Balla Ede Zsolt - Szakrális földrajz

2014.01.05 11:55

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/magyar-vallas-vilagvegetol-vilagvegeig-reszlet-nyelvemlekek/

https://embers-eg.webnode.hu/news/eredetunk-eredete-szantai-lajos-egyiptom-2011/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szantai-lajos-egyiptom-a-regiseg-mitosza-1-2/

Hagyományőrzés

 

 

Nyíregyházán 2012.április 16.-án azonos című könyvének bemutatóján készült felvétel. Könyvéből részlet:


" A szent földrajz (szakrális földrajz) bolygónk szellemiség és lelkiség szintű bemutatásával foglalkozik, a spirituális világ fizikai világunkra való rávetülésének rajzát adja. Finomanyagi (szupramateriális) és energetikai léte miatt minőségekkel, nem mérhető vagy számszerűsíthető adatokkal dolgozik. A szent földrajz a "láthatatlan világ" energiarendszereit és működését vizsgálja a téridőben, a szellemi szintről (Teremtőtől) érkező életerő eloszlását az anyagi világba és vissza. A szakrális földrajz világa hasonlatos az ezoterikus iskolák energiamezőkről (auráról, csakrákról, energiavezetékekről, meridiánokról vagy akupunkturális pontokról) szóló tanításaihoz. A világegyetemet élő mindenségként kezeli, és az élő mindenségben a Földet élőlénynek tekinti.Miként a természetben élő népek vallanak róla: a folyók az Ő erei, a talajok a bőre, a kőolaj, kőszén a zsírja, stb.
Fontos különbség az ezoterikus iskolák és a szent földrajz között a LÉPTÉK. Míg az első az egyéni üdvözülés, a szent földrajz a közösségi üdvtörténet síkján közelíti meg a létezést.
A szent földrajz szemlélete teljességre törekvő (holisztikus). Állítja a látható és láthatatlan világ egységét, szétválaszthatatlanságát, a dolgok minden szinten való szoros összefonódását. Minden műveltség tudja, hogy az ember nem csupán hús és vér, hanem test-lélek-szellem hármasságának (harmóniájának) egysége. "
No, ennyit az előadás megtekintése elé !
Még annyit most, hogy Gagnaholozsi Gyuri barátom végre átadta az ugyanekkor készített felvétel dvd-jét azzal, hogy ha úgy látom menjen ez fel a netre. Hangminőség miatt döntöttem az ő javára. Remélem egyetértetek ebben velem.

 

 

 

Téma: Balla Ede Zsolt - Szakrális földrajz

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása