12 éve várja vissza halott gazdáját a hűséges kutyus Mátyásföldön

2014.03.06 23:20

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/hogyan-szabadul-akit-a-komondor-leszorit-/

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/nicole-harom-orat-tartotta-a-bajbajutott-lova-fejet-kepek-es-video/

https://embers-eg.webnode.hu/news/demeny-a-kotsog-macera/

https://embers-eg.webnode.hu/news/leragott-poraz/

https://embers-eg.webnode.hu/news/latod-nem-latod-na-latod-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/egy-allatmento-levele-egy-kedves-ismeretlen-ismeroshoz/

 

 

Sok csodálatos példáját ismerjük kutyáink síron túl is tartó hűségének. Az Állatportálon is beszámoltunk már olyan kutyusokról, akik évekig várták vissza halott gazdájukat.

 


 

Sajnos gyakran szörnyűségek történnek a gazdi halála után magányosan kóborló kutyákkal.
Mátyásföldön szerencsésen végződött egy rendkívül hűséges kutya már több mint egy évtizede tartó kálváriája.

Beni gazdája, egy cukrászmester 12 évvel ezelőtt halt meg. Csak a kutyája maradt utána, és az üres ház. Beni ragaszkodott volna a helyhez, ahol azóta is gazdáját várja, de elűzték.

Ha Beni ezután farkát behúzva elsompolyog, története egy lenne a sajnos gyakorta tragikus kutyaéletek közül. Csakhogy ez a kutya nem tágított. Nap közben a környéken kóborolt, általában gyalog, de olykor a buszozást is megkockáztatta. Mindenki megismerte Mátyásföldön, Sashalmon, Nagyiccén, Cinkotán. Az elhunyt cukrász házának környékén lakók pedig meghatottan figyelték Beni szenvedését és kitartását - és mára kialakult az a helyi közösség, amely örökbe fogadta. Egy helyi állatorvos felügyeli az öreg kutya állapotát, a lakók vacsorát, gyógyszert, éjszakai menedéket adnak neki.

Mivel hivatalosan kóbor kutyának minősült, a kutyabefogók újra meg újra megpróbálták begyűjteni. Beni azonban állandóan túljárt az eszükön, ezért egy idő után már nemcsak kötelességből, de dühből is üldözték. "Volt, hogy két kocsival eredtek nyomába, hálót feszítettek ki, hurokkal kergették, az utcabeliek meg az ablakokból kiabáltak: Beni, fuss, Beni, fuss. És Beni, pontosan értve a figyelmeztetést, a bolondját járatta a sintérekkel". Egy ilyen hajsza végén a kutya már majdnem hurokba került, de egy környékbeli asszony menekítette meg Benit, és a rendőrrel fenyegetőző hatósági embereket azzal küldte el, hogy kimondta: "a kutya az enyém".

Beninek azóta már chipje is van, amely menlevélként igazolja, hogy ő "önkormányzati kutya".
Mindmáig nehezen tűri, ha bezárják. Még mindig gazdiját várja, és attól fél, ha végre felbukkanna a cukrász, nem tud majd hozzá rohanni.

Az Szabad Föld
riportjából kiderül, hogy ez a rendkívül hűséges, barátságos, emberszerető kutya milyen jót tett a helyi közösségnek. Megható a közeli és távoli szomszédság felbuzdulása. Gyönyörű karácsonyt rendeztek Beninek, és nemsokára szobrot is állítanak a hűséges kutyának kedvenc meggyfájánál.

 

https://allatportal.hu/allati_hirek/12-eve-varja-vissza-halott-gazdajat-a-huseges-kutyus-matyasfoldon/623/

 

 

Téma: 12 éve várja vissza halott gazdáját a hűséges kutyus Mátyásföldön

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása