A Témakörök új bejegyzéssel bővült! Újkori meditációk - Gyertya

2013.01.03 16:50

 

Kapcsolódó linkek..

https://embers-eg.webnode.hu/ujdonsagok/paragramok-ut-az-isteni-elet-fele/

https://embers-eg.webnode.hu/ujdonsagok/paragramok-eggyevalas-az-isteni-erokkel/

 

 

Ajánló

 

Sziasztok!

 

Hogy mit ajánlok? Magadat! Haladj az önmegismerés útján, és fedezd fel belső világodat. Az általam közölt meditációk tudatomból kerültek felszínre, egyáltalán nem kötelező erejűek, viszont már az elolvasásuk hatást fog gyakorolni rád. Lehet, hogy ellenállást vált ki, lehet, hogy kíváncsivá tesz, vagy tettekre sarkall. Igazán az lenne szerencsés, ha kreativitásoddal rátalálnál a saját utadra és lelki békére. Ha szívedben erős vagy, már magabiztosan kalandozhatsz tudatodban. A külvilágból is egyre többet és többet látsz majd meg, felfedezel különféle energiákat. Legyél nyitott mindenre, de választani mindig kell! Tiszta szívből azt kívánom, hogy a jó választáshoz legyen egyre tisztább a látásod!

 

 

Most egy nyitott szemmel végzendő gyertya meditációra hívlak benneteket, amely három részből épül fel: Az első rész egy általános meditatív állapotba visz, a másodikhoz bátorság kell, a harmadikhoz pedig kitartás. Egy vastagabb (legalább 3 cm átmérőjű) fehér gyertya szükséges a gyakorlathoz, sötét helyiség, és csend. Ha félsz a sötétben, akkor ne kezdj hozzá. A legjobb, ha a gyertya mögött sötét a háttér.

 

Gyújtsd meg a gyertyát és ülj le a gyertyával szemben 1 m távolságban, kényelmesen helyezkedj el. Teljes figyelmeddel fordulj a látvány felé. Szemeidet pihentesd meg az aranyló lángon, a láng környékére is fordíts figyelmet. Nem kell hunyorítani, vagy erőltetni a szemeidet, lazán nézz. Néha fordítsd oldalra a fejedet mindkét irányba, így még többet enged magából látni a gyertyafény. Nem sokára érezni fogod, hogy megnyugvás tölt el. Ha ennyivel nem elégszel meg, folytasd:

 

Törekedj arra, hogy a szemeiddel ne pislogj túl sokat, próbálj lazán, de mégis egy pontba nézni. Fél óra elteltével fogalmazd meg magadban a kérést: „Szeretném látni a titkokat.” Hasson át a kérés, de a szemeidet ne erőltesd. „Szeretném látni a titkokat. Szeretném látni a titkokat. Szeretném látni a titkokat.” Képzeld el, amint a gyertya lángja a homlokod közepén a két szemed között helyezkedik el. Tudd, hogy ott van a homlokodon, a két szemed között. Erre koncentrálj pár percig, amíg észre nem veszed a gyertyaláng mögül rád pillantó szempárt, két szemei között a lánggal. Ne ijedj meg, csak a saját lelkiismereted az. Figyeld meg az érzéseidet mi közben hosszan a szemeibe nézel. Ha szeretnél tovább jönni, folytasd:

 

Tekintetedet nyugtasd a lángon. Hosszú cérna vékony fénycsóvákat láthatsz kilépni a lángból, néha úgy tűnik, hogy több gyertyalángot is látsz egyszer hátul, egyszer a láng csúcsából előtörni. Láthatsz fénycsíkot mely mintha sávosan más színű lenne, a lánghoz egész közel feltűnhet a zöld, a vörös, sárga. Figyeld meg, hogy a gyertya körül sávosan és nagyon halványan változnak a színek. A láng felett egyik sávhatárra szegezd a tekintetedet. Mereven nézz egy pontba, és erősen gondolj arra, hogy egy csőbe nézel bele. Ez az érzés legyen benned, egy csövön keresztül nézel egy pontba mereven. Érezned kell, hogy egy teret szeretnél áttekintetni, egy pontból előre menni. Érezd, idézd fel ezt az érzést szemeidben. Hirtelen függőleges fény vonalacskákat fogsz látni, először bordós vöröset és zöldet, majd citrom sárgát. Nézz tovább térben előre egy pontban. Ahogy ezt folytatod, előtűnnek újabb és újabb fényvonalak egymás mellett egy ívben, először csak a láng felett, majd oldalt és végül egy egész kör fogja átölelni a gyertyalángot. Amit mi egy ívnek látunk, az tulajdonképpen egy fénykupola. A gyertyaláng szivárvány fénye egy fénybuborék!

 

Egész-s-Ég legyen velünk!

 

A.

 

 

Téma: Újkori meditációk - Gyertya

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása