Újkori meditációk - Holdfény meditáció

2013.02.03 14:39

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/ujkori-meditaciok-szivarvany/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-gondolat-utja-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/bizonyitek-a-meditacio-immunerosito-hatasara/

 

 

Sziasztok!

  Ezt a meditációt azoknak ajánlom, akik törekszenek önmaguk mélyebb megismerésére, akik szeretik a lélekbúvárkodást. Alábbiakban a tenger a lelket szimbolizálja, a Hold energiáját magnetikusnak, bevonzónak kell érezni, tudni. (Nem elég elképzelni) A Hold magához vonzza a Nap kiáradó fényét és tükrözi azt ugyanúgy, ahogy a tudatos éned rezgéseit a tudatalattid veszi át. Hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? :D Legalkalmasabb a gyakorlatot éjszaka végezni, ha éppen Telihold van, az csak fokozza a hatást.

Helyezkedj el kényelmesen az ágyon, szemeidet hunyd be, és ha lecsitultak a gondolataid, el is kezdheted.
   Idézz fel magadban egy nyári estét, melyen a Telihold képe haloványan ugyan, de mindent megvilágít.

Figyeld a Holdat, merülj el benne, hangolódj rá legalább 2 percet tölts így el. Szólj hozzá magadban egyfajta áhitattal többször mondd el: „Világítsd meg lelkem tengerét. Világítsd meg lelkem tengerét. Világítsd meg lelkem tengerét.”

   Ekkor a Hold lassan ereszkedni kezd feléd. Egy sötétzöldes tengert látsz, (tudd, ez a hely benned van) és ahogy mélyül a víz, egyre hidegebb és átláthatatlanabb. Szélcsend van, a tenger felszíne nyugodt, hullámok csak néha fodrozzák. Engeded, hogy a Telihold egyre mélyebbre merüljön lelked tengerében, és ahogy lefelé halad halovány fénnyel világít át belülről. Finom meleg érzés járja át a lelkedet, mint mikor sötét eddig fénytelen részeid jutnának éltető fényhez (energiához).

   Hagyd hagy táruljanak fel a legmélyebb legsötétebb legelrejtettebb zugok is. Még nem látsz semmit, csak érzed, hogy valami történik benned. Finomtested pulzálására, majd elernyedésére leszel figyelmes a gyomrod tájékán, amint szakaszosan fel-feltöltődsz energiával. Érdekes ez a hely, figyeld meg mi rejlik tengered mélyén. Tele van érzelmekkel, gondolatokkal, amelyeket Te vonzottál magadhoz, ezek a Te vonzódásaid, ezek motiválják cselekedeteidet. Egy részükről van tudomásod is, de nagy részükről nincs.

   Nem kell félni, csak olyat fogsz érzékelni ami nem okozhat kárt benned. Mit találtál? Egy babát? Ki jutott eszedbe? Mit érzel? Valami emlékkép bukkant fel? Egy dal szólalt meg benned? Mi a szövege? Itt már nincsenek véletlenek. Fordíts időt a tapasztaltak tudatba emelésére, és az összefüggések keresésére.

Kellemes búvárkodást kívánok!

 

 

Téma: Újkori meditációk - Holdfény meditáció

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása