Egy tanár levele a Somló VédPajzs Szövetség hírportálhoz.

2013.04.15 09:19

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/tortenelemhamisitas-egyetemi-tamogatassal/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-ii-vilaghaboruhoz-vezeto-ut-amit-az-iskolakban-eltitkolnak1/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-magyar-holokauszt-2014-emlekbizottsag-reszere-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/krisztus-gyilkosainak-utodai-a-fizikai-torvenyekkel-is-dacolnak/

 

Tisztelt Szövetség !

Csak egy adalékot szeretnék hozzátenni az Izraelről szóló vetélkedőhöz. Én középiskolai történelemtanár vagyok , tehát találkoztam vele. Először is, a kollégáimmal együtt mélységesen felháborodtunk rajta, a gyerekeknek meg se mondtuk, hogy van ilyen. Mivel nem jelentkezett egy csapat sem az iskolából, legalább 5 emilt kaptunk valamennyien. A harmadiktól olvasatlanul töröltem ki. Hogy nagy népszerűsége máshol sem volt, talán jelzi, hogy legalább 3X meghosszabbították a jelentkezési határidőt.... Én azt hiszem, a tanárok többsége nemzeti alapon áll, bár nem tudom, mit tehet az, akire pl. rákényszerít az igazgató egy ilyen versenyen való részvételt . Az állását mindenki félti.
Nekünk sem volt választásunk, hogy akarunk-e pl. Anna Frank-os kiállítást rendezni. Bejelentették, hogy ekkor hozzák, minden osztálynak meg kell nézni.
(Megjegyzem, a tankönyvekben Kossuthról vagy Rákócziról együtt nincs annyi információ, mint ezen a kiállításon volt egy 14 éves zsidó lányról).
A legújabb akció: valamelyik holokausztos szervezet Izraelből !!!! küld ide embereket, hogy a történelemtanároknak "továbbképzést tartsanak arról, hogyan lehet megújítani a holokauszt tanítását" . Tehát ő majd onnan megmondja, hogy mi itt mit tanítsunk a magyar gyerekeknek, és még azt is, hogyan. (nem fogunk épp akkor ráérni)
Milyen szép lenne, ha erre a példára hivatkozva, mi mehetnénk a határon túli magyar területekre, kioktatni a szlovák, román, szerb kollégákat, hogyan is tanítsák a történeti MAgyarország - egykori közös hazánk történetét. Vajon engednék?????? Ráadásul mi az igazat mondanánk ....
Az is félelmetes, ami az oktatási reform örve alatt az iskolákban történik, ez egy külön történet. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a népünk történetének dicső korszakairól jóformán ne is tanulhasson a gyerek. Már ott tartunk, hogy arról sem taníthatunk, mi az ami történt !!!!!! Mindent elborít a "modern-nek" nyilvánított gazdaság, társadalom-, és művelődéstörténet, ami unalmas és érdektelen a gyerekeknek.
KÉrlek titeket, hogy a nevemet ne közöljétek, nekem is csak ez az egy állásom van.... Természetesen a tartalomból bármit felhasználhattok, ha úgy látjátok jónak.
Munkátokhoz további sok sikert kívánok !

Egy történelemtanár a keleti végekről

https://www.facebook.com/pages/Soml%C3%B3-V%C3%A9dPajzs-Sz%C3%B6vets%C3%A9g-h%C3%ADrport%C3%A1l/142868662433148

MÁS:
Ragyogó elme lehetett, aki ezt a naptárt összeállította!
Egy kattintás a megfelelő dátumra!
Egy biztos! Nem pár perces szórakozás, hanem sok-sok órás szellemi épülés,informálódás,művelődés ez a gazdag,részletes összeállítás:
https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6rt%C3%A9nelmi_%C3%A9vfordul%C3%B3k_list%C3%A1ja

 

https://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=3384#comments