Bölcs történetek - Mondd Apa, neked mennyi az órabéred?

2014.10.02 17:14

 

Kiemelt..

Bölcs történetek - Sok évvel ezelőtt...

A legszomorúbb valós történet amit valaha olvastál

Nagyapám tanítása

A fura öreg üzenete az utókornak

Egy olvasást megér..

 

 

Előzmény..

Bölcs történetek - Mese a négy emberről

Bölcs történetek - Utazó angyalok
Gyerekszáj 1

Gyerekszáj 2

Gyerekszáj 3 

Kapcsolódó link..

Adora Svitak: Amit a felnőttek tanulhatnak a gyerekektől

Szellemtani mesék

Szellemtani mesék 2

Indián mesék - a vörös sas dala

A favágó

Megálddom a házakat hol szívem képét tisztelik

Bölcs történetek

 

 

Mondd Apa, neked mennyi az órabéred? Az apa fáradtan tér haza a munkahelyéről, és leroskad a fotelbe. Hétéves kisfia jön oda hozzá, és megkérdezi: - Mondd Apa, neked mennyi az órabéred? Az apja haragra gerjed: - Miért kérded?! Csak nem valami hülye játékot akarsz megvetetni velem? Azonnal mars a szobádba!

 

 

A kisfiú szemébe könnyek jelennek meg, de illedelmesen felmegy a szobába, és becsukja maga mögött az ajtót.

Ahogy az apa ül a fotelben, még forronganak benne a nap eseményei, ahogy a főnöke megint újraíratta vele a prezentációját, ahogy a kollégája 3 nappal a projekt vége előtt elment betegállományba... Kezébe temeti az arcát. "Mikor lesz ennek vége?" - kérdezi magától.

Aztán eszébe jut a gyerek. "Talán nem kellett volna így bánnom vele... Lehet, hogy csak egy ártatlan kérdés volt, és én értettem félre, azért mert úgy érzem, a környezetemben már mindenki rajtam élősködik." - gondolja magában, és elindul felfelé a lépcsőn. Benyit a gyermek szobájába, ahol a fia a földön kuporogva játszik magában.

A fiú felnéz, és újra megkérdezi: - Apa, neked mennyi az órabéred? - Négy dollár fiam. - És tudnál nekem adni két dollárt?

Az apa gyanakvó tekintettel ránéz a fiára, és azon töpreng: "Remélem nem valami játékot akar venni belőle magának..."

Majd meg is kérdezi tőle: - Mire kellene neked az a két dollár? - Mindjárt megmutatom! - mondja a gyermek sejtelmes mosollyal az arcán. Apja előveszi a két dollárt, és odaadja a fiának. Mire a fiú benyúl a takarója alá, és előveszi a spórolt pénzét.

Elkezdi összerakosgatni az aprót, ami összesen két dollárra jön ki. Hozzáteszi a most kapott másik két dollárt, és boldogan az apja felé nyújtja: - Apa! Most, hogy kifizetem neked, tudsz velem is tölteni egy órát, hogy együtt játszunk?

Néhány évvel ezelőtt beszélgettem egy igazán gazdag emberrel, aki a következőt mondta nekem, ami alapjaiban megváltoztatta a gondolkodásomat: 

"Bármit megtehetek, amit csak akarok. Illetve... egy dolgot mégsem: A 22 éves lányomat már nem tudom visszaültetni a hintába, hogy játszhassak vele."

 

Forrás: Polczer-Porta/

 

Téma: Bölcs történetek - Mondd Apa, neked mennyi az órabéred?

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása