahova puffan. Szinte drámai ami a viselkedésén tükröződik. Amikor előtte van nyugodt, de azt se hallja meg amit mondok, ha családi gondok várnak megoldásra a szappanoperákból jól látott nevetséges ájulási szituációt produkálja, felsikít, hogy most mi lesz ordít, de mint a sakál, nem olvas, nem lát, nem hall, ha megérkezik egy egyszerű villanyszámla, elordítja magát most meghalok, ez a világ milyen borzasztó stb. Ezt ha videora venném se hinné el senki hogy ezek így vannak. Nem beszél velem, ha valami olyanra hívom fel a figyelmét, hogy nincs itthon élelmiszer. Vagy hogy megint olyan dolgokat vásárolt össze amire nincs szüksége.

Már 15 éves korom óta tudom, hogy ez mind mind a tv miatt van ennek a mélyt árasztó fekete doboznak van ilyen romboló hatása, de nem tudok vele mit csinálni, ő zombiként viselkedik én meg az Ő viselkedésétől fogok megbolondulni, egyedül már semmit nem képes végiggondolni, csak bólogat, mintha már lassan én lennék az anyja. Nem tud viselkedni hivatalokban, már csak úgy viselkedik ahogyan a tiniribancként beöltöztetett, beállított emberek a tv-ben, interneten. Fél a kapcsolatoktól. Iszonyatos. De a legnagyobb veszekedésünk amiatt pattant ki hogy elromlott a tv-je és két napig nem tudott tv-t nézni. Hisztérikus rohamok követték egymást nap mint nap. Akkor megtalálta a rádiót, azt nem tudta, hogy nem szabad rárakni a meleg kandallóra, de csak ott tudta fogni. De ő nem ilyen nem lehet ilyen ez csak ennek a vacaknak köszönhető, de ha kikapcsolnám, vagy kidobnám a fenébe biztosan nekem jönne.

A szüleim elváltak, de szerencsére még apu idejénben felismerte a nagyszüleimmel, hogy a gyerekre nincsen jó hatással a televízió, ami telesugározná az agyamat az alánevető sorozatokkal idióta sablonos mesékkel. Elmentünk kirándulni, folyton utazgattunk, sétáltunk, igen leült velem társasozni, kártyázni, vagy elmentünk a rokonokhoz. Hangsúlyozom nem nézek tv-t, ahogyan a vőlegényem sem, ha mégis muszáj egy-egy ismerősnél csak 10 percre is nézni beálmosodunk, mint akik hipnozis hatása alatt vannak és úgy érezzük hogy semmihez nincs kedvünk, ilyenkor megrázzuk egymást megyünk kutyátsétáltatni és próbáljuk kerülni ezt a mocskot, fertőt.

Amikor a T-home bekötötte hozzánk a netet, mert szolgáltatót váltottunk, akkor a szerelő nem akarta elhinni, hogy én nem nézek tévét és bámult rám mint egy nem is tudom mire, elkezdte ajánlgatni az ilyen olyan tv-ket én meg nem is figyeltem rá. Miért lenne ettől jobb egy ember élete. Azt hitetik el velük amit akarnak.


Most az új felállás mivel közöltem édesanyámmal, hogy nem hagyom magára akkor sem, ha belepusztulok is mire erről leszoktatom, de beszélgessünk, hagyja a tv-t, ő ezt úgy értelmezte,hogy most bármi hírt hall, felkiált: jézusom, utána végigordítja a lakást menjek át hozzá és hallgassam, én mondom nem nézek ilyeneket, pláne a híradót ahol megnemerősített forrásokból....stb. vaaagy átjön szó szerint kicsapja majd becsapkodva az ajtót magnószerűen ugyanazt a hírt elmondja ahogyan mondta a bemondó ugyanazzal a hangsúllyal majd hozzátéve mi lesz itt.... Erre tátott szájjal nézek rá majd akkorát csapkod az ajtókra kishíja, hogy nem esik ki a keretből.

Ez ne lenne létező probléma??? Most kérem én, miért nem képesek bevallani, ennyire kevesen vagyunk akik ellen tudunk állni a társadalmi butító hatásnak, kb 300 családdal még ésszel sem bírjuk felvenni a harcot? Mindenki így akarja végezni? Mert eljön, igen eljön, és ha majd nem lesz olyan hogy áram, mert fogynak a kibányászható nyersanyagok, amivel ezt a szennyet tápláljuk, az emberek hisztérikus csordaként fognak egymásnak esni, mint az adagtól megvont drogosok és butaságokkal bíztatják egymást, mert olyan nincs, hogy valakiket álmaikból felébresszenek, vissza akarnak majd térni az illúzióba és ezek az emberek roncsok lesznek életük végéig.

Mit lehet ez ellen tenni?

Remélem olvasták és ugyanúgy meg vannak ezeken döbbenve mint én. De egyedül ennyi birkát nem lehet terelni. Lehetséges valamiféle összefogást generálni ebben az alvó országban?


Köszönettel, generált álomvilágtól mentes hétvégét kívánok.

 

https://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/media-befolyasa/1943-tv-fueggk-olvasoi-level

 

 

Téma: TV függők - Olvasói levél

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása