A hunok, Róma és Európa keletkezése

2014.03.04 12:47

 

Kapcsolódó link:

https://embers-eg.webnode.hu/news/szabir-blogja-a-hunokrol-szkitakrol-magyarokrol-/

 

A hunok, Róma és Európa keletkezése

 

A nyugati civilizáció a hunokat lenézően barbár, fosztogató, agresszív ősi ázsiai népnek tekinti. Az ausztrál történész, Hyun Jin Kim bizonyítékokkal alátámasztott legfrissebb kutatásai cáfolják a történelem hamisítók állításait.

A Sydney Egyetem történésze “A hunok, Róma és Európa keletkezése” (“Huns , Rome and the birth of Europe”) 2013-ban a Cambridge University Press által kiadott könyvében részletesen leírja, miként alapozták meg a hunok a feudális Európa kialakulását és miként jöhetett létre a Nyugat-Római Birodalom. A könyv bemutatja, milyen kifinomult politikai kultúrával rendelkeztek őseink. Belső Ázsiában éltek, sokféle kultúra befogadására voltak nyitottak, ezzel segítették a korai közép-eurázsiai kultúra meggyökeresedését. A Hun Birodalom egy igazi geopolitikai nagyhatalom volt.

hunok 1

A szerző, tanulmányában bemutatja, hogy a hunok először a közép-ázsiai szkíta területeket hódították meg, később nyugat felé vették útjukat. Hyun Jin Kim bemutatja Atilla hadviselését Róma ellen, de kitér a balkán, a közép-európai népek és a gallok meghódítására is. A könyv tárgyilagosan új megközelítéssel értékeli a hunok szerepét Európában, valamint a Római Birodalomra gyakorolt hatását.

A mű megjelenése alátámasztja a magyar őstörténet kutatók állításait, amelyek szerint a hunok nem valamiféle barbár, vérengző, vándorló népek voltak. A világ körülöttünk már régen tudomást szerzett a történelem hamisítók hazug állításairól.

 

Kapcsolódó... magyarno.com

 

 

Téma: A hunok, Róma és Európa keletkezése

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása