AIKIDO (Állj, Kígyó!), avagy a szeretet harcművészete

2013.07.01 13:56

 

Kapcsolódó linkek..

https://embers-eg.webnode.hu/news/taisen-deshimaru-a-zen-es-a-harcmuveszetek/

https://embers-eg.webnode.hu/news/ninja-ero-ninja-mind-control-2-resz/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-maba/

https://embers-eg.webnode.hu/ujdonsagok/i-ching-a-valtozasok-konyve/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szutrak-tanitasok/

 

 

A következő idézetek O-Sensei beszédeiből, költeményeiből, kézirataiból, valamint szájhagyomány útján terjedő történetekből származnak.

 


A Béke Művészete önmagaddal kezdődik. Dolgozz saját magadon és a Béke Művészetében kitűzött feladatokon. Mindenkinek van szelleme, ami kifinomítható; teste, ami edzhető egy bizonyos fokig; és egy neki megfelelő út, amit követhet. Semmi másért nem vagyunk itt, mint hogy megértsük a belső istenségünket és hogy megvalósítsuk a velünk született megvilágosodást. Ápoljuk a békét életünkben és aztán alkalmazzuk a Művészetet mindenre, amivel találkozunk.

Az embernek nincs szüksége építményekre, pénzre, hatalomra vagy rangra ahhoz, hogy a Béke Művészetét gyakorolja. A Menny ott van, ahol állsz, és ez az a hely, ahol gyakorolnod kell.

Minden dolog, anyagi és szellemi egyaránt, ugyanabból a forrásból származik és kapcsolatban áll egymással, úgy mintha egyetlen család lenne. A múlt, jelen és jövő mind az élet vonatkozásában léteznek. Az Univerzum egyetlen forrásból keletkezett és fejlődött ki, mi pedig az egyesülés és az összhang optimális folyamatán keresztül alakultunk ki.

A Béke Művészete orvosság a beteg világ számára. A világban gonoszság és zűrzavar uralkodik, mivel az emberek elfelejtették, hogy a dolgok ugyanabból a forrásból erednek. Térjünk vissza ehhez a forráshoz és hagyjuk magunk mögött az énközpontú gondolatokat, a jelentéktelen vágyakat, és a haragot. Azok, akiket semmi sem tart hatalmában, mindent birtokolnak.

Ha nem Kapcsolódsz össze Az igazi ürességgel, Sohasem fogod megérteni A Béke Művészetét.

A Béke Művészete mindenütt működik a Földön, a hatalmas méretektől a legapróbb növényekig és állatokig terjedő birodalomban. Az életerő mindent áthat, ereje pedig korlátlan. A Béke Művészete lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük és megcsapoljuk az univerzális energia e hatalmas tárházát.

Nyolc féle erő működteti a világot:
Mozgás és nyugalom,
Megszilárdulás és folyékonyság,
Kiterjedés és összehúzódás,
Egyesülés és szétbomlás.


Az élet növekedés. Ha megáll a technikai és szellemi növekedés, akkor semmiben sem különbözünk a halottaktól. A Béke Művészete a menny, a föld és az ember kötelékének a dicsőítése. Minden ami igaz, jó és szép.

Olykor nem árt, ha félrevonulsz a hegyek és a rejtett völgyek közé, hogy felújítsd kapcsolatodat az élet forrásával. Lélegezz be és hagyd, hogy elrepülj egészen az Univerzum végéig, lélegezz ki és hozd a kozmoszt újra saját magadba. Majd lélegezd be a föld minden termékenységét és vibrálását. És végül keverd össze a menny és a föld lélegzését a tiéddel, létrehozva ezáltal magát az Élet Lélegzését.

A menny és a föld minden törvénye benned él. Maga az élet az igazság, és ez soha nem fog megváltozni. A mennyben és a földön minden lélegzik. A lélegzet a fonal, ami összetartja a világot. Amikor érezhetővé válik az Univerzum légzésének a számtalan változata, akkor jelenik meg a Béke Művészete. Vegyük az árapály emelkedését és süllyedését. Amikor a hullámok a parthoz csapódnak, feltornyosulnak majd visszaesnek, miközben zajt keltenek. A lélegzésünk is ugyanezt a mintát kell hogy kövesse, miközben minden belégzéskor az egész Univerzumot befogadjuk a hasunkba. Négy kincshez juthatunk hozzá mindnyájan: a nap és a hold energiájához, a menny légzéséhez, a föld légzéséhez, és az árapály emelkedéséhez és süllyedéséhez.

Azoknak, akik gyakorolják a Béke Művészetét, védeniük kell az Anyatermészet birtokát, a világ isteni visszatükröződését, szépnek és frissnek kell azt megőrizniük. A harcosság szüli a természetes szépséget. A harcos finom technikái ugyanolyan természetesen jönnek elő, mint a tavasz, a nyár, az ősz, és a tél. A harcosság nem más, mint az életet fenntartó vitalitás.

Amikor győz az élet, megjelenik a születés; amikor pedig meghiúsul, jön a halál. A harcos állandóan élet-halál küzdelmet folytat a Békéért.

Elmélkedjünk a világ működésén, hallgassuk meg a bölcs ember szavait és tégy magadévá mindent, ami jó. Erre alapozva nyiss ajtót az igazság felé. Ne csukd be szemed az előtted lévő igazság előtt. Tanulmányozd hogyan folyik a patak vize a völgyben, simán és szabadon a sziklák között. Tanulj a szent könyvekből és a bölcs emberektől is. Minden - még a hegyek, folyók, növények és fák is - a tanítód legyen.

Minden nap új legyen azáltal, hogy magadra öltöd a mennyet és a földet, megfürödsz a bölcsességben és a szeretetben, s az Anyatermészet szívébe helyezed magad.

Ne mulaszd el azt, Hogy tanulj,A sziklák között csobogó Örökké folyó hegyi patak Tiszta hangjától.

A Béke a dolgok folyamatából ered - lényege olyan, mint a szél és a hullámok mozgása. Az Út olyan, mint a testünk vénái, melyekben vérünk kering az életerő természetes áramlását követve. Ha csak egy kicsit is eltávolodsz ettől az isteni lényegtől, akkor messze kerülsz az Úttól.

A szíved tele van termékeny magvakkal, amelyek arra várnak, hogy kisarjadjanak. Ahogy a lótuszvirág bújik elő a pocsolyából, hogy pompásan virítson, úgy készteti a kozmikus légzés a szellem virágát arra, hogy virítson és gyümölcsöt hozzon ezen a világon.

Hallgasd meg a fenyő, a bambusz, a szilvafa tanítását. A fenyő örökzöld, szilárd gyökerekkel, és tiszteletre méltó. A bambusz erős, rugalmas, törhetetlen. A szilvafa virága szívós, illatos és elegáns.

Tartsd a szellemed mindig ragyogóan és tisztán, mint a hatalmas égbolt, a nagy óceán vagy a legmagasabb hegycsúcs, és mindenféle gondolattól mentesen. A tested legyen mindig fénnyel és hővel teli. Töltsd meg magad a bölcsesség és felvilágosodás erejével.

Ha embertársaid "jó" és "rossz" dolgaival foglalkozol, egy rést hagysz a szíveden, amin keresztül behatolnak a gonoszságok. Ha másokat ellenőrzöl, ha másokkal versengsz, vagy ha kritizálsz másokat, az legyengít és legyőz téged.

A kardok éles csillogása, Amiket az út követői forgatnak Lecsap a gonosz ellenségre, Amely a saját lelke és teste Mélyén lapul.

A Béke Művészete nem könnyű. Egy végsőkig folytatott harc, melynek célja a gonosz vágyak és mindenféle hamisság elpusztítása. Alkalomadtán a Béke Hangja úgy zeng, mint a mennydörgés, kizökkentve az embereket a kábulatukból.

A kristálytiszta Éles és csillogó Szent kard Nem ad lehetőséget A gonosznak a pihenésre. A Béke Művészetének megfelelő gyakorlásához: Le kell csillapítanod a szellemedet és vissza kell térned a forráshoz. Meg kell tisztítanod a testedet és szellemedet a rosszindulatoktól, az önzéstől és a vágyaktól. Légy örökké hálás az Univerzumtól, a családodtól, a Természet Anyától és az embertársaidtól kapott ajándékokért. A Béke Művészete négy fő erényen alapszik: a Bátorságon, a Bölcsességen, a Szereteten és a Barátságon, amelyeket a Tűz, a Menny, a Föld és a Víz szimbolizál. A Béke Művészetének lényege abban áll, hogy megtisztítsuk magunkat a gonoszságtól, hogy összhangba kerüljünk környezetünkkel, és hogy eltávolítsuk utunkból az összes akadályt és korlátot.

Az egyetlen orvosság a materializmusra az, hogy megtisztítjuk a hat érzékünket (szemek, fülek, orr, nyelv, test és lélek). Ha az érzékek működését valami akadályozza, akkor az érzékelés tompa lesz. És minél tompább, annál szennyezettebbek lesznek az érzékek. Ez zűrzavart okoz a világban és ez a legnagyobb rossz. Tisztítsd meg a szívedet, tedd szabaddá a hat érzékedet, hagyd, hogy akadálymentesen működjenek, így az egész tested és lelked ragyogni fog.

Minden élet a szeretet megnyilvánulása. A Béke Művészete pedig a legtisztább formája ennek az alapelvnek. A harcos feladata, hogy megállítson mindenféle versengést és viszályt. Az univerzális szeretet sokféle formában működik; mindegyik megnyilvánulása szabadon kell, hogy kifejeződjön. A Béke Művészete igazi demokrácia.

Minden egyes mester, helytől és korszaktól függetlenül, meghallotta a szót és megteremtette a harmóniát a mennyel és földdel. Sok ösvény vezet a Fuji hegy csúcsára, de a csúcs ugyanaz - mégpedig a szeretet.

A hűség és az odaadás bátorsághoz vezet. A bátorság pedig az önfeláldozás szelleméhez. Az önfeláldozás szelleme hozza létre a szeretet erejében való bizalmat.

A gazdaság a társadalom alapja. Amikor a gazdaság stabil, a társadalom fejlődik. Az ideális gazdaság egyesíti a szellemit és az anyagit, és a legjobb árucikk, amivel kereskedni lehet, az az őszinteség és a szeretet. A Béke Művészetnek nincs szüksége fegyverekre vagy állati erőre a sikerhez; ehelyett összhangba kerülünk az univerzummal, megőrizzük a békét saját birodalmunkban, tápláljuk az életet, és megakadályozzuk a halált és a pusztítást. A szamuráj igazi jelentése egy olyan ember, aki szolgálja és ragaszkodik a szeretet erejéhez.

Tápláld és tisztítsd A harcos szellemet Amíg szolgálsz ebben a világban; És a saját belső lámpásoddal Világítsd meg az utad. A Béke Útja roppant széles, és megmutatja a rejtett és látható világok nemes céljait. A harcos az istenség élő oltára, olyan valaki, aki ezt a nemes célt szolgálja.

A szellemed összhangban kell hogy legyen az Univerzum működésével, a tested az Univerzum mozgásával; a testet és a szellemet össze kell olvasztani és egyesíteni kell az Univerzum tevékenységével. Még ha teljesen különbözik is a mi utunk a múlt harcosainak művészetétől, nem kell teljesen elvetni ezeket a régmúlt utakat. Fogadjuk be ebbe a Művészetbe a tiszteletre méltó hagyományokat friss ruhákba öltöztetve, és a klasszikus stílusokra alapozva hozzunk létre jobb formákat. A Béke Művészete lehetővé teszi, hogy a belső istenséged egyre fényesebben ragyogjon. Ne foglalkozz mások jó, és rossz dolgaival. Ne tervezz és ne cselekedj természetellenesen. Elméd nyugodjon a Béke Művészetén, ne bírálj más tanítókat és hagyományokat. A Béke Művészete soha nem fékez, nem korlátoz, és nem bilincsel meg semmit. Mindent felölel és megtisztít. Ôszintén gyakorold a Béke Művészetét, és a rossz gondolatok és tettek eltűnnek. Az egyetlen vágy, aminek maradnia kell az, hogy egyre többet és többet gyakorold az Utat. A felvilágosultak sohasem állnak meg az előrehaladásban. Az ilyen elsajátított dolgoknak a megvalósulását nem lehet szavakkal és elméletekkel leírni. A legtökéletesebb tettek a természetben található mintákat visszhangozzák.

Nap mint nap Keményen gyakorolj, Finomítva a technikádat: Az Egy segítségével győzd le a Sokat! Ez a Harcos tudománya. A Harcos útját Nem lehet leírni Szavakkal vagy betűkkel: Ragadd meg a lényeget És haladj a megvalósítás felé! Az edzés célja az, hogy vessünk véget a lazításnak, erősítsük meg a testet és tisztítsuk meg a szellemet. A vas tele van szennyeződésekkel, amelyek gyengítik azt; kovácsolással acéllá válik és borotvaéles kard lesz belőle. Az ember ugyanígy fejlődik. Ôsidők óta A szorgalmas tanulás és bátorság Az Út két pillére: Az edzés erényével, Világosítsd meg a tested és lelked.

Az oktatók csak egy töredékét adhatják át a tanításoknak. A te odaadó gyakorlásodtól függ a Béke Művészete titkainak az életre keltése. A Harcos Útja az emberiességen és az őszinteségen alapszik; a harci vitézség lényege az igazi bátorság, bölcsesség, szeretet és barátság. A harciasság fizikai aspektusainak a hangsúlya jelentéktelen, mivel a testi erő mindig korlátozott. Az igazi harcos mindig három fegyverrel rendelkezik: a békesség ragyogó kardjával; a bátorság, bölcsesség és barátság tükrével; valamint a felvilágosodás értékes drágakövével. Az emberi szív semmiben sem különbözik a menny és a föld lelkétől. Gyakorlás közben mindig figyelj a menny és a föld, a víz és a tűz, a yin és a yang kölcsönhatására.

A Béke Művészete az ellent nem állás törvénye. Mivel nem áll ellent, már a kezdetekkor győz. A rossz szándékúakat és a vitázókat azonnal legyőzik. A Béke Művészete legyőzhetetlen, mivel semmivel sem verseng. Nincsenek versenyek a Béke Művészetében. Az igazi harcos legyőzhetetlen, mivel nem verseng semmivel. A győzelem azt jelenti, hogy legyőzzük a versengés szellemét, ami bennünk lakozik. Az ellenfél megsebesítése önmagad megsebesítése. A Béke Művészete az agresszió kontrolálása anélkül, hogy sérülést okoznánk.

A teljesen tudatára ébredt harcos képes szabadon használni a menny és a föld minden elemét. Az igazi harcos megtanulja, hogyan fogja fel az Univerzum tevékenységét, és hogyan alakítsa át a harci technikákat a tisztaság, a jóság és a szépség eszközévé. A harcos szelleme és teste át kell hogy itatódjon felvilágosult bölcsességgel és mély nyugalommal.

Mindig vibráló és örömteli módon gyakorold a Béke Művészetét.

Fontos, hogy kidolgozzunk egy olyan stratégiát, amely minden kéznél lévő fizikai helyzetet és elemet felhasznál. A legjobb stratégia egy korlátlan válasz-halmazban rejlik. Egy jó állás és pozíció helyes lelkiállapotot tükröz. A jó technika kulcsa az, hogy egyenesen, és a középpontban tartsuk a kezünket, a lábunkat és a csípőnket. Hogyha van egy középpontunk, akkor szabadon mozoghatunk. A fizikai középpont a has; ha az elmédet is oda helyezed, akkor biztosított a győzelem. Úgy mozogj, mint a fénysugár: Repülj, mint a villám, Csapj le, mint a mennydörgés, Egy stabil középpont Körül forogj.

A technikák a világunk természetét tükröző négy tulajdonságot használják. A körülményektől függően: keménynek kell lenned, mint a gyémánt, hajlékonynak, mint a fűzfa, lágynak-folyónak, mint a víz, vagy üresnek, mint az űr.

Ha ellenfeled tűzként csap le rád, legyél víz, teljesen folyékony, mely szabadon áramlik. A víz a természeténél fogva sohasem ütközik össze semmivel. Ellenkezőleg, minden támadást ártalmatlanul elnyel. Ha a jobb és a bal egymással összhangban működik, minden technika létrejön. A bal kéz megragadja az életet és halált; a jobb kéz kontrollálja őt. A négy végtag a menny négy pillére, és a nyolc irányt jelentik, yin-t és yang-ot, belsőt és külsőt.

A jobb kezedben Legyen yang A bal kezed yin-jével Tarts őt egyensúlyban, Így vezesd partnered. A Béke Művészetében a technikák se nem gyorsak, se nem lassúak, és nincsenek belül sem kívül. Meghaladják az időt és teret.

Törj elő a Nagy Földből; Emelkedj fel, mint a Nagy Hullámok; Állj úgy, mint egy fa, ülj úgy, mint egy szikla; Használd az Egyet, hogy legyőzd az összest. Tanulj és felejts!

Amikor az ellenfél közeledik, belépéssel fogadd őt; amikor pedig visszalép engedd útjára.

A test háromszög kell hogy legyen, az elme pedig kör. A háromszög az energia fejlesztését jelenti és ez a legstabilabb pozíció. A kör a nyugalmat és a tökéletességet szimbolizálja, a technikák végtelen sokaságának a forrását. A négyzet a szilárdságot jelenti, a használt kontroll alapján.

Mindig légy szoros kapcsolatban a mennyel és a földdel; így a világ a valóság fényében jelenik meg. Az önteltség el fog tűnni, és képes leszel bármilyen támadással összhangban lenni.

Ha elég nagy a szíved ahhoz, hogy befogadja az ellenfeleidet, akkor képes vagy alaposan átlátni őket és elkerülni a támadásaikat. És amint befogadtad az ellenfeleid, képes leszel irányítani őket azon az úton, amit a menny és a föld mutat meg neked.

A gyengeségtől való mentesség Nem hagyja figyelmen kívül Az ellenfeleid Kemény támadását:

Lépj be és cselekedj! Ne tekints félelemmel és utálattal erre a világra. Bátran nézz szembe bármivel, amit az istenség felajánl.

Az ember minden egyes napjában van öröm és harag, fájdalom és élvezet, sötétség és világosság, növekedés és hanyatlás. Minden pillanatba bele van vésve a természet nagy alkotása - ne utasítsd vissza és ne ellenkezz a dolgok kozmikus rendjével.

A világ védelmezői, Az istenek és buddhák Útjának őrangyalai, És a Béke technikái lehetővé teszik,Hogy szembenézzünk minden kihívással.

Maga az élet mindig egy próba. Az edzés során tesztelned és csiszolnod kell önmagad, hogy szembe tudj nézni az élet nagy kihívásaival. Lépj túl az élet és a halál birodalmán, és képes leszel nyugodtan és biztosan megoldani minden nehézséget, amivel szembekerülsz. Még a nehézségeknek, a kudarcnak, és a rossz embereknek is legyél hálás. Ilyen akadályokkal való megbirkózás fontos része a Béke Művészete gyakorlásának.

A siker kulcsa a kudarc; Minden hibából tanulhatunk valamit.

Szélsőséges esetekben az egész univerzum az ellenségünkké válik; ilyenkor lényegbevágó az elme és a technika egysége - ne hagyd meginogni a lelkedet! Abban a pillanatban, amint egy harcos szembekerül ellenfelével minden dolog figyelme középpontjába kerül. Még ha egy ellenfél Hív is ki téged, Légy résen, Mert mindig egy sereg ellenfeled Vesz körül.

A Béke Művészete az, hogy véghezvigyük azt, ami hiányzik. Fel kell készülni arra, hogy az ember kilencvenkilenc százalékát kapja az ellenfele támadásának és szembe kell hogy nézzen a halállal, hogy megvilágosítsa az Utat. A technikáinkban teljesen belépünk a támadásba, teljes mértékben egybeolvadunk vele és biztosan kontrolláljuk azt. Erő lakozik ott, ahol a ki összpontosított és stabil; rendetlenség és zűrzavar támad ott, ahol a ki megreked.

A ki-nek két típusa van: közönséges ki és valódi ki. A közönséges ki durva és nehéz; a valódi ki könnyű és változatos. A jó teljesítményhez meg kell szabadítanod magad a közönséges ki-től és valódi ki-vel kell átitatnod a szerveidet. Ez a hatásos technika alapja. A Béke Művészetében sohasem támadunk. A támadás annak a bizonyítéka, hogy az ember elveszítette a kontrolt. Soha ne menekülj el egy kihívástól sem, de ne nyomd el és ne kontroláld természetellenesen az ellenfelet. Hagyd a támadót úgy támadni, ahogy akar, és olvadj össze vele. Soha ne szaladj az ellenfél után. Térítsd el a támadást és kerülj mögé határozottan. Maga előtt látva engem, Az ellenfél támad, De ekkor már Biztonságban Mögötte állok.

Amikor megtámadnak, egyesítsd a tested felső, középső és alsó részét. Lépj be, forogj el és olvadj egybe az ellenfeleddel, az elülső részével és a hátával, a jobb és a bal oldalával.

A szellemed az igazi pajzsod. Állandóan szembekerülünk ellenfelekkel, de tulajdonképpen nincs is ott ellenfél. Lépj be mélyen a támadásba és semlegesítsd azt, miközben eltéríted az erejét a saját hatósugaradba. Ne nézz mereven az ellenfeled szemébe: megigézhet. Ne rögzítsd a tekinteted az ő kardján: megfélemlíthet. Egyáltalán ne összpontosíts az ellenfeledre: elveszi az energiádat. A gyakorlás lényege, hogy az ellenfelet vondd be teljesen a saját hatáskörödbe. Ekkor ott lehetsz, ahol akarsz. Még a legerősebb ember erejének is korlátozott hatóköre van. Vondd ki őt a hatóköréből úgy, hogy kerüljön bele a tiedbe, így elveszíti az erejét.

Jobb és bal, Kerülj el minden Vágást és hárítást. Ragadd meg az ellenfeled szándékait És hiúsítsd meg mindegyiket! Az igazi Béke Művészetében egy harcosodat sem kell feláldoznod az ellenség legyőzésére. Úgy győzd le az ellenfelet, hogy közben te magad állandóan biztos és támadhatatlan helyzetben legyél; ekkor senkit sem ér veszteség. A Harcos Útja, a Politika Művészete az, hogy megelőzzük a bajt. Ez azt jelenti, hogy szellemileg győzzük le az ellenfelet úgy, hogy rádöbbenjen a cselekedete ostobaságára. A Harcos Útja a harmónia megteremtése.

Sajátítsd el a Béke Művészetének Isteni technikáit, Így egy ellenfélnek Sem lesz mersze Kihívni téged. Ne siess az edzés során, mert legalább tíz év kell ahhoz, hogy elsajátítsd az alapokat és fellépj az első lépcsőfokra. Soha ne tekintsd önmagad mindent tudó, tökéletes mesternek; naponta kell gyakorolnod a barátaiddal és a tanítványaiddal, együtt kell, hogy haladjatok a Béke Művészete útján. A fejlődés azoknál jelentkezik, Akik megállás nélkül Gyakorolnak; A titkos technikákba vetett bizalom Sehová sem vezet. Hasztalan, Ha egy adott technikával Babrálsz. Egyszerűen cselekedj döntően Tartalékok nélkül!

Hogyha megérted a menny és a föld valódi formáját, megvilágosodsz és eléred a saját valódi formádat. Hogyha megvilágosodott egy adott alapelv, ültesd azt át a gyakorlatba. Minden gyakorlat után gondolkodj el a fáradozásaidon. Eszerint haladj folyamatosan. A Béke Művészete ekképp foglalható össze: Az igazi győzelem önmagunk legyőzése; mielőbb jöjjön el az a nap! "Az igazi győzelem" rezzenéstelen bátorságot jelent; "önmagunk legyőzése" a lankadatlan erőfeszítést szimbolizálja; a "mielőbb jöjjön el az a nap" pedig az itt és most-ban elért győzelem dicső pillanatát jelenti. Vesd félre a korlátozó gondolatokat és térj vissza a teljes ürességhez. Állj a Nagy Ûr középpontjában. Ez a Harcos Útjának a titka. Ahhoz, hogy megvalósítsd az igazi Béke Művészetét, képesnek kell lenned arra, hogy szabadon mozogj a látható, a rejtett és az isteni birodalmakban. Hogyha a maga valójában Érted meg A Béke Művészetét, Ezt a nehéz utat, Ez magába zárja a teljes mennyet. A Béke Művészetének a technikái állandóan változnak; minden összecsapás egyedi, a válasz pedig természetesen kell, hogy létrejöjjön. A ma technikái holnap már mások lesznek. Ne hagyd, hogy rabul ejtsen egy kihívás formája és megjelenése. A Béke Művészetének nincsen formája - ez a szellem tanulása. Végül is a technikákat el kell felejteni. Minél előrébb tartasz, annál kevesebb a tanulnivaló. A Nagy Út tulajdonképpen Nem Út. A Béke Művészete, amit gyakorlok, helyet ad a világ mind a nyolcmillió istene számára, és én együttműködök mindannyiukkal. A Béke Istene hatalmas és minden országban mindent megparancsol, ami isteni és felvilágosult. A Béke Művészete az imádságnak egy formája, ami fényt és meleget ad. Felejtsd el a kis önmagadat, különülj el a tárgyaktól, és akkor fényt és meleget fogsz árasztani. A fény a bölcsesség; a meleg a könyörület. Oltárok és templomok építése nem elég. Formálj magadból egy élő buddha képet. Mindannyian át kell hogy változzunk a könyörület istennőivé, vagy győzedelmes buddhákká. A Békére számíts, hogy életre keltsd A sokféle energiádat; Békítsd ki a környezetedet És hozz létre egy szép világot. Az Istenség nem valami fölöttünk lévő dolog. Benne van a földben és saját magunkban.

Egyesítsd magad a kozmosszal, és felsőbbrendűségi gondolataid eltűnnek. A felsőbbrendűség a szentségtelen világban van. Amikor eltűnik a felsőbbrendűség minden nyoma, megmutatkozik a valódi személy, az Isteni Lény. Ürítsd ki önmagad és hagyd működni az Istenit.

Nem láthatod és nem érintheted az Istenséget a durva érzékeiddel. Az Isteni benned van, nem pedig másutt. Egyesítsd önmagad az Istenséggel, és képes leszel bárhol érezni az isteneket, de ne tapadj és ragaszkodj hozzájuk.

Az Istenség nem szereti, ha bezárják egy épületbe. Azt szereti, ha a szabadban van. Pontosan itt, ebben a testben van. Mindnyájan egy élő univerzum vagyunk, egy élő szentély.

Amikor meghajolsz az univerzum előtt, az ugyanúgy meghajol előtted; amikor Isten nevét kiáltod, az visszhangzik benned. A Béke Művészete egy olyan vallás, amely nem is vallás; tökéletesíti és kiegészíti a többi vallást.

Az Út roppant széles. Ősidőktől kezdve a mai napig még a legnagyobb bölcsek sem voltak képesek felfogni és megérteni a teljes igazságot; a mesterek és a szentek magyarázatai és tanításai csak egy részét teszik ki az egésznek. Senki sem tud ezekről a dolgokról a maguk egészében. Egyszerűen csak fordulj a fény és a meleg felé, tanulj az istenektől, és a Béke Művészetének odaadó gyakorlásán keresztül válj eggyé az Istenséggel. A menny és a föld Isteni szépsége! Minden teremtmény Egyetlen család Tagja.

 

https://szeretetmuveszete.mindenkilapja.hu/html/23483562/render/o-sensei-mondasai

 

Téma: AIKIDO (Állj, Kígyó!), avagy a szeretet harcművészete

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása